Şimdi Ara

Eskiden en üst seviyede oynayabildiğim oyunlarda donma sorunu yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    Öncelikle forum kültüründen biraz uzak olduğum için, eğer doğru konuyu doğru yere açamadıysam özür dilerim. Bahsedeceğim problemle ilgili forumdaki konuları da okudum ve işime yarar bir sonuca ulaşamadım. Detaylı bir şekilde sorunumu ve şu ana kadar çözmek adına yaptığım şeyleri yazmaya çalışacağım.

    Bilgisayarımın modeli ve özellikleri imzamda yazıyor. 5 senelik olduğu için şimdiye göre biraz eski kalıyor tabi ama daha 1 sene önceye kadar sıfır sorunla, istediğim her oyunu oynadım. 1 sene boyunca bilgisayarımı hiç açmadım. Bilgisayarımı 2 ay kadar önce tekrar açtım ve yulgang diye bir oyun kurup oynamaya başladım. ara ara ufak tefek takılyıordu ama kabullendim ve devam ettim oynamaya. Sonra bilgisayarımı açtım;
    1- Tam bir temizlik yaptım.
    2- Termal macunlarını yeniledim.
    3- Format attım
    4- Her türlü güncellemeyi yaptım.
    5- Virüs yok.
    6- Kartların soket kısımlarını oksitlenmeye karşı silgiyle temizledim.

    Bu işlemlere rağmen oyun oynarken "340.52 Display driver has stopped responding and has fully recovered." hatasını alıyorum ve oyun kapanıyor. Ama öyle standart bir hata değil bu durum. Her oyunda farklı farklı hatalar var;
    1- Sims 3 oynarken hiç sıkıntı yok, eskiden takılmazdı ama şimdi arada bir takılıyor.
    2- SWAT 4 denen oyunu oynardım, hatta 32MB Geforge 2MX ekran kartımın olduğu masaüstümde dahi oynardım ben bunu. Şu an 2 adım atıyorum oyunda takılıp kapanıyor.
    3- Metro 2033 adlı oyunu oynarken donuyor, masaüstüne geliyor, sonra devam ediyor tekrar oyun.

    Yani her birinde farklı bir sorun veriyor. Benim asıl anlamadığım olay şu; nasıl oluyor da önceden takır takır oynadığım oyunları şimdi oynayamaz oldum? Assassins Creed'in tüm serisini, Farcry 3'ü, Crysislerin serisini oynadım ben makinede. Şimdi SWAT 4 gibi dandik bir oyunda bile hata veriyor. COD 5 oynayamıyorum ya.
    Ekran kartının güncellemesini kaldıp bir önceki güncellemeyi kurdum, o da kar etmedi.

    Bilgisayarı yüksek performans modunda ve fişe takılı şekilde kullanıyorum, yani güç yetmemesi gibi bir olay da yok. Isınma problemi de yok, önceden elimi deydiremezdim fanın üstüne o durumda bile kasmazdı, şimdi bilgisayarı açar açmaz oyunu açıyorum ve fan 2. kademe hıza bile geçmiyor ama yine de takılıyor.

    Bunlar sanki ekran kartını güncelledikten sonra olmaya başladı gibi geliyor bana ama internette araştırdım kimse şikayetçi değil, buna rağmen eski sürümü kurdum yine aynı. Bilgisayarımda 2. bir ekran kartı yok, ya da varsa da görüntü bileşenlerinde gözükmüyor, sadece geforge gözüküyor. Nvidia essence'deki tüm ayarları sıfırlatarak temiz kurulum yaptırdım ekran kartına. Orada yapmam gereken bir ayar var mı? Ama onu eskiden de böyle yapardım ben. Çaresiz kaldım artık, fikir tükendi bende :)

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi geceler.







  • nobetci kullanıcısına yanıt
    Ortalama bir laptopun süresi zaten 2-3 yıl sonrasında ölüme geçiyor. 5 yıllık bir laptop için doğal şeyler bunlar. Gtx 260m dayanamaz duruma gelmiş olması büyük bir ihtimal. Oyun içerilerinde çözünürlük düşürüp denermisin? Bu hata farklı bir şeyden kaynaklanacağını sanmıyorum yine de..

    + İmzan kural dışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 3 Eylül 2014; 3:58:17 >
  • Teşekkür ederim.
    Özelliklerini düşürdüğümde de bir şey değişmiyor. Zaten şu andaki sorunum yeni çıkanı oynayamamak değil, eskiden tüm özelliklerini sona dayadığım oyunu şu an oynayamamak. Ekran kartının 256bit olması biraz da kurtarıyor beni ki alırken bu yüzden bit2ini yüksek almıştım. Bu sayede şu zamana kadar hiç sorun yaşamadım oyunlarda. Mesela FarCry 3 çok kasan bir oyundu, ekran kartı 500-600 serilerinde olanlar bile kasmasından şikayet ediyorlardı ama bende kasmıyordu, çünkü onların bit'leri düşüktü hep.
    Benim anlayamadığım olay şu; nasıl oluyor da 4 sene önce son ayarlarda oynadığım COD 5 gibi basit bir oyunu şu an oynayamıyorum. Ya da 1 sene önce FarCry 3 gibi bir oyunu oynarken şu an COD 5'i oynayamıyorum? Tahminimce güncellemeden kaynaklandı, ama emin de olamadım işte.
  • Oyunlarin gelistirildigi motorlar farklidir mesela crysis oynarsin kasmaz minecraft oynarsin kasar , bu tamamen oyunun sistemi ne kadar verimli yada verimsiz kullandigiyla alakali ondan ayni zamanda cikmis 2 oyunun bile performansi bir olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nobetci kullanıcısına yanıt
    Hocam harddiske defrag yap ve disk hata denetimi yap.

    Sürücü sorunu yaşıosan eski sürücüleri tek tek denemeni öneririm yeni driverlar sıkıntı yapmış olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

    Oyundan oyuna farklılık göstermesi normal, zaten şu zamana kadar karşılaşıp sorun etmediğim bir durum. Benim durumum bundan biraz daha farklı. Farcry 3 gibi bir oyunu rahatlıkla oynadım ben bu bilgisayarda ve yaklaşık 4 5 yıl önce de COD 5'i oynuyordum, hatta geçen sene multiplayer olarak da oynadık bunu, hiçbir sorun yoktu. Şu an ise eskiden oynadığım bu oyunları oynayamıyorum, sorun bu.

    Defrag yaptım, pek bir sorun bulamamasına rağmen küçük bir kısmı düzeltti ancak durum yine aynı. Yeni güncellemelerden kaynaklandığını düşündüğüm için, eski sürümleri kurdum (ki bu sürümler bilgisayarımda kayıtlı zaten, zamanında bunları kurarak oynuyordum) yine de olmadı.
  • Elindeki sisteme göre gene iyi
    Tabi kasma sorunu Ssd alın diyecem ama laptop kullanıyorsunyz o yüzden yorumsuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.