Şimdi Ara

eski sisteme tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun dönemdir kullandığım masaüstü bilgisayarımın (2011 de toplamıştım) harddiski artık yanıt vermemeye başladı, yeni bir harddisk almak zorundayım. daha öncesinde seagate barracuda 7200.12 - 1 tb kullanıyordum. yeni bir harddisk almak istiyorum 1 tb, ne önerirsiniz?
    bununla birlikte sizce bu anakartın ekran kartını değiştirmeye de değer mi? her hangi PCI 2.0 destekli bir ekran kartı işimi görür mü?

    Teşekkürler.

    anakart asus p7p55 lx (malesef 1156 pin)
    Intel i7 - 860
    4 gb 1600 mhz ram
    readon hd 6850 ekran kartı



  • Bütçen nedir bilmiyorum ama o sisteme en azından 120 lik bir SSD takmanı tavsiye ederim hız farkını göreceksin. Yanına da WD blue 1TB aldın mı güzel olur. Bence anakartı değiştirmene gerek yok rami ve ekran kartını yükseltirsen iş görür.
  • Anakartım ssd destekler mi? Nasıl anlarız?
  • merhabalar
    1) anakartınız sata 3 portlarına sahip sata bağlantılı ssd ler kullanabilirsiniz herhangi bir sorun yok
    2) 350 liraya oem rx 460 alıp oyun deneyiminizi çok ciddi manada artırabilirsiniz(linki aşagıya bırakıyorum) internette bu kart ile yapılmıs oyun testleri mevcut onun linkinide bırakıyorum
    3) tavsiye olarak ve nispeten güncel oyun oynamak ve daha akıcı bir deneyim yaşamak istiyorsanız muhakkak bir 4 gb bellek daha eklemeniz gerekir

    örnegin 240gb ssd+4gb ddr3 1600 mhz bellek+rx 460 alırsınız ssd ortalama 250 lira+350 lira ekran kartı+100 lirada bellek desek(2.el) 700 liraya gayet hızlı bir bilğisayar deneyimi yaşarsınız oyunda oynarsınız gündelik her işinizide görürsünüz ssd ve bol bellek masaüstü deneyimini mekanik disklere göre en az 10 kat iyileştiriyor diyebiliriz iyi forumlar ...






    kartın linki:https://www.epttavm.com/item/50094872_amd-radeon-2gb-rx460-910486-002-gddr5-128bit-pci-express-3.0-x16-?gclid=EAIaIQobChMI9uHG4-aw4AIVUuJ3Ch1BzQNiEAQYASABEgIHcPD_BwE

    oyun testleri :https://www.youtube.com/watch?v=btpPY0rE3m0




  • selam onr1818, bahsettiğin ekran kartı PCI 3.0 destekliyor fakat benim anakart 2.0
    Bu açıdan bir sorun yaşamaz mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shevek

    selam onr1818, bahsettiğin ekran kartı PCI 3.0 destekliyor fakat benim anakart 2.0
    Bu açıdan bir sorun yaşamaz mıyım?
    çok fark edecek bir şey değil kullanabilirsiniz sorun değil
  • Tavsiyeler için çok teşekkürler, testleri inceledim benim için şu aşamada gayet yeterli gözüküyor. Size bir sorum daha var, ekran kartımın ssd desteklediğini nasıl anlarım ? Hangi teknik veriye bakarak bunu söylediniz ? Ben de öğrenmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shevek

    Tavsiyeler için çok teşekkürler, testleri inceledim benim için şu aşamada gayet yeterli gözüküyor. Size bir sorum daha var, ekran kartımın ssd desteklediğini nasıl anlarım ? Hangi teknik veriye bakarak bunu söylediniz ? Ben de öğrenmek istiyorum.
    Ekran kartının ssd deseklemesi desteklememesi gibi bir durum yok sanırım anakart demek istediniz anakartınkızda sata 2-sata3 portu mevcut olması durumunda sata arabirimli ssd kullanabilirsiniz kulkandıgınız harddisk sata ile baglıdır muhtemelem ide port varmı bakmadım lakin 2011 yılında ide disk kullanılmamısdır ki sonradan değiştirmişsinizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartim sata 2.0 destekliyor o zaman kullanıyorum sanırım. Bir de ssd lerde 2.5" 3.5" gibi boyutları var hangisi olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shevek

    Anakartim sata 2.0 destekliyor o zaman kullanıyorum sanırım. Bir de ssd lerde 2.5" 3.5" gibi boyutları var hangisi olmalı?
    SSD'de 3.5" olmaz. O bahsettiğiniz SSHD'dir. SSD lerde M2 bağlantı türü de var fakat yeni anakartlarda oluyor.

    Size herhangi bir Sata 3 SSD uyumlu olur.
    Okuma-Yazma hızlarına dikkat edin ve geleceğe yatırım için en az 240gb alabilirsiniz.

    Edit: Kasada var mı bilmiyorum ama 2.5" SSD'leri kasaya sabitlemek için aparatlar var:
    https://www.n11.com/arama?q=ssd+3.5&isf=1

    İsterseniz boşta da durabilir asla sıkıntı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 10 Şubat 2019; 16:44:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shevek

    Anakartim sata 2.0 destekliyor o zaman kullanıyorum sanırım. Bir de ssd lerde 2.5" 3.5" gibi boyutları var hangisi olmalı?
    Sata 2 olması teorik olarak 300 mb/sn okuma yazma hızlarına limitler ancak mekanik diske göre dosyalara erişim süreleri iops degerleri ve okuma yazma hızları sata 2 ye rağmen çok çok daha iyi olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi taşlar yerine oturdu. Sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum fakat ekran kartı almamıştım ben. Fakat artık ekran kartımın chipseti yandı, kullanılmaz hale geldi ve yeniden arayışa girmeye başladım. Daha önce önerilen RX460 artık piyasada bulunmuyor. Onun yerine yakın fiyatlarda hangi kartı önerirsiniz? 500-600 civarı çıkabilirim en fazla.

    Teşekkürler.
  • RX 550
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.