Şimdi Ara

Esnafların çirkeflikleri. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu beyazlama genelde çikolatanın bir süre muhafaza sıcaklığının üstüne çıkıp erimesi daha sonra tekrar muhafaza sıcaklığına alınması sonucu oluşuyor. Sadece sıcak değil, buzdolabına koyarsanız da aynı durumla karşılaşırsınız. Basitçe kakao yağı yüksek/düşük sıcaklıkta formunu kaybediyor, optimum sıcaklıkta da ilk hali gibi görünemiyor. Böyle bir çikolatanın üzerine hafif sıcak buhar verdiğinizde eski formuna kavuştuğunu göreceksiniz. Tad olarak genelde fark olmaz. Dediğim şekilde düzelmiyorsa zaten yenmeyecek duruma gelmiştir, bu sıcaklık değişimine aşırı maruz kalırsa tadı da feci şekilde bozulmuş oluyor genelde.



    Genelde toptancı firmalar ve üreticiler bu iade ürünleri geri alma garantisi verir ama bizim esnafımız ya bunu bilmiyor ya da uğraşmak istemiyor (sanki başka işi varmış gibi).



    Benim neredeyse bütün sülale esnaf, ve şunu söyleyebilirim, esnaflık bitmiyor, esnaflar İNTİHAR EDİYOR. Böyle saçmasapan davranışlarda bulundukça batmaya, büyük şirketlerin tek tek yerlerini almasına mahkumlar. İşyerinde akrabalarımın ve elemanların müşteriye tavırları, söyledikleri sözler, davranışları vs. çok sıkıntılı. Ha ben "müşteri her zaman haklıdır" saçmalığını savunmuyorum çünkü müşterinin de aynı şekilde hatalısı var. Forumdaki DH ölücülerine bakın anlarsınız kendilerine verilen hakları ne kadar kötüye kullandıklarını.



    Örneğin ben büyük yapı marketleri yerine hırdavatçıdan ucuza ürün almak isterim ama öyle sıkıntılılar ki artık yapı marketlerden ve internetten almaya mecbur kaldım.



    Mükemmel bir örnek:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 25 Kasım 2017; 19:47:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olan bizim gibi dürüst esnafa oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaflarında durumu iyi değil kötü giden bir ekonominin tepkisi aslında esnaf veriyor.
  • Bakkaldan ekmek,su dışında hiçbir şey alınmaz. Büyükmarketlere göre hem pahalı hem de fiş kesmiyor vergiden kaçıyor.



    Giyim kuşam desen 3 5 fazla ver marka bir şey al sorun çıktığında karşında muhattap olur hakkını ararsın. Küçük esnaftan aldığında iade ederken %90 hır gür çıkar. Hele ki Kızılay Metrodan hiç almayın esnaf değil alikıran başkesen canavarlar. Gidin avmden alın 20 lira fazla verin ama sorun çıkarsa sorunsuz değişim hakkınız olsun



    Elektronik desen telefoncudan asla telefon almayın. Geneli kazıkçı zaten (istiyorsa piyasa fiyatının yarısına versin) kılıf bile almam. Giderim Teknosadan alır kazığın tillahını yerim ama sahtekar telefoncuyla uğraşmam.



    Bir ürün aldığınızda her şey fiyat değildir asıl önemli olan satış sonrasıdır bunu unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürünsünler.Fırsatını bulduğu an kazıklıyorlar.Avm lerden ve marketlerden alıyorum.Esnafa gitmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaftan hiçbib şey almamaya gayet gösteriyorum. Kurumsal mağazalardan alışveriş yapıyorum. Geçen mont almak için gittim, aynı montu 1 ay ıcınde 3-5 kere gıyıp denedım karar veremıyordum adamlar bana hıcbır sey demedıler tam tersı hep yardımcı oldular.

    Mahalle esnafına aynısını yapsam kesın bır laf ederdı.
  • Daha bugun başımdan şöyle bı olay geçti



    Bakkaldan teneke kutuda fanta alırken on tarafında sprite vardı onu kaldirdgimda baya hafif geldi ve adama söyledim içinde yarıdan az vardı açılmamıştı ve görünürde delikte yoktu . Adam sonra baktım tekrar yerine koydu para üstünü verirken de paraların yerini düzenliyor araya yırtık 20lik koyuyor işte en son paraya baktım ve ciddi bir şekilde sprite senin vicdanına kalmista bana başka para ver dedim sonra haklısın yeğenim falan geri vites .



    Çıkarıp vurmadigima dua etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşımızda ara sıra ekmek falan aldığımız bakkal var sürekli her gün kapının önüne şu şişeleri kola şişeleri koyuyor kaldırımı ve yolu isgal ediyor. En son akşam arabayı park ederken buraya park etme gibi artis bir söylemde bulundu bende verdim cevabını şimdi beyaz masaya da şikayet ettim eğer ilgilenirlerse bı daha hiçbir yeri işgal edemez. Birşey de almam oradan artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakkaldan ekmek dışında esnaftan da hiçbir şey almıyorum yıllardır.

    Gidip kurumsal şirketlerden alışveriş yapar. 3-5 fazladan verir kafam rahat olur en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜRKİYE'de dürüst esnaf bulmak hakikaten zorlaştı artık herkes birbirini kazıklama derdinde müşteriside aynı esnafıda aynı özellikle esanf kısmı sıkıntılı adım başımız telefoncu tütüncü insanımızda sabır kalmadı huzur desen hak getire dolar oldu 4 tl esnaf kan ağlıyor 3ün beşin hesabında piyasalar hareketsiz çoğu insan kış geldi üstüne başına kışlık alamıyor herkes geçim derdinde adam 8 saat çalışıyor 5te işten çıksa karşıda oturuyasa evine 10da 11de varıyor bu adam nasıl huzurlu olsun nasıl sabırlı olsun bizim milletimiz kadar orjinal bir millet yok dünyada hepimiz birbirimizi kazıklıyoruz ülkede kriz var kimsede çıkıp demiyorki kriz var sürekli gündem değişme çabaları haber izleyim diyosun kedinin köpeği kovaladığını haber yapmışlar ona zaman harcayacğınıza bi muhabir bir kameraman insanlar nasıl geçiniyor nasıl yaşıyor bi araştırın bi bakın bu ülkeden bi beklentiniz olmasın arkadaşlar hep böyle kalacağız giç bir zaman değişmyeceğiz belki 200 yıl sonra ancak benim bu ülkeden bi umudum yok bazen avrupaların yaşantısını görünce keşke gavur doğsaymışım diyorum




  • The Unforgiven T kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tepkimi koymam gerekiyordu,fakat elimde fiş yoktu.

    aslında 3 liralık bir çikolata için daha fazla zarara girdi.
    değiştirseydi ben oradan daha fazla alış veriş yapacaktım belki.
    anlayamıyorlar sanırsam,seçilimle elemine olacaklar yakında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geranimo486 -- 26 Kasım 2017; 4:4:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.