Şimdi Ara

ev ortamında yeterli ışık için tavsıyeye ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlık aslında ev stüdyo olacaktı ancak nette araştırdım daha böyle yarı prof tavsiyeler verilmiş benim kafamdaki de bu değil zaten. bu da haliyle bütçeyi aşar. baştan bütçe belirteyim diyeceğim ama yalan olacak öğrenci bütçesi diyeyim siz anlayın:)

    çok teknik bilgim yok kullanılacak malzemelerle ilgili. evde fotoğraf çekimimi daha iyi seviyelere getirmek için kendi çapımda çalışacağım. elimde ki makine samsung nx2000 kit lensiyle kısa zamanda 50-200 alacağım. şöyle de bi foto bırakayım kafamda ki az çok buhttp://blog.emeksensin.net/sonsuzfon/sonsuz-fon-fotograf.JPG tabi biraz daha büyük veya daha büyüğü şeklinde. az biraz marifetliyimdir dene bilim evde şunu sen kendinden yaparsın diyeceğiniz fikirlere de açığım.







  • yus49 Y kullanıcısına yanıt
    bir kere 50-200mm lensi almaktan vazgeç onun yerine 45mm f/1.8mm portre lensi var onu al.
    evde onanın bir keranını boşalt duvara siyah bez al ve as. sonra softbox alabiliyorsan al. alamıyorsan flaş ışığını yansıtabilecek bir şey yap. mesela kirtasiyeden mukafva karton al,üzerine aliminyum folyo yapıştır. evde küçük şeylerin fotoğrafını çekeceksen. videodaki gibi bir şey yapabilirsin.




  • Öncelikle ne çekmek istiyorsun? Önemli olan bu.

    Arkadaşın gösterdiği gibi bir sistem diyorsan, evde bunu çok ucuza yapabilirsin.

    1 - Eski çarşaf.
    Marangozdan çıta alıp, raptiyeler ile istediğin şekilde çarşafı gerdirebilirsin. Bu sana sftbox ın ön kısmındaki, difüzor görevi görecek kısmını oluşturacaktır.

    2 - Işık
    Burada önemli olan kısım ışığı istediğin açı ile nesneye yönlendirebilmen. Yoksa beyaz ampul E27 duy ve kablo ile kendin de ışık sistemi oluşturabilirsin. Dışarıdan yüzlerce TL ye mal edebileceğin sistemi belki 50 - 60 TL ye halledebilirsin ama elbet özellikle set-up yani sahneyi hazırlama ve istediğin ölçülerde değiştirme daha uzun ve zor olacaktır.

    50-200 veya buna benzer zoom lenslerdir. İç mekanlarda pek ihtiyaç duyulmayacağını rahatla söyleyebilirim.
  • Tesekkurler ikinize de. Evet ucuza maletmek ilk amacim. Ev ortaminta minyatur kucuk oyuncaklar vs daha cok elimin alismasi icin calismalar. 50/200un zoom lens oldugunu bilmekle birlikte onu dis cekimlerde kullanmak amacli alacaktim gereksiz bilgi olarak belirtmisim bunu:) portre lens de aklimda tesekkurler kisa zamanda deneyeceğim bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.