Şimdi Ara

Euro 2016 açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin yanı sıra İtalya ve Fransa'nın ev sahipliği yapmak üzere aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) düzenleyecek ülke İsviçre'de açıklandı. Euro 2016'nın ev sahipliğini Fransa kazandı. Türkiye ev sahipliği oylamasında Fransa'ya 7-6 kaybetti.

    UEFA'dan verilen bilgiye göre ilk tur oylamada Fransa 43, Türkiye 38 ve İtalya 25 puan topladı. Bu durumda İtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarıştı.

    Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.

    türkiyenin sunumu:http://video.ntvmsnbc.com/turkiyenin-euro-2016-adaylik-sunumu.html

    Cenevre'deki Espace Hippomene'de saat 10.30'da başlayan toplantıda, aday ülkelerin yaptığı 30'ar dakikalık final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda ev sahibi ülkeyi belirledi.

    Toplantıda ilk sunumu Türkiye yaptı. Defne Samyeli'nin yaptığı sunumda, 3. kere aday olan Türkiye'nin bu organizasyonu daha önce yapmamış olmasının, diğer adayların daha önce ev sahipliği yapmış olmasının, Türkiye'nin turizm potansiyelini son 6-7 senedir yüzde yüz arttırdığının ve ulaşım konusunda yapılan yatırımların vurgulanacağı bildirildi. Türkiye'yi İtalya ve Fransa'nın sunumları takip etti. Sunumların ardından, saat 12:00'de UEFA Yönetim Kurulu üyeleri bir müzakere sürecine girdi ve saat 14:00'te UEFA Başkanı Platini ülkesi Fransa'yı ev sahibi olarak açıkladı.

    PLATINI AÇIKLADI
    UEFA Yönetim Kurulu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ev sahipliğini Fransa'ya verdi.

    İngiliz Geoffrey Thompson'un başkanlığında yapılan toplantının ardından, oylama sonucunu kendisine verilen zarfı açarak UEFA Başkanı Michel Platini açıkladı.

    Platini, zarftan çıkan ülkeyi salondakilere göstererek, Fransa'nın kazandığını açıkladı.

    Açıklamanın ardından sahneye çıkan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ''Bizim için çok güzel bir gün. UEFA'nın güvenini sarsmayacağız'' dedi. Açıklamanın ardından Fransa heyeti büyük sevinç yaşadı.

    PLATİNİ, ERZİK VE ABETE OYLAMADA YER ALMADI
    UEFA Başkanı Michel Platini (Fransa), UEFA Yönetim Kurulu Birinci Asbaşkanı Şenes Erzik (Türkiye) ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Giancarlo Abete (İtalya) ülkeleri aday olduğu için müzakere ve oylama aşamasına katılamadı. Bu organizasyon için yapılacak sunumda, müzakerelerde ve oy verme aşamasında yer alacak 13 üye ise şunlardı: Geoffrey Thompson (İngiltere)-Toplantıya başkanlık edecek Angel Maria Villar Llona (İspanya), Marios N. Lefkaritis (Kıbrıs Rum Kesimi), Dr. Joseph Mifsud (Malta), Allan Hansen (Danimarka), Frantisek Laurinec (Slovakya), Avraham Luzon (İsrail), Dr. Gilberto Madail (Portekiz), Mircea Sandu (Romanya), Grigoriy Surkis (Ukrayna), Michael van Praag (Hollanda), Liutauras Varanavicius (Litvanya), Dr. Theo Zwanziger (Almanya).

    FRANSA VE İTALYA, DAHA ÖNCE 2'ŞER KEZ DÜZENLEDİ
    Bugüne dek 13 kez yapılan turnuvayı, ev sahipliği için aday olan ülkelerden Fransa ve İtalya, daha önce 2'şer kez düzenledi. Fransa, 2016'nın ev sahibi olma hakkını elde ederek bu onura 3'üncü kez ulaşma şansı yakaladı.

    İlki 1960 yılında yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası'nı şimdiye kadar 3 ülke 2 defa düzenledi. Fransa (1960 ve 1984), İtalya (1968 ve 1980) ve Belçika (1972 ve 2000) 2'şer kez Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Bu ülkelerden Belçika, 2000'deki şampiyonayı Hollanda ile birlikte ortaklaşa düzenledi.

    2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ise Polonya-Ukrayna ortaklaşa düzenleyecek. Şampiyona tarihinde daha önce 2000'de Hollanda-Belçika ve 2008'de ise Avusturya-İsviçre ortaklaşa düzenlemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JankeN -- 28 Mayıs 2010; 14:47:22 >







  • bize seçiceklerini zannetmıyordum ki haklı çıktım.. yazık oldu
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.