Şimdi Ara

Eşim öğle yemeğine giderken düştü burnunu kırdı! Patronu apar topar eşimi kovdu! Bu iş kazasımıdır?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
9.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okuduklarıma inanamıyorum ne hale gelmişiz. meclistekilerde işte bu toplumun içinden çıkıyor.

  • cabriyo kullanıcısına yanıt

    katılıyorum. yani öyle şeyler söylerim ki anlatamam. yemek vermeyen işyeri mi olur?

    adama yemek vermiyosun yemek yemeye yolluyorsun sahip çıkmıyorsun.

    sigortasını yapmıyorsun.


    bu patronun biraz acı çekmesi şart. sağlam acı çekmesi lazım. vicdan kavramını bazı insanlara zor yoldan öğreteceksin.


    hukuk felan umrumda değil. herkesin adil bir vicdanı olmasını istiyorum. gerek şiddetle, gerek ölümle, gerek cezayla. bir şekilde.


    konu sahibi arkadaşlar umarım haklarını alırlar.

  • Geçmiş olsun. İş kazası olarak değerlendirileceğini düşünmüyorum. İşyerinde meydana gelmediği ve görev dolayısı ile işyerinden ayrılmadığı için İş kazası olarak değerlendirilmez.

    Sizin ana çerçeveniz sigortasının yapılmadan İşbaşı yaptırılması olmalı.

    Sigortası olsaydı ve bu kazadan sonra yine çıkışını vermiş olsaydı, haklı şekilde deneme süresi adı altında çıkış verebilirdi işveren.

    Avukatsız pek bir şey yapmak mümkün olmaz. Bugün avukat vekalet ve dava masrafı en az 10.000+ TL den başlıyor.

    Artısını eksisini düşünüp ona göre karar verirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle büyük geçmiş olsun.
    Aklımda birkaç husus vardı ama az çok belli oldu.

    İşverenin eşinize ilk günden sigorta yaptirmamasi çok kötüydü
    Ama sigortası yok diye bundan kurtulacağını dusunduyse ya iş güvenlik uzmanı yok yada hiç avukatı olmamış. Siz misafir olarak bile işyerine gitseniz (sigorta olmadan) işyerinde oluşacak kaza iş kazası olarak nitelendiriliyor.
    Kaldı ki olaydan sonra IBAN hesabına 4 günlük para göndermesi, işveren çalışan ilişkisini resmiyete dökmüş durumda.
    2. Husus - işveren çalışana temel iş güvenliği eğitimi vermeden işbaşı yaptıramaz. Bu eğitimi verip, iş yeri sahasını gostermisse ve eşiniz iş sahası dışarısında kaza gecirmisse, hak iddia edemez siniz. Fakat anladığım şey eşiniz herhangi bir temel iş güvenliği eğitimi almamış, (ki alsa bile bu eğitim verildikten 24 saat sonra iş başı yaparsınız) dolayısı ile kendisine sorumluluk alanı beyan edilmemiş.
    Önemli olan vebcogu arkadaş işyeri sınırında yaşanıp yaşanmadığı. Elbette işyeri içinde olsaydı zaten mahkemeye bile gerek kalmazdı, fakat şimdi beyannedeceginiz şey, iş güvenliği eğitiminin uygun iş güvenliği uzmanı veya teknisyeni tarafından verilmediği, eşinize sorumluluk sahalarının gösterilmediği vb olabilir.

    Zaten mahkeme tarafından hastane masraflarınızi alırsınız. Bana kalırsa bu kazadan dolayı mental ve fiziksel olarak yeni iş başlamasının olumsuz etkilendiginden manevi olarak da tazminat alabilirsiniz.
    Geçmiş olsun.
    Yine de Better Call Soul diyorum. 🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesai saati dışında ve işyeri dışında, iş kazası değildir, Belediye suçludur, eşinizin de dikkatsizliği vardır, dikkatsizlik durumu iş yeri içinde bile iş kazası dışına çıkarabilir. Adam bin kişi çalıştırıyorsa herkesin elinden tutup eliyle besleyecek değil, adam şidi bilerek yemek çatalını eline de batırabilir, bu durumda uzun yıllar çalışmış bile olsa çatala zarar verdiği için iş akti tazminatsız fesh dahi edilebilir, hatta üstüne tazminat dahi istenebilir..


    Yemek verme zorunluluğu da yok.


    Sigortasız çalıştırma durumuna gelirsek, bu kesinlikle suçtur. 1 gün bile sigortasız çalıştırsa işveren kesinlikle çok ciddi ceza alır, ama bu cezanın size faydası olmaz.


    Avukata vermeniz lazım ama Avukat masrafları da 10bin'den aşağı olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 17 Aralık 2023; 12:46:19 >
  • o zaman yapacıgınız şey sigorta tarafından yürümek olur size faydası olmasada ceza alması gerekli

  • scapegoat111 kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun öncelikle ancak hocam siz işyeri kurun bütün kanun kuralları uygulayın, bakın görün sonra ne oluyor. işverenler melek demiyorum ama iş kurmanın amacı bellidir. şahsi düşüncem belli ölçüde çalışanına sahip çıkılabilir vicdanen ve mantıken düşününce ama kanun kurallar çalışanı değil, çalışmayanı ödüllendiriyor. işverende buna refleks gösteriyor ne yazıkki. 2 taraf içinde zor.

  • murderer_utku kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum iş kazası değil diye düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay ister is kazasi olsun ister olmasin, calistirdigi isciyi ilk gunden sigorta yapmadigi icin isveren sucludur. Adam oglene dek calismis ustelik sanayide sigortada yapmamislar. Aklibasinda isveren yazdiginiz mektuba olgunlukla donup ortayolu bulmaya calisir. Ustelerse verin avukata buyuk ceza alir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun,


    Bu tip durumlarda eldeki belgelerle (alınan ücretin dekontu, hastane giriş tutanakları, gerekli hallerde tanıklık edecek kişilerin telefon bilgileri vb.) bağlı bulunduğunuz SGK il müdürlüklerine başvurulur.


    Sizin iki şikayet dilekçeniz olacak. Birincisi sgk başlangıcınızın yapılmaması, ikincisi ise iş kazası. İş kazası yapılan iş ve işin yürütümü nedeniyle meydana gelen tüm durumları kapsar.


    Dilekçe akabinde iş yerine denetim gider ya da savunması istenir, ardından arabulucu yönlendirilir, hakkınızı almadığınızı veya alamadığınızı düşünüyorsanız iş mahkemesine başvurmanız gerekir. Mahkeme sonucunda kesinlikle tüm haklarınızı alırsınız.

  • perSNN kullanıcısına yanıt

    İşte o çatalı eline batıramayacak şekilde vermeniz gerek yani ucu sivri çatal ve kesme kabiliyeti yüksek bıçak veremezsiniz. Biz fabrikada Metal uçlu ayakkabı gözlük ve Gaz Maskesi veriyoruz üzerine zimmetliyoruz. Vatandaş maskeyi takmadığı için zehirleniyor Bingo hadi bakalım kim suçlu. Evet Maskeyi çalışana takması yönünde ikaz etmediğimiz için eğer takmıyorsa disipline sevk edip ceza vermediğimiz için iş veren suçlu çıkıyor. Adama yükseğe çıkman yasak diyoruz adam Güvercin yakalamak için çatıya çıkıp düşüyor bingo işveren çatıya çıkılmasını önleyecek tedbir almadığı için suçlu. İşvereni suçlamak o kadar kolay ki mevcut kanunlar her şekilde işçiden yana yeter ki işçi korkmayıp şikayetçi olsun. Ayrıca işçi servislerinde yaşanan her türlü kaza yada iş saatleri içinde yaşanan her türlü kazada işveren sorumluluğundadır. işçi servisi Personeli yanlış bir yerde indirse dahi iş veren sorumludur yani artık siz düşünün gerisini.





  • AO A kullanıcısına yanıt

    Yani diyorlar ki kısaca ülkeye yatırım yapma, istihdam sağlama, eğer bir faydan varsa cezanı keseriz, faydasızsan her türlü ödülünü alırsın

  • Is kazasidir. Cok da kafa bulandirmaya gerek yok. Is yeri içerisinde plan her türlü yaralanma is kazasi olarak geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Anadolu yakasında ise hukuki işlemler konusunda yardımcı olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem iş kazası hem sigorta yapmamasından kaynaklı ceza yer peşini bırakmayın

  • Firma sınırla içerisinde gerçekleşmişse iş kazasıdır. Geçmiş osun.

  • ben de eski iş yerimle mahkemelik oldum mobbingden dolayı. böyle konuları gördükçe kan beynime sıçrıyor. ben gerçekten anlamıyorum insanlar işveren olunca içlerine cin falan mı giriyor bunların? bizim iş yerinde de şeflerden birini "şef olarak orada bulunman gerekiyor" diye düğün gününde çağırdılar.

  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Talihsiz bir olay.

    Ancak işveren diyebilir ki o kişi bir müşteri idi. Bize bir şey sordu biraz bekledi ve ayrıldı. Eğer ortamda herhangi bir kamera yoksa ve yazılı bir delil yoksa bunu ispat etmeniz çok zor. Sanayi esnafı da sizi tutmaz.

    Bu nedenle işe başlamadan önce mutlaka bir yazılı kanıtınız olmalı.

    Ayrıca avukatların pençesine de düşmeyin canınız daha çok yanar. Çünkü mahkemesiydi, avukat ücretiydi derken iş uzar da uzar.

    Ve eğer SGK'sız çalıştığı ispatlansa bile öğle yemeği mesaiden sayılmadığı için İŞ KAZASI olarak kayıt altına alınmaz.

    Ama işveren SGK'sız işçi çalıştırdığı için sağlam bir ceza yer.


    Tekrar geçmiş olsun.

  • Çok geçmiş olsun. Kanunen iş kazasıdır ve mutlaka hakkınızı arayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olaydaki başka bir durumdan bahsedeyim bilenler düzeltsin lütfen. Eşinize sigorta yapsalardi bile siz her türlü o hastane ücretini yine cebinizden ödeyeceksiniz bence. Çünkü sigortalar genelde 1 2 ay sonra sgk sistemine düşüyor ( bir ara ücretsiz izin işim olmuştu, işe başladıktan 2 ay sonra bile görünmüyordu hastaneye gittiğimde şok oldum. Resmi kurum olunca zaten beni 1sn bile sigortasız calistiramazlardi. Neyse 2 at sonra sistemde göründü de hastaneye gittim bir kontrol için).

    Eşinizin sizin üzerinizden ya da gss üzerinden sigortalı görünmesi gerekiyor ama. Orayı aciklamadiniz.

    Olaya gelirsek şikayetçi olursanız sigortasizliktan ceza alabilirler. Ama is kazası olarak nitelenmez kişisel görüşüm. Görev yerinde ya da göreve giderken gerçekleşmiyor olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.