Şimdi Ara

ESKİ NESİL SES HOPARLOR İLE 2+1 SES SİTEMİNİ BİRLEŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bende eski bir radyonun 2 adet hoparlorü var ama bunun girişleri aux yani elimde 2 tane aux girişi var bu 2 hoparlörün radyoda sesi iyi ama pc tek bir tanesini takıp sesine baktığımda de sesi düşük (2 aux giriş olduğundan tek tek ses alabiliyorum),


    Elektrik düşük geldiğinden diye düşündüm ve yeni bir ses sitemi sipariş verdim. (2+1) sonrasında bir arkadaşım bunları birleştirebilirsin dedi bende bir araştırma yaptım

    ve harici bir ses kartına aux çoklayıcısı bağlayabiliceğimi öğrendim eğer bunları bağlarsam eski hoparlorlerin sesi iyi gelirmi ve beraber çalışabilirler mi?



    bağlantı şekli şöyle


    3 tane aux hoparlor girişi var elimde ama ses kartında 2 tane ses girişi var bunlar için 1 tane aux çoklayıcı alıcam ve eski hoparlorü buna bağlayıp yenisinide diğerine bağlıyacam ve ses kartının usb girişini pc ye takıcam ses sistemi beraber çalışır mı?








  • etugra E kullanıcısına yanıt
    Hoparlörlerin dirençleri nedir? Toplam direnç problem yaratabilir. 2+1 in üstünde kendi yükselticisi amfisi vardır ek hoparlöre gerek yok.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Hoparlör direnci yazmıyor hiçbiryerde sadece 15V DC gerilim yazısı var

    evet 2+1 kendi amfisi var ama onun aux girişi yok onun girişleri rca diye biliyorum

  • etugra E kullanıcısına yanıt
    Hoparlörün boyutu gücü ve direncine uygun besleme gerekli. Hoparlörünüz boyutu gücü ve direncine eğer ses kartı üstündeki amfi uygun değilse amfiyi yakarsınız. O sebeple direnci sordum. Harici ses kartı + amfi alsanız da beslersiniz hoparlörleri ancak astarı yüzünü geçer. Boşuna kalabalık. Ona yapacağınız masraf yerine daha kuvvetli 2+1 almak daha mantıklı olabilir.

    Eski radyoda aux girişi yoksa eski radyolara aux ve BT modülü takan yerler var çok lazım olursa öyle de deneyebilirsiniz ama ek masraf tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.