Şimdi Ara

EVCİL HAYVAN FOTOĞRAFLAMAK İÇİN 8 İPUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evcil hayvanların fotoğraflarını çekmek zevkli olsa da biraz uğraş gerektirir. Kürklü dostumuzu bir kemik veya oyuncak yardımıyla ikna edip fotoğrafını çekebiliriz. Şımarık kedi ve köpek resimleri bugünlerde sosyal medyada oldukça popülerdir. Peki bu fotoğraflar nasıl çekilmeli? Evcil hayvan fotoğrafları alanında dünya çapında tanınan bir fotoğrafçı olan Paul Walker, bu işle ilgilenmek isteyen için 8 ipucunu paylaştı. Paul, 2012 yılında İskoçya’da “En iyi hayvan fotoğrafçısı” ödülünü beşinci kez aldı.

    Bir Poz Yakalayın

    Evcil hayvanlarınızı ödüllendirerek fotoğraflarını çekmek için uygun konuma girmelerini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem özellikle köpeklerde işe yarar. İyi sonuçlar yakalayabilmek için hayvanın ilgi odağı olduğunuzdan emin olun. Meraklı bir köpek veya kedinin ilgisini objektifinizi aşağı doğrultarak çekebilirsiniz.

    Eyleme Geçin
    Sabır ve aksiyon iyi bir hayvan fotoğrafı yakalayabilmenin temel unsurlarıdır. Bir evcil hayvan fotoğrafı çekerken hareketlerini tahmin edip diyafram ayarlarını ona göre ayarlamanız gerekir. Ama farklı bir şey denemek için hayvan standartlarını ziyaret edebilirsiniz. Böylece fotoğraflarınız daha etkili ve samimi olabilir. Farklı açılardan kareler yakalayarak mükemmel bir çekim elde edebilirsiniz.

    Bakış ve Anlatım

    “Gözler ruhun aynasıdır” sözü hayvanlar için de geçerlidir. Özellikle bizimle birlikte yaşayan evcil hayvanların duygularını gözlerle belli ettiğini görmeniz zor olmayacaktır. Evcil hayvan sahibiyseniz, hayvanınızın bakışlarına bakarak ne istediğini anlamanız zor olmaz. Gözlere odaklanın ve arka plan parlaklığını gözlerdeki duyguyu öne geçirecek şekilde ayarlayın. Böylece hayvanınızın duygusunu iyi bir kareyle yakalayabilirsiniz.

    Arka Plan Seçimi

    İyi bir arka plan fotoğraflarınıza değer katacaktır. Evcil hayvanlarınızı fotoğraflarını çekmek için özel yerlere göz gezdirin. Örneğin evinizin arka bahçesini veya bir parkı seçebilirsiniz. Bununla birlikte su da fotoğraflarınıza güzellik katacaktır. Kedilerin suyla arası pekiyi olmasa da köpeğinizi deniz gibi yerlerde çekebilirsiniz. Köpeğinizin güvenliğini de düşünerek sığ su olan yerler bulmalısınız.

    Hayvanınızın Kişiliğine Önem Verin

    Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi benzersiz kişiliklere sahip canlılardır. Profesyonel bir evcil hayvan fotoğrafçısı olmanın en büyük avantajı hayvanın ruh hâlinden haberdar olmak ve kişiliğini tanıyacak vakte sahip olmaktır. Her zaman kamerayla denemeler yapabilir ve hayvanınızın ruh hâlini yakalamak için uğraşabilirsiniz. Evcil hayvanınız ne kadar yaramaz olursa olsun elinde sonunda size fotoğraf çekmek için iyi bir fırsat sunacaktır

    Çocuklar ve hayvanlar
    Çocukları ve hayvanları aynı kare içinde yakalamak biraz pratik ve sabır gerektirebilir ancak bu şekilde oldukça güzel kareler yakalayabilirsiniz. Çocukların ve hayvanların doğası oyunculuk bakımından benzerlik taşır bu yüzden bir arada çok hoş bir görüntü oluşturabilirler. Onların dikkatini çekin ve güzel bir fotoğraf karesi yakalayabilmek için iyi bir uyum yaratabilmelerini sağlayın.

    Kontrast
    Evcil hayvanların da bizim gibi dinlenmeye ihtiyacı var. Rahat ve sakin anlar genellikle iyi pozisyonlar yaratabilir. Hayvanınızın kendinizi rahat hissettiğinden emin olun. Onları kendi renkleriyle uyum sağlayan bir arka plana çekip rahat ettirmeye çalışın. Doğru aydınlatma fotoğrafçı için her zaman önemlidir. Evcil hayvanınız uyurken fotoğraflamayı amaçlıyorsanız onu rahatsız etmeyecek ve uykusunu bölmeyecek bir flaş kullanmaya çalışın.

    Bir Oyun Tasarlayın
    Fotoğraf çekerken evcil hayvanınızı eğlendirmeye çalışın. Bu hem küçük dostunuz için keyifli olacak hem de iyi bir fotoğraf yakalamanızı sağlayacaktır. Evcil hayvanlar için oyuncakla birlikte şapka, gözlük, kravat gibi aksesuarlar da kullanabilir ve keyifli kareler yakalayabilirsiniz. Hayal gücünüzden başka bir sınır yok!

    EVCİL HAYVAN FOTOĞRAFLAMAK İÇİN 8 İPUCU







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.