Şimdi Ara

EV ARKADAŞLARIM ARASINDAKİ SORUNLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ev içinde yaşadığımız sorunla ilgili çözüm önerileri arıyorum. Ben ve diğer ev arkadaşım (A) geçen yaz ev arkadaşı arayan B'nin yanına çıktık. 2 hafta öncesine kadar evde gayet sıkıntısız bir şekilde yaşıyorduk ancak B, A'ya evden çıkmasını söyledi. Bunu söylediğim gün evde yoktum ve duyunca çok şaşırdım. Sonra ikisini de ayrı ayrı dinleyince B'nin haksız olduğunu düşünmeye başladım. B, A'nın onu sevmediğini, ona bana davrandığı gibi davranmadığını düşünüyormuş, örnek vermesini istediğimde de somut bir şey söylemiyor anca varsayımlar, izlenimler vs. Bahsediyor. Ne kadar konuşmaya, ikna etmeye çalışsam da bir türlü olmadı B, A ile aynı evde yaşamamakta kararlı.


     A da o kadar iyi niyetli, sorun çıkarmayan bir insan ki doğal olarak onun söyledikleri karşısında ev aramaya başladı hâlen kendine uygun bir ev bulabilmiş değil. Bu süreçte de B, A yi sürekli ev bul diye darlıyo nisan kirasına ortak olma diyor ve bu iyice bizi sinir etmeye başladı. Sanki onun yüzü suyu hürmetine kalıyor evde, A doğal olarak ev bulmadan çıkmam diyor. Ancak ben bu olayda B'nin, A'ya haksızlık yapmaya başladığına gün geçtikçe emin olmaya başladım, sağlıklı bir kafada hareket etmiyor çünkü. A'nın evden çıkmasını istemiyorum çünkü gerçekten iyi bir ev arkadaşı. Bu devirde iyi ev arkadaşı bulmak zor.


    Birkaç alternatif düşünüyoruz ama benim asıl sormak istediğim şu: Biz B'yi evden gönderebilir miyiz? Sözleşmede üçümüzün de adı yazıyor (süresi ekime kadar). Bu olaya kadar hiçbir sorunum yoktu ama davranış ve tutumları ev huzurunu bozmaya başladı biriyle kalmak istesem bu kişi A olurdu. Kendisi bizden daha uzun süre bu evde, çoğu eşya B'nin diye evde kalma hakkı görüyor kendinde ama cesaret edemedik iyice sıkıntı çıkarmasından çekiniyorum. (A bu işlerle uğraşmak, onunla muhattap olmak istemediği için B'nin her şeyine tamam diyip evden çıkma düşüncesinde ama ben B'nin çıkması gerektiğini düşünüyorum. Buna küçük ama haklı sebeplerimiz de var. B'nin benimle bi sıkıntısı yok bu arada.)


    Biraz uzun oldu evet ama önerilere ihtiyacımız var. Olmazsa uygun bir yer bulup A ile başka bir yere çıkıcaz ya da A tek çıkacak. Ben de bir süre B ile kalıp yazın falan başka yerlere bakıcam bilmiyorum onunla uzun süre ev arkadaşı olmak istemiyorum. Kimse sorsak A'ya evden çıkma diret falan diyor, B'yi gönderebilirsek çok daha iyi olur ama o da diretirse napıcaz bilemedik. Gerçekten evimizin kirası ve konumu çok iyi evimizden memnunuz. Tek sıkıntı B. A da istemeye istemeye ev arıyor. Bir çare bulalım bize lütfen.


    Edit: dün maalesef neredeyse kavga edeceklerdi :/. Ortalığı alevlendiren tahmin edildiği gibi B idi. Konu da o kadar saçma ki. A birkaç gün önce ev arkadaşı arayan birine yazdı ona cevap vermedi. B de dün aynı kişiye yazmış ona cevap vermiş. B diyo sana ev buldum, A da ben ona yazdım ama cevap vermedi bana kaç gündür dedi(bana da atmıştı onu biz de karşılıklı ev ilanı falan atıyoruz birbirimize gerçekten de adam geri dönmedi ikimize). B yine başladı sen cidden ev aramıyorsun ben bundan sıkılmaya başladım dedi. A da kendini biraz savunmaya başlayınca bağırmaya başladı bizim B.. A sakin kalmaya çalışıyo ama artık iyi niyet de bir yere kadar diyor. Ev sahibiyle ne zaman konuşalım diyorduk sanırım tam zamanı. Sormak istediğim şu: Ev sahibinin bizi desteklemesi önemli mi sizce? Çünkü B'nin yaptıklarını söylediğimizde bizi desteklerse ona göre hareket edeceğiz çok istiyorsa B'nin evden çıkmasını talep edeceğiz. Daha 2 gün önce A ile ev bakmaya gittik bunun üstüne B'nin yaptığı şey terbiyesizlik. İnandıramıyoruz çocuğa A'nın ev baktığına. Baskı kurmaya çalışıyo hemen gitsin diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scienceandart -- 1 Nisan 2022; 10:52:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam özet olarak B, A'ya 'sen dürüst değilsin, sen böyle böylesin, seni evde istemiyorum' diyor. A da çok şaşırmakla beraber 'tamam çıkıcam ama ev bulana kadar burdayım' diyor. Ben her iki tarafı da dinleyerek ve 2 gün önce sabah konuştuklarını duyarak B'nin haksız olduğunu ve A'ya haksızlık yaptığını düşünüyorum. A da benimle hemfikir ama 'istesem işi ciddiye bindiririm ama uğraşmaya değmez kanka' kafasında. Olaylar A'dan dinlediklerimle ve B'nin tavrıyla örtüşüyor. Yani dengesiz biri gibi sıkıntısız biri sanıyodum ama değilmiş. Evden biri gidecekse o B olmalı onu nasıl yapabiliriz diye düşünüyorum. Biraz çekiniyorum onunla kalacağım sürede bana da takmasın diye. Ama çekinilcek bir şey yoksa ne gerekiyorsa yaparız yeter ki B hayatımızdan çıksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam adamın evine siz gitmişsiniz ve adamı çıkarmak istiyorsunuz bunun mantıklı açıklaması yok illa A ile eve çıkacaksanız A ile birlikte farklı bir yer tutun. Okurken şaşırdım valla

  • yaza şurda iki üç ay kalmış, idare et yazın mezunların çıktığı evlerden birine geçeriz diyin ve yazın geçin.


    her şey iki ucu moklu değnek problemi değildir, bazen ara yollar vardır, pratik düşünüp idare edecek geçici çözümler üretilebilir. iki üç ay yüzünü görme, boşver, ayrı odada kalıyorsun zaten ne olacak diyip ikna edebilirsiniz. sonuçta zararı da yok sana dersiniz vs.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 21 Mart 2022; 13:52:56 >
  • A'nın evde olmadığı zamanda B'yi kenara çekip asıl nedenini öğrenmeye çalış. senin bilmediğin farklı bir sıkıntı var gibi gözüküyor.

  • Rocqo kullanıcısına yanıt

    Sordum işte net bir şey söylemiyor, söyleyemiyor kendi öyle hissediyormuş. Karşı tarafa (A) da sordum 'bak benim bilmediğim bir şey varsa söyle lütfen, seninle ilgili böyle şeyler söylüyor, niye durduk yerde bunu desin?' Dediğimde kendisinin hiçbir şey yapmadığını, tam olarak ne olduğunu da anlamadığını, B ye ne dersem diyim düşüncesinden uzaklaşmadığını söyledi, ki ben de aynı şeyi gözlemledim. Bazı şeyleri yanlış yorumluyo, ben ona söylemeye çalışsam da kendini salt hakli olarak görüyor kafa dümdüz çalışıyor. Yorucu bi insan olmaya başladı ve onunla münakaşaya pek girmek istemiyorum artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Zaten şu aylarda uygun bi ev bulması zor hocam. İkimiz de arıyoruz ama bulduğumuz birkaç evin kiraları uçuk seviyede, semt ortalamasının üstünde. Kendisinin başına gelse aynı şeyi o da farkeder ama yok nisanda çık diyo çocuğa. Bi şey yaptığı yok o kadar laf söylemesine rağmen iyi davranmaya çalışıyor evde bulunduğu sürece. B iyice saçmalıyor gerçekten davranışlarına anlam veremiyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu çıkarmaya çalışıyoruz demekle onu çıkarabilir miyiz aynı şey değil yalnız. Sırf bizden birkaç ay fazla kaliyo diye evin düzenini huzurunu bozan kişiyi çıkarmak istemek niye şaşırtıcı olsun?zaten şu durumda kimse kimseyi çıkaramaz sözleşmede üçümüzün de adı var. İstese A yaza kadar bile kalabilir muhtemelen, sorun B'nin A'yı darlaması kendinden başka kimseyi dinlememesi. Kaldığımız süre boyunca evin temizliğinden, yemeğine, faturalarına kadar B'den fazla ilgilendik. Sırf kafası yerinde değil diye B'nin A'yı çıkarmak istemesi daha şaşırtıcı olmalı sizin için bence. Konuda yazdığım diğer yanıtlara da bakın bi isterseniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dövüp tartaklayın aklı başına gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuk okumayı düşünenlere pratik derslerinde ne yapacaklarına yönelik oldukça sevimli bir örnek konu olmuş bu, updullah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmede hepinizin adı yazıyorsa A'yı ikna et, çıkmasın. Çok istiyorsa B şahsı eşyalarıyla birlikte ayrılabilir. Sen ve A eksikleri tamamlarsınız.
    Burada sana da görev düşüyor, rengini belli et, A'nın arkasında dur, yola onunla çıktıysan ve onu yalnız bırakmanı gerektirecek bir yanlışı yoksa tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Kedi kullanıcısına yanıt

    Ben de böyle olması gerektiğini düşünüyorum. A ya da ben de onunla beraber başka eve çıkarız ama böyle olunca da B win durumda olacak ona sinir oluyorum. Haksız kazanç elde etmiş oluyor bu durumda gitsin B ev arama derdine düşsün. Böyle olunca da iyice hırçınlaşacak ama ne olursa olsun artık. Biz eve ya da ona yanlış bir şey yapmadığımızı düşünüyoruz. Ev sahibiyle de konuşacağız belki o da bir fikir verir bize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit up'ı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun evi bunun evi diye bir şey yok. Sözleşmede üçünüzün adı yazıyor. Beğenmiyorsa B'ye kapının orda olduğunu söyle. A ile birlik olup.

  • Ales mantık sorusu gibi oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kız mısınız ciddi soruyorum kızların yaşayacağı türden problemlere benziyor çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır değiliz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.