Şimdi Ara

ethernet kablosuna kablosuz modem? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Benim problemim şu;
    Aynı apartmanda oturduğum arkadaşımdan bir kablo ile internet temin ediyorum.Laptop alınca wireless a geçmek istedim.Arkadaşımda kablosuz modem var fakat benim bilgisayar sinyali görmüyor. Benarkadaşımdan aldığımethernet kablosuna kablosuz bir modem taksam evde wireless kullanabilrmiym. Yada böyle bir aparat varmı. Veya bana ne yapmamı önerirsiniz.Teşekkürler.



  • Merhaba,
    Aynı konu ve başlığı iki kez açmışsınız. Birini iptal edin bence.
    Eve gelen ethernet hattına kablosuz adsl modem, Access Point veya Router takarak kablosuz internet kullanabilirsiniz. Eğer yeni bir cihaz alacak iseniz AP veya Router almanızı öneririm. Hatta Router alırsanız daha iyi olur. Ama mevcutta kullanmadığınız kablosuz adsl modeminiz varsa ilave donanım masrafına gerek kalmadan da kablosuz modemi AP gibi kullanma şansınız var.
  • Ramazan bey bende telefon hattı yok. Komşunun adsl den kablo çekip kullanıyorum.Bu durumda kablosuz bir modem alıp sadece ethernete bağlayıp kablosuz kullanabilirmiyim yani?Böyle birşey almak benim için daha mantıklı olur ileride kendi adsl im olunca tekrar kablosuz modem masrafından kurtulurum.
  • İnterneti komşunuzdan aldığınızı biliyorum. Zaten bahsettiğim çözümler mevcut duruma göre önerilmiş çözümlerdir.
    Önceki mesajda bahsettiğim kablosuz adsl modem, Access Point veya Router önerilerinden herhangi birisi ile evinize gelen interneti kablosuz olarak dağıtabilirsiniz.
    İleride ADSL alırım düşünceniz varsa o zaman kablosuz ADSL modem alarak gelen kabloyu modemde ethernet portuna bağlayıp interneti dağıtmanız mümkündür. Modemde sadece basit bir kaç ayar yapacaksınız, bu kadar.
    Hatta modem olarak 2. el çok ucuza kablosuz bir modem alabilirsiniz. Yeni bir cihaz almanız gerekmez. 2. el sitelerine bir gözatın.
  • Merhaba,

    Kablo modemden dolayı internet kullanamıyorsunuz, çünkü Kablo modem sadece 1 iç IP ye müsade eder. Dolayısıyla kablosuz Router almanız gerekiyor. içerde IP adreslerini çoklayabilmek için. bu şekilde sorun çözülür.

    Benim tavsiyem EDIMAX BR-6226, 150 Mbps 4 port kablosuz, hem ucuz, hem güçlü bir router. Ben kullanıyorum çok memnunum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/edimax-br-6225n-br-6225n-150mbps-kablosuz-nlite-broadband-router/productdetails.aspx?I_ID=43760




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvolki

    Merhaba arkadaşlar.Benim problemim şu;
    Aynı apartmanda oturduğum arkadaşımdan bir kablo ile internet temin ediyorum.Laptop alınca wireless a geçmek istedim.Arkadaşımda kablosuz modem var fakat benim bilgisayar sinyali görmüyor. Benarkadaşımdan aldığımethernet kablosuna kablosuz bir modem taksam evde wireless kullanabilrmiym. Yada böyle bir aparat varmı. Veya bana ne yapmamı önerirsiniz.Teşekkürler.


    uydunet için üretilen bu modemlerden bir tane alırsın;
    komşundan kabloyla bu modeme bağlarsın devamında alacağın bu modemin eğer kablosuz özelliği varsa kablosuz internetede girebilirsin yerel ağ bağlantısı dediğimiz şekil de de..
  • aynı sorun bndede var airties rt 205 modemin var bununla kablolu gelen neti kablosuza çevirebilrmiym?
  • Kullanılan modem'in ap uyumlu olması gerekiyor. rt205 lerde sanırım ap modu var ayarlanması baya zahmetli
  • arkadaşlar bana ethernetle laptopumam internet geliyor. onu kablosuz modemime soksam wifi olarak dağıtması için ne yapmam gerekiyor..

    uydunetin verdiği cbw700v kablosuz router modem yani modemin arayüzünde 2 mod var bridge modu bide router modu. routerde çalışıyor şuan.. eve wifi yayıyor ama internet kaynağını ethernet portundan nasıl vercem..

    internetin geldiği etherneti modemin 4 portundan birine soktum. sonra modemin wifisinden bağlandım ama internete girmedi. modemin arayüzünden ayar filan da yapmadım. hangi ve nasıl bir ayar yapmam gerekiyo bunun için?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.