Şimdi Ara

Ethernet Switch Konusunda Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Ağ konularında bir hayli tecrübesiz olduğum için sizden bir konuda yardım isteyeceğim. Ben şu anda yurt dışında okuyorum. Kaldığım yer bildiğiniz 2+1 açık mutfaklı ev ancak bir yurdun içinde. Yurtta wifi var ama hızı yavaş. Ancak yurt odamızın ortak alanında yurdun dediğine göre sabit telefon takmak için olan bir ethernet girişi var. Buraya bilgisayarımı ethernet kablosu ile bağladığımda 1gigabit'e yakın (saate bağlı 800 civarı genelde) download upload alıyorum. Şimdi size sorum şu olacak. Eğer bir ethernet switch alırsam ve bu switchten hem kendi odama hem de ev arkadaşımın odasına ethernet kablosu çekersem iki bilgisayara da internet verebilir miyim? Hız kaybı yaşar mıyım? Yaşamamak için ne yapmam lazım? Bunun yanında eğer odaya da telefonlar vs. için wifi ağı yapmak istersem ne kurmam gerekir? (Galiba access point ama emin değilim) Şimdiden teşekkür ederim.





  • Selam kardeşim, o ethernet portuna bi gigabit switch bağla fiyatları ucuz. Daha sonra kablo yöntemi ile odalara gezdirebilirseniz gezdirip öyle kullanın. Yada bir adet tplink m4 e4 gibi 2'li 3'lü kullanabileceğin mesh ap'ler var. Ana cihazın 1 portuna o etherneti bağla kurulum sonrası diğer ap'lerin tamamına internet dağıtıyor olacak. heryerde gigabit network kullanmış olursunuz wifi yolu ile.


    Kolay gelsin.

  • tplink tlsg108 modeli 8 portlu gigabit switch yeterli sayıda cihaza internet bağlantısı sağlamak için ideal olabilir ayrıca, TP-Link EAP225 modeli odanızda ve ev arkadaşınızın odasında güçlü bir kablosuz erişim noktası oluşturmak için kullanılabilir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.