Şimdi Ara

Evde müzik dinlemek için stereo amfi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Evde müzik dinlemek için stereo amfilerle ilgili yeni ilgilenmeye başladım, forumda amfi tavsiye başlığı altında okuduğum konularda tecrubelerini paylaşanların yazdıklarından çok faydalandım, ancak genel anlamda bu mevzu hiçte basit değilmiş onu farkettim, evde müzik dinlemek adına şimdiye kadar sony nin cmt hpx 7 mini hi-fi si dışında kullandığım bir cihaz olmadı, şuan ise elimde sony ss-d790 av model hoparlörü var ya bununla uyumlu yada daha farklı bir hoparlör seçip, güzel stereo bir ses sistemi kurmam konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, stereo amfi için bütçem 12bin civarında, o yüzden 2. el cihazlara bakmayı düşünüyorum, Bu sebeple özetle Sony ss-d790 av ile uyumlu koaksiyel ile telefon yada mp3 çaları bağlayabileceğim 12bin civarı bütçeli yüksek sesten ziyade müziğin tadına varabileceğim güzel bir stereo amfi tavsiye edebilir misiniz








  • Yamaha As 700 olur mu
  • elmaskalemli E kullanıcısına yanıt

    Yamaha , Denon veya Marantz'ın nispeten yeni modellerine bakmakta fayda var tabi. Piyasada çok fazla marka var ama hem sizin verebileceğiniz fiyat skalası için hemde bir arıza vs çıkma durumunda tamir için parça vs bulma konusunda en sıkıntısız markaları yazdım aslında.


    As700 veya 701 çok iyi olur ama as701 ne yazık ki son zamanlarda çok fazla zam yemiş durumda. Sıfır fiyatı uçtu resmen. Ben Ekim 2022 gibi aldığımda 16 bin gibi bir fiyatı varken şu an 35-38 bine satılmakta ne yazık ki. As700 daha uygun fiyata ikinci el bulunabilir. Denon için pma600 ün ikinci ellerine göz atmakta fayda var. Marantz'ta da pm6007 belki uygun fiyata ikinci el bulunabilir. Bunların her biri elinizdeki hoparlörü gayet iyi sürecektir hatta bu cihazların hakkı daha da iyi bir kuledir mümkünse ama tabi bütçe ve yer gibi başka sıkıntılar var haliyle bu durumda... Bence önce stereo amfi işini çözün ve yaptığınız alımdan ne derece memnunsunuz ona bakın. Sonrasında bütçe durumlarını ayarlarsanız daha iyi bir hoparlör ile devam edilebilir.





  • elmaskalemli E kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Belki 30'a yakın müzik seti (Sony rx 90, rx 99, mhc vx 77, rg 495, mhc vx 99,kenwood xd 551, panasonic sa-pm3 vs vs )kullanmışımdır...


    Sonrasında ise bende stereo işine bulaştım...


    Harman kardon hk 3480, Harman kardon hk 980, technics suv 500, sony esprit 690es kullandım, tabii hastalık gibi olduğu için kendimi durduramıyorum.


    Şu anda elimde pioneer a449, denon pma 880r ve yamaha as 700 bulunuyor hepsi bir ayrı güzel.


    Kayda değer miktarda anfi kullandığım için kafamda az çok fikirler oluştu.


    Yamaha as 700 temiz güzel ses verir ve çıkış gücü olarak daha iyidir, sahneli güzel çalar aşırı bas odaklı değildir; mesela pioneer a449 ise daha basslı tarafta şahin doğan tesisatı tadında çalar, denon ise mid odaklı çalıyor vs vs, tabii sizin müzik zevkiniz vs nasıldır onlarda çok önemli tabii.


    SS-D790 hoperlörler ile Yamaha as700'ün güzel temiz ve gövdeli çalacağını düşünüyorum.


    İsterseniz buradan da yazarım ama çok uzun sürer, olmazsa pm den tel no yazarsanız az çok kullandığım anfileri anlatabilirim.





  • venom800 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, İnşaAllah yamaha ile bir başlangıç yapmış olacağım, sonrası için yine tecrubeye ihtiyaç duyacağım, çok sağolun
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    Olur çok memnun olurum
  • hocam pm den tel no yazın arayayım isterseniz

  • elmaskalemli E kullanıcısına yanıt

    Rica ederim umarım istediğiniz cihazı alırsınız. Sonrasında bir şey sormak gerekirse elbette biz buradayız:)

  • venom800 kullanıcısına yanıt
    eyvallah, çok teşekkür ederim :)
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    dm den mesaj yazma hata veriyo, elmaskalem@hotmail.com e mailim
  • @burakkr


    100 binlik olma diye bir durum yok hocam, mantıklı seçimler yapılırsa uygun fiyatlara bir şeyler alınabilir; ha para bolsa tabii bu işin üst sınırı da yok o ayrı ...


    Tercih meselesi birazda mesela gidip metres 1000 tl ye kablo almazssın 120 tl ye qedc79 alırsın, 50.000 lik anfi almazssın da 10.000-12.000 lik alırsın, sıfır alacaksan 12.500-15.000 civarlarına kef yada indiana line bookshelf alınabilir yada ikinci elde mantıklı hoperlörlerde bulunabilir.


    Yani çok abartmadan güzel ses alacak setup kurulabilir, illaki biraz para harcanacaktır ama sesi açıp güzel müzik dinlediğinde yani o müzik setlerindeki gürültü yerine gerçek müzik duymaya başladığında harcadığın para boşa gitmemiş oluyor, dediğin doğru bende biraz para harcadım bu işlere ama şimdi müzik setlerini dinleyemiyorum sesleri çok yetersiz geliyor.


    Birde en önemlisi böyle bir niyet varsa hemen karar verip almak gerekiyor fiyatlar yerinde durmuyor, 2 ay önce 80 tl olan qed 79 hoperlör kablosu olmuş 120 tl, bizim arkadaş 45.000 civarına yamaha hoperlör,anfi ve plak çalar almıştı olmuş şu anda aynı ekipman 80.000 yani dediğiniz gibi ya hiç bulaşmamak lazım yada kafada niyet varsa beklemeden hemen alıp geçmek lazım.




    evet o da metrekaresi olayına çok katılıyorum, bw 603 s3 kulleleri ufak odada kullanamamıştım gidip boookshelf ile değiştirdim bende, bu arada arkadaşta kötü denmeyecek bir hoperlör var zaten



    dac olarak elimden çok dac geçti şu an elimde ibasso dx 240, astell kern sr 15 ve hiby r5 gen 2 cihazlar da bulunmakta line outlarından güzel ses alınıyor ama pc deki sonudblaster z se kartım da gayet iyi ses veriyor, dediğim gibi uç noktalara çıkmadan f-p bazında çok güzel şeyler yapılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 18 Temmuz 2023; 9:59:19 >




  • Odam 30m kare
    Yamaha as700 Amfi olarak kullanacağım
    Sony hoparlör satılacak bütçe tavsiye edilecek hoparlöre aktarılacak,
    şimdi bundan sonrası için gerekli olan yamaha as700 uyumlu hoparlör ( 10bin bütçeyi aşmazsa iyi olur) hoparlör kablosu, bir de dac mı gerekiyor
  • benim yazdıklarım niye silindi anlamadım. mesajı ilk yazışımda silmek istediğim ama hata vermişti site acaba şimdi mi işleme aldılar?  


    bu arada siz bir hifi istiyor musunuz? yazdığınıza göre mp3 çalarlı stereo sistem kullanmak istiyorsunuz. anladığım kadarıyla hifi endişeniz yok. o zaman daha ucuz bir ampli işinizi görecektir. ama hifi sisteme geçmek istiyorsanız o silinen mesajda yazdıklarım ve hatta daha fazlası geçerli. hifi sistem bir zincir gibidir amplisi kaynağı kablosu dacı akustik düzeni vs. hepsi zincirin halkasıdır. biri zayıf olursa sistemin geri kalanı da o kadar zayıflar. fiyat ve kabiliyet olarak dengeli gitmek en iyisidir.


    yamaha mantıklı bir seçim diyebilirim. özellikle as701 için. marantz da olabilir. denon'a bulaşma. 30 m2 oda için hem kule hem de raf hoparlör olabilir modeline göre. q acustic 3050i, tannoy xt6f, heco 302 ya da 702 ilk aklıma gelen ve olumlu yorum alan ürünler. yamaha ile uyumuna da ayrıca bakmak lazım.


    hem ampli hem hoparlör de alacaksan direk yamaha ampli almak yerine forumda kullanıcıların memnun kaldığı eşleştirmeleri araştırmak en iyisi bence. bir de ne tarz müzik dinliyorsun ve nasıl bir ses istiyorsun bu da var.





  • burakkr kullanıcısına yanıt
    Konunun başında bellirttiğim üzere, güzel bir ses arayışına yeni girdim, çok derin ve ayrıntılı olduğunun farkındayım, ancak tavsiye ve tecrubeden yararlanmak istiyorum, yamaha as700 temin ettim, şuan bundan sonraki kısmı var, elbette hi-fi bir sistem en güzeli o yüzden hi-fi olmalı, ancak çok fazla ileri gitmeden, tatlı bir ses alabileceğim bütçe performans hi-fi bir sistemi tercihimdir, bu durumda yola nasıl devam etmeliyim
  • 10bin civarı hoparlör bütçem var, diğer hifi sistemleri kablo vs çok açılmadan bütçe ayırmam gereken neler var
  • burakkr kullanıcısına yanıt

    Hocam genel konuşmamak lazım,


    yamah as 700 kullanıyorum 15 gün kadar önce yamaha as 1000 sattım, yamahalar güzel anfiler ; ama denon'a bulaşma tarafını hiç kabul edemeyeceğim elimde pma 880r modeli var sesini de oldukça beğeniyorum genelleme yapmamak lazım bence.

  • elmaskalemli E kullanıcısına yanıt

    Hocam size o kadar mail falanda attım siz dönüş yapmadınız, 30 civarı müzik seti 10 civarı anfi ve 7-8 farklı hoperlör kullanmış biri olarak size epeyce tavsiye verebilirdim, neyse anfiyi de almışssınız zaten hayırlı olsun diyelim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.