Şimdi Ara

Esş kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu unutunca yapıyorsunuz?

    Mesela basit makineler çalışırken konu anlatımını dinleyip birkaç gün sonra mı soruları çözüyorsunuz? Yoksa hepsini tek seferde hallediyor musunuz konu+soru



  • Ben tek seferde yapıyorum ama düzenli olarak 2 3 haftada bi tekrar etmeye çalışıyorum takildigim önemli gördüğüm kısımları ayni zamanda farklı kitaplardan çözmeden önce de bir göz atıyorum diyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volgograd V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Tekrarı nasıl yapıyorsunuz ? Ertan hocanın çözdüğü hemen hemen tüm soruların kalitesi yüksek . Tüm soruları hızlıca çözsem yine çok zaman alıcı olur. 1,5 ay önce çalıştığım kuvvet hareketin önemli yerlerini unuttum sanırım . Fen dersleri çabuk uçuyor . Tekrarı çok kısa yaparsam çok faydalı olmaz zaten genelde ayrıntıları unutuyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz ?

    Belki hoca da görür diye sorayım : Hocam tekrar videonuzu izledim ama o yöntem zor gibi siz nasıl bir yöntem önerirsiniz ? Konuları bitirince yoğun şekilde fizik denemesi çözmek daha iyi bir olmaz mı ?Hepsini hatırlarım o şekilde diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 2 Aralık 2020; 18:13:22 >
  • Konuyu 1 oturuşta bitiriyorum. Soruların ya hepsini yarına bırakıyorum ya da ana kampları çözüp diğerlerini bırakıyorum. Daha konu unutmadım.
  • Konuları işledikçe test çözmek gerek. Mesela A konusu bitti o hafta A konusundan test çözmelisin. Bir sonraki hafta B konusunu işleyip hem A dan hem B den test çözmelisin bence. Tabi 40-50 soru değil belli sayıda. Uygulamadım ama mantıklı gibi geldi  

  • Tek oturusta nasi konu bitiriyonuz hareket konusu +400 dakika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şöyle bir şey var :
    400 dakikalık o konuyu filim izler gibi sürekli izlemek imkansız . Arada bir durdurup kaliteli soruları çözmeye çalışırken ve bazı zor yerleri 2 defa izlemek gerekir diye düşününce , süre bence 550 dakikaya kadar bile uzayabilir . İleri ve zirve testlerde hele bazı soruları kendim çözerken baya zaman alıyor. 400 dakikayı hızlı bir şekilde izleyip bitirmek için bence zaten önceden yani arasınıflarda o konuya iyi çalışmış biri olmak lazım.
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt

    haklisiniz benim daha 3 hafta oldu pek fazla vakit veremesemde anca vektorler,hareket ve kuvvet ve hareketi bitirebildim suan newton dayim.Aytde 1-0 yapmistim takildigim yerleri tekrardan izliyorum ornegin etki tepki kuvvetini en az 2 kere basa sardirip izledim sonrsinda youtubeden de izledim.400 dakikalik bir konuda soru cozumleri tekrardan izlemeler gibi seylerle baya uzuyor sure.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek oturuşta konuyu bitiriyorum tabii hareket dinamik gibi uzun konu değilse. Max 2 gün sürüyor uzunsa da. Tekrarları ise sürekli fen denemesi çözüyorum şüphelendiğimde açıp hızlıca tekrar ediyorum sadece konu kısımlarını izliyorum. Zaten konuyu çalışırken de önemli yerleri foto alıp depoluyorum wp ye önemli gördüğüm soruları vs. O yüzden pek sıkıntı olmuyor.
  • Ha wp ye depoladıklarımı da haftalık tekrar ederim istisnasız. Tyt için sadece yaklaşık 350 foto var
  • Konuyu 2-3 güne yayıyorum. Ek olarak soru bankasından da sorular çözüyorum. Tekrarını ise deneme üzerinden götürüyorum.

  • Jamesallen kullanıcısına yanıt
    Deneme üzerinden tekrar etmeniz için tüm aytyi bitirmeniz gerekmez mi? Mesela ben manyetizmaya gelince iş güç enerjiyi unutucam
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt

    Ama denemeler her zaman sana hatırlaman gereken şeyleri hatırlatmayabilir. Soru bankalarında sorular sırayla yazıldığı için tekrar açısından daha iyi sonuç verir gibi geliyor bana. Yine de kendi yöntemlerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Gerçekçi olsun, sonuç versin gerisi önemli değil.

  • bittimkalmadım kullanıcısına yanıt
    Test bırakarak devam edebilirsin o zaman mesela her konudan orta düzey bir test bitir tekrar amaçlı dönüp çöz, ek olarak kaliteli gördüğün soruların fotoğraflarini çekip oradan tekrar edebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.