Şimdi Ara

Eski Beyaz Eşyaların Ömrü, Şimdi'kilerin Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizler 20 - 25 sene önce aldıgımız eşyaları harika kullandık vede kullanıyoruz ama şimdi bakıyorumda forumda bir eşya 6 sene gitsin yeter diyenler var, ne olduda bu dayanıklı tüketim eşyaları dayanıksız oldu.

    Bizlerdemi sorun (bazı konularda öyle görünüyor) hemen kabulleniyoruz sadece bir kaç arkadaş isyanlarda, hak aramalarda, üreticilerdemi sorun (çok para kazanma hırsı), bizde mi sorun ( 3 kuruşa büyük bekletide olmak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perfect Blue -- 1 Temmuz 2012; 12:35:04 >



  • Bence arz talep meselesi.

    Tüketici az parayla çok özellik arıyor. Bir firmanın 2-3 marka çıkarması da rekabeti alevlendiriyor.

    Bu sebepten 5kg çamaşırı bile sığdıramayacağınız saçma sapan naylon kazanlı makineler 7-8, hatta 9kg diye satılıyor. Müşteri de "Aaaa ne güzel ucuza aldım" diye bile bile lades diyor.

    Tüketicilerin bu ucuz arayışına uygun olarak üreticiler de en uyguna nasıl mal ederim'in derdindeler. Elektronik yazılımların çalınabilmesi, enerji tüketim ölçütlerindeki anlamsız açıklar da buna imkan sunuyor. Kağıt üzerinde cihazlar mükemmelmiş gibi görünüyor ama ilgisi yok.

    İyi bir cihazın maliyeti zaten bellidir. Piyasada alınabilecek model sayısı git gide azalıyor. İleride belki Miele haricinde hiç olmayacak.
  • Peki 5 kilo yıkayacak makineleri 9 kilo diye bize satanları şikayet edemezmiyiz, tüketiciler toplanarak (biraz zor ama)
    Mahkeme ile bu yanlış bilgileri düzelttiremezmiyiz.
  • Firmaların tamamına dava açmamız gerekir o zaman :) O makinelere onay veren enstitülerin biraz olsun aklı yok mu diye sorguluyor insan. Ya da finansal açıdan bayağı destek alıyorlar da susuyorlar :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perfect Blue

    Arkadaşlar bizler 20 - 25 sene önce aldıgımız eşyaları harika kullandık vede kullanıyoruz ama şimdi bakıyorumda forumda bir eşya 6 sene gitsin yeter diyenler var, ne olduda bu dayanıklı tüketim eşyaları dayanıksız oldu.

    Bizlerdemi sorun (bazı konularda öyle görünüyor) hemen kabulleniyoruz sadece bir kaç arkadaş isyanlarda, hak aramalarda, üreticilerdemi sorun (çok para kazanma hırsı), bizde mi sorun ( 3 kuruşa büyük bekletide olmak)

    ucuz mal yapıcam diye kalite düşürüldü eskiden çamaşır bulaşık makineleri elektronikmişydi mekanikti şimdikilerde adam ucuza alıyor janjanlı falan bakıyor bilinçsizce alıyor
    buna her marka dahildir bütün markaların giriş seviyesindeki makineleri uzun süre kullanbilirsin ama elektronik aksamlı makinelerde ömrü daha kısalıyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.