Şimdi Ara

Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EKRAN GÖRÜNTÜLERİ


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Çeviri Yüzdesi: %100


    Çeviri oyunun son sürümüyle (1.03) uyumludur.


    NOT


    Çeviri bana ait olup, daha önce bünyesinde bulunduğum Apex Çeviri çatısı altında yayınlanmıştı.

    Ekibin dağılmasından ötürü çeviriyi buradan yayınlama kararı aldım.


    KURULUM


    Rar içerisinden çıkan dosyayı \EsportsLifeTycoon_Data içerisine atın.


    İNDİR








  • garib bir insan neden bunu çevirme ihtiyacı duysun ki oyun bile değil

  • Elinize sağlık teşekkürler. İşime yaradı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcleader65

    garib bir insan neden bunu çevirme ihtiyacı duysun ki oyun bile değil

    Kişi emek verip yapmış bu oyunu oynayıp Türkçe yamasını arayanlar da fayda sağlayacaktır neden böyle boş boş yorum yapıp hem yamayı yapana hem de bu tür oyunlar için yama yapacakların şevkini kırabilecek kadar boş bir ileti atıyorsunuz sen ve senin gibiler çok. Tarikat gibisiniz gerçekten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcleader65

    garib bir insan neden bunu çevirme ihtiyacı duysun ki oyun bile değil

    "oyun bile değil" senin yaptığın yorum bile değil ama yapmışsın, burada tek garip sensin.

  • teşekkürler dostum sayende türkçe yamayı kurdum :D

  • Yamayı güncel steam sürümüne (1.0.4.2) kurduğumda oyun içinde çerçeve görselleri bozuldu. Yamayı güncel sürüme uygun hale getirmeniz mümkün müdür? Orijinal halini ve yamayı yükledikten sonraki halini ekran görüntüsü olarak ekliyorum.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukAKKAYA -- 15 Mart 2023; 23:58:51 >




  • Arkadaşlar yama ile ilgili üst mesajda yazdığım sorunu yaşamıştım. Yamayı paylaşan arkadaş artık forumda pek aktif değil galiba. O yüzden de sorunu kendi çabam ile çözdüm. İlerleyen dönemde yamaya ihtiyacı olan başkaları da olabilir diyerek nasıl çözdüğümü anlatmak istedim. Herkesin kolaylıkla uygulayabilmesi için olabildiğince basit şekilde, adım adım anlatmaya çalıştım. Öncelikle sorunun neden kaynaklandığını kısaca anlatıp sonra çözüm kısmına geçmek istiyorum. Doğrudan kuruluma başlamak için 1. Adıma geçebilirsiniz.


    Sorun dil dosyasının resources.assets isimli dosyanın içine gömülü olmasından kaynaklı. Unity sistemine dair pek bilgim yok ama bu sistemde resources.assets dosyası içinde dil dosyasının dışında pek çok dosya mevcut. Oyun yapımcıları oyunla ilgili güncellemeler yaptığında resources.assets dosyası içinde değişiklikler meydana gelebiliyor. Oyunu steam vs aracılığıyla güncellediğinizde resources.assets dosyasının yeni hali oyun klasörüne indiriliyor. Siz oyunu Türkçe yapmak istediğinizde "Barisijenn" isimli arkadaşın paylaştığı resources.assets dosyasını indirip oyun klasörüne attığınızda benim karşılaştığım gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Çünkü sadece dil dosyasını değiştirmek yerine içinde dil dosyası dışında pek çok dosyayı da barındıran kocaman bir dosyayı değiştirmiş oluyorsunuz. Şimdi ben size "resources.assets" içindeki sadece dil dosyasını değiştirmeyi öğreteceğim. Bu sayede tek seferlik değil, ilerleyen güncellemelerde de tekrar tekrar uygulayabileceğiniz bir yöntem öğrenmiş olacaksınız. Ancak oyun yapımcıları dil dosyasının kendisinde değişiklik yaparsa bu yöntem de işinize yaramayabilir. O durumda dil dosyasının içinde düzenleme yapmak gerekebilir. Şimdi dil dosyasının değiştirilmesine geçelim.


    1._Adım: Altta bıraktığım linkten dil dosyasını indirin.


    https://drive.google.com/drive/folders/1Njh5nGFhT-6pEJ_68YPyVFO2qnZ-jTd9?usp=sharing



    2. Adım: İndirdiğiniz klasörde yer alan alttaki resimde de kırmızı kutu içinde gösterilen "Unity_Assets_Files" ve "UnityEX" isimli dosyaları kopyalayın.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    3. Adım: Kopyaladığınız dosyaları alttaki resimde kırmızı kutu içinde adres yolu gösterilen "EsportsLifeTycoon_Data" klasörünün içine atın. Sizde oyun farklı bir yerde kurulu olabilir oyunun kurulu olduğu yeri gerekirse internetten araştırarak bulun. Önemli olan nokta belirttiğim dosyaları tam olarak doğru klasörün (EsportsLifeTycoon_Data) içine atmanız.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    4. Adım: Klasörün içine attığınız alttaki resimde kırmızı kutu içinde gösterilen "UnityEX" programını çift tıklayarak çalıştırın.

    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    5. Adım: Programı çalıştırdıktan sonra gelen panelden alttaki resimde kırmızı kutu içinde gösterilen "Open archive" butonuna tıklayın.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    6. Adım: Gelen panelde alttaki resimde 1 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen butonu aşağı doğru kaydırarak alttaki resimde 2 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen "resources.assets" dosyasını bulun. Bu dosyayı bulduktan sonra üstüne bir kez tıklayıp seçin. Dosyayı seçtikten sonra da alttaki resimde 3 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen "Aç" butonuna tıklayın.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    7. Adım: "Aç" butonuna tıkladıktan sonra alttaki resimde 2 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen yeşil panel tamamen dolana kadar bekleyin. Yeşil panel tamamen dolduktan sonra alttaki resimde 1 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen "Import files" butonuna tıklayın. Tıkladıktan sonra yeşil panel tekrar dolmaya başlayacak. Tamamı dolduktan sonra alttaki resimde 3 numaralı kırmızı kutu içinde gösterilen "X" butonu ile programı kapatın. Oyunu çalıştırıp Türkçe olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Olmamışsa adımlardan birinde ya da birkaçında yanlışlık yapmış olabilirsiniz tekrar deneyin.


    Esports Life Tycoon Türkçe Yama [%100]


    "EsportsLifeTycoon_Data" klasörüne attığınız "Unity_Assets_Files" ve "UnityEX" isimli dosyaları ister silin isterseniz olduğu gibi bırakın. Ben bu dosyaları silmedim. Kendi oyunumu "Steam" üzerinden güncellediğimde bu dosyalar aynı klasör içinde hala duruyordu. Güncellemeden sonra dil dosyasını değiştirme yani "4. Adım" dan başlayarak işlemleri uyguladığımda oyunumu güncel haliyle tekrar Türkçe olarak oynamaya devam edebildim. Çözümü olabildiğince basit anlatmaya çalıştım ancak yine de sorun yaşayan olursa yardımcı olmaya çalışırım.


    Bu arada indirme linkini verdiğim Türkçe dil dosyasını "Barisijenn" isimli arkadaşın paylaştığı resources.assets içinden aldım. Yani ben Türkçe dil dosyası hazırlamadım. Oyunu Türkçe oynayabilmenizi asıl sağlayan dil dosyasını hazırlayan "Barisijenn" isimli arkadaştır. Bu dil dosyası 2928 "txt" dosyası satırından oluşuyor. txt dosyası satırları word yada pdf dosyalarının satırlarından farklı olarak yana doğru uzayıp giderler. Yani word ya da pdf satırına dönüştürmeye kalkarsak belki 5 kat belki daha fazla satır ortaya çıkar. Bu binlerce satırla tek tek uğraşıp Türkçeleştirmek tahminimce çok çok fazla emek isteyen bir iş. Bunu özellikle belirtmemin sebebi arkadaşın verdiği emeğin yanında benim yaptığımın pek de bir şey olmadığını anlatabilmek. Ben sadece dil dosyasını yüklemenin oyunun güncel sürümlerinde sorun çıkarmayan farklı bir yolunu göstermeye çalıştım. "Barisijenn" isimli arkadaş da bu yolu gösterebilirdi ancak o, dil dosyasını daha kolay yükleyebilmeniz için "resources.assets" dosyasının tamamını paylaşmayı tercih etmiş. Sanırım son zamanlarda forumda pek aktif olmadığı için de güncel versiyonunu yükleyememiş. "Barisijenn" isimli arkadaşa bunca emek harcayıp dil dosyasını hazırladığı için teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarukAKKAYA -- 16 Mart 2023; 0:56:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.