Şimdi Ara

Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde tp link deco x50 ve deco p9 cihazlar mevcut. 3 kat ve garaj arasında odalara böldüm cihazları. Yine de çekim gücü duvarlardan dolayı tam istediğim hızlarda ve çekim gücünde değil. Bunu iyileştirmek için giriş kapısı üstünde bulunan sigorta kutusunun yanındaki internet panosu içinde modeme bağlı x50 decodan duvardaki rj45 girşine lan bağlantısı sağlayıp panodaki uca interneti verip bunu da diğer odalara giden kablolara bir cihazla bağlayıp kablolu şekilde interneti mevcut duvar içinden geçen kablolarla dağıtmak istiyorum. Bunun için kısa bir araştırma yaptım. Amazonda cat6 rj45 splitter aparatı buldum. Bunun yanında şu anda aliexpressten aldığım ip kameraları kurmak için kullanacağım poe extender ürünü de yolda. İnternet panosunda maalesef olması gereken elektrik prizi bulunmuyor. Normalde modemi o kutu içine koyup kablo uçlarını modeme bağlayıp odalarda prizden internet almak lazım ama modem için elektrik fişi olmadığından modemi kullanamıyorum. Sormak istediğim panoya x50 cihazdan gelen interneti verdiğimde uç kısmına splitter, extender veya herhangi elektrik ile çalışmayan ( sonuçta priz yok panoda) bir teknolojik cihaz kullanabilir miyim? swicht tarzı bir şey var mıdır? En iyi sonucu ne sağlar?

    Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme


    Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme


    Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme


    Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme


    Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutabek -- 29 Şubat 2024; 12:56:11 >







  • Veremezsin kardeşim sende fiber var bakır kablo değil fazla kurcalama tesisata zarar verirsin
  • merhaba,bu meseleyi tanıdığınız bir elektrikçi il görüşün.



    saygılar...........................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Bakır kablo olsa kendisi yapabilirdi ama şuan hiç dokunmamali

  • Diridiri06 kullanıcısına yanıt

    merhaba,aynen katılıyorum.çünkü fiberoptik kablo kırılgan,cam benzeri bie malzeme,ehil olmayanın elinde ziyan olur.






    saygılar...........................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 3 Mart 2024; 17:58:25 >
  • biriniz de çıkıp, bu nasıl bir pano dememiş. uyduruktan bir pano yapmışlar. düzen yok, estetik yok, zevk yok. yok oğlu yok.  o fotoğrafların içinde sağda siyah renkli bir kablo koruma borusu var görünüyor. nedir o? sigorta kutusu ile ikisini tek bir fotoda verebilir misin?

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Eskiden adsl varmis onun hatti sonradan fiber gelmiâ

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diridiri06

    Eskiden adsl varmis onun hatti sonradan fiber gelmiâ

    ne olursa olsun. yani hiç şüphem yok ki; elinoğlu bu panoyu yapmış olsaydı eğer, sen de bu panonun nasıl görüneceğini az çok tahmin ederdin. şu siyah boru demiştim ya. o da galiba ethernet kablolarını yine koruma ile panoya giriyor. orada korumasını kaybedip, sağdan tekrar koruma içerisine mi giriyor ne, bana öyle geldi. Ev internet panosundan odalardaki prizlere internet verme 

  • Ev yeni ev 1-2 senelik arkadaşlar. Normalde elektrik panosunun yanına internet daire girişi ve odalardaki duvar çıkışlarına bağlantı yapılması için düzenlenmiş olması lazım bu kutunun. Yani modemi bu panoya koyup abone olduğum fiber interneti yine odalardan gelen rj45 uçlarını modeme bağlayıp odalara çekili kablolardan duvar prizlerine dağıtmak amaç. Ama modemin çalışması için gerekli elektrik prizi mevcut olmadığı için modem odada kurulu ne yazık ki. Odadan duvardaki internet prizine interneti verip bu panodan diğer oda uçlarına bir cihazla tek seferde dağıtmak istiyordum. En kötü modemden panoya gelen uçla diğer bir odaya giden rj45 leri kısa bir cat6 ile bağlantılayıp tek odaya ulaştırırım gibi geldi. Veya ip kameralar için almayı düşündüğüm poe extender 1 giriş 5 çıkışlı olan ve elektrik gücü istemeyip poe den güç alan bir cihaz alıp tüm odaları modemden gelen interneti dağıtmayı deneyeceğim. Ürün gelince deneyimi paylaşırım. Belki birine faydam olur basit bir çözüm ile.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.