Şimdi Ara

Ev içindeki Telefon panosu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Yeni taşındığım bina da ADSL ile ilgili sorun yaşıyorum. ADSL 'de sürekli kopmalar yaşıyorum. Teknik ekip geldi. Bina girişinde internetin full olduğunu ama modemde aynı değeri göremedi. 10 DB olduğunu belirtti.Gelen ekip evin içine dağılan prizlereden dolayı azalma olabileceğini bunu teke düşürmem halinde düzelebileceğini belirtti.
    Evin içinde telefon hatları odalardaki prizlere dağılıyor. Dağıtım panosunda 5 adet aynı cins 1 adet farklı cins kablo var. Ben elektrikçiyi çağırmadan diğer odaları nasıl iptal edebilirim ?

    Modemi kullandığım odadaki kabloyu tespit ettim. Ama tam olarak nasıl yapacam bilemiyorum. Aşşağıdan geldiğini düşündüğüm tek adet kablonun içinde 5 adet uç var , renk renk. Odamdaki uç mavi olan diğer mavi kablolarla bağlı. Bu mavi kabloyu çekince DSL ışığım sönüyor. diğer kablolar etkilemiyor DSL ışığı bu şekilde odamın hangi kablo ile bağlantılı olduğunu buldum.

    Birkaç deneme yaptım fakat sonuç alamadım. Kafam karıştı biraz. 5 adet aynı cins kablonun içindende 5 er adet uç çıkıyor renk renk. Bu benim kafamı karıştırdı.

    Bir ekspere ihtiyacım var. Çok kolay bir yönetimi var ama ben bulamadım =) Değerli yardımlarınızı bekliyorum.







  • Denklem okur gibi beynim yoruldu okurken. :D
    Tam nasıl bir tesisat var bilmiyorum da, bahsettiğiniz mavi kabloya karşılık başka bir tane daha kablo olması lazım, beyaz vs. farklı bir renkte olabilir. Diğer odalara giden kabloların rengine bakın, hepsi aynımı diye. Eğer hepsi aynı ise, kabloların diğer odalara vs. dağıldığı yerden sizin odanız haric diğerlerini keseceksiniz.
    Ya da kutudan ayrılıyorsa odalara, sizin odanız harici diğerlerinin bağlantılarını kesecek, sökecek vs. bir şey yapacaksınız.
    Ama bina girişinde iyi, apartman içinde odalara dağılınca kötü gibi bir durum tuhafıma gidiyor. Yüzlerce metre yol katedip yavaşlamayan sinyal baş orada biraz fazla uzun kablo var diye birden çok fazla düşmez.
    Muhtemelen ya kablolar çok kalitesiz kablo, ya da bağlantılarda vs. parazite neden olan bir şey var. Telefon nasıl peki, parazit vs. oluyormu sabit telefonda.
    Sabit telefonu kabloları belirlemede kullanabilirsiniz. Hangi demeti söktüğünüzde hangi odada telefon çalmıyor gibisinden...




  • en iyisi türktelekomun kullandığı kablodan al döşe kpd-p-a tipi kablo çelik telli 0.90 lığı nı bulursan hiç kayıp yaşamazsın
    bulamazsan cat6 kullan ev içi tesisat'ı çok adi yapıyorlar hemen hemen tüm binalarda böyle malesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.