Şimdi Ara

Eticaret keskin çekim için hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Takı sektöründe gerçekleştireceğim yeni eticaret girişimi için bir fotoğraf makinesine ihtiyacım var. Elimde eskiden kalan bir canon 50mm lens mevcut. Canon dslr ve rx100 gibi kompakt cihazlar arasında kararsızım. Yüzükler ufak ve üzerinde çok detay barındırdığından,iPhone 13 Pro ve 14 Pro ile çektiğim fotolarda taşlar birbirine girdi. Hayal ettiğim keskinliği yakalayamadım. Dostumun nex5 cihazında da keza kötü sonuç aldım.


    Yüzük çekiminde hayal edilen kaliteli keskinliği yakalayabilmek için ne tarz bir cihaz önerirsiniz?


    teşekkürler.




  • 'cihaz'ların tek başına yapabileceği hiçbir şey yok. Sizin en azından fotomakro objektife, iyi difüze edilmiş ışığa, ucuz bir masüstü tripoda ihtiyacınız var.


    Fotomakro objektifin takılabildiği herhangi bir makina olabilir. Performans/fiyat bakımından Fuji-X aynasız makina ve Laowa 65 mm tavsiye edebilirim. Bu objektifin 50 ve 100 mm versiyonları da var, 2x büyütme oranı var. İkinci olarak Olympus OM-D IV, ve 65 Zuiko Makro objektif tavsiye edebilirim. Ama halihazırda Canon DSLR makinanız varsa, bir makro objektifle değerlendirin tabii... çünkü makinaların yapabileceği pek bir şey yok. Makinayla ilgili değil. Kısık diyafram (f/16 ~ f/32), uzun poz ve bu sebeple de tripoda ihtiyaç olur. Makroda otomatik netleme neredeyse hiç işe yaramaz, otomatik netleyen objektfler portre gibi başka konularda da kullanım esnekliği için değerli, ama pek çoğu 1x büyütme oranoına sahipitir. Bu sebeple Laowa 2x tavsiye ettim. Tamamen manuel bir objektif.





  • Cevabınız için çok teşekkür ederim.


    Önerdiğiniz cihazları incelediğimde lenslerin biraz bütçemin üzerinde olduğunu gördüm. Bu cihazların set lensleri ile iyi işler çıkarılamaz mı? Evet makinenin öneminin belki %20-25 olduğunun farkındayım. Takı çekimi için tüm bu seti f/p olarak kurmak için araştırma içerisindeyim işin açıkçası. Tekrar teşekkürler.

  • Rica ederim,


    Maliyeti düşürmek için aynasız tavsiyem baki kalsın... neden derseniz, çünkü bu makinalara neredeyse her objektif adapte edilebilir, sensör-objektif mesafesi kısa olduğu için iyi ışık alırlar. Tabii adaptöre ihtiyaç olacak, bunlar çok pahalı değildir. Adaptöre ek olarak 15 ~ 35 mm arası bir uzatma tüpü ile Leica M vidalı eski pek çok objektif iyi çalışır. Zeiss Jena ve türevleri olan Pentacon, Sovyet üretimi Industar, Helios, Zenit gibi eski 35mm film objektiflerin MC (multi-coated) versiyonları iyi görüntü alır. Vizörden bakarak, deneyerek bence iyi görüntülere yaklaşmak mümkün. Önce objektifi bulun, f 50-80 mm... yukardakilere ek olarak 'antika' Olympus Zuiko, Yashica, Pentax, Takumar, Minolta / Rokkor... en temiz ve ucuz olanı... f/2, f/1.4 gibi büyük diyaframlara ihtiyacınız olmayacağı için epey ucuza bulunabilir. Kimse f/2.8, f/3.5 diyafram istemiyor bu günlerde. Sonra, ona uygun adaptör alınabilir. Adaptör ve uzatma tüpleriyle beraber tahminen bin lirayı geçmeden kalitenin kabaca %80'i alınabilir.


    RX-100 veya Lumix TZ 90 pek çok konuda yeterli makinalar ama makroda biraz aksıyorlar, çünkü zoom objektifler fotomakro için genelde yetersiz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.