Şimdi Ara

Evde şeker/ogtt testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önceki kontrollerimde doktorum OGTT yaptırmamı önerdi, tokluk kan şekerim fazla çıkıyordu. Bende hem üşendiğimden hemde testin çok sıkıntılı (aç git saatlerce yemek yeme vs.) olmasından dolayı yaptırmadım. Doktor bir arkadaşım hamileyken evde kendi kendine yapmış, ve evde yapabilirsin dedi. Ben eczaneden alınma şekerli suyu içince şekerimin çok çıkmasından korktuğumu söylemiştim, ama arkadaşım o testte içilen miktarın kahvaltı öğünene denk geldiğini söyledi. Aynı şekilde kahvaltı ederekte ölçebileceğimi söyledi. Şimdi deneyimli arkadaşlara birkaç sorum olucak;

    Şeker ölçüm cihazımla testi; en az 8 saat uyku ve açlığın ardından, sabah kahvaltıdan önce, kahvaltıdan 1 saat, 2 saat, 3 ve 4 saat sonra olarak ölçmeyi planlıyorum. Ayrıca gece yatmadan 2 saat önce yemiş olup, uyumadan önce ölçmeyi vede gece uykumun 4. saatinde uyanıp ölçmeyi planlıyorum. Bu şekilde 1 hafta boyunca ölçüm yapıcam. Sizin öneriniz var mı? Metodum doğru mudur? 3. ve 4. saat tokluk ölçmeye gerek var mı?

    Birde merak ettiğim tokluk şekerine 2.saatte bakılıyor genelde, 2 saatten önce bakıldığında daha mı çok çıkar daha mı az? Çünkü benim hastane kontrollerinde 2. saatten önce bakılmıştı hep ve 140-170-150 gibi değerlerdi, ayrı ayrı zamanlarda. Ayrıca asıl şikayetim ise ayda 1-2 defa olan şeker düşmeleri. Ellerimde ve içimde titreme oluyor, çarpıntı ve heyecan oluyor, açken öğün atlarsam oluyor ve yiyince geçiyor. Bu ölçümlerim sırasında da olursa yemeden önce o durumda da ölçücem.







  • Striplerim geldi bugün. Düzenli ölçüme başlamadım, sadece 1 saatten fazla olmuştu yemek yiyeli, denemek için ölçtüm, 101 çıktı. Tokluğun daha fazla olması gerekmiyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.