Şimdi Ara

Esed rejimi: Hatay'ı Türk işgalinden kurtarmayı hedefliyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nusayri olduğu ve çoluk çocuk demeden sırf sünni oldukları için katlettikleri nedeniyle övgüler düzülen eli kanlı bir katilin başında olduğu devletin meclisi tarafından imzalanan bildiride geçen ifade.


    Senelerdir Esad güzellemesi yapan Cumhuriyet Paçavrası bakalım şimdi ne manşet atacak !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 6 Aralık 2021; 8:20:34 >
  • Sünni mağdurluğu bitmedi, bitmeyecek sanırım.

  • Ulan bide yukarıda yüzsüz yüzsüz mesaj yazmış birileri. Surileri tüm ülkeye doldurdunuz bir sürü şehri kendi elinizle teslim ettiniz. Hatay kilis ve güneydoğunun çoğu zaten kaybedilmiş oradaki türklerin nufusunu geçti bunlar. Yok KARDEŞİM ESAD şöyle demiş be gerizekalılar oraya doldurduğunuz surilerin farklı düşündüğünü mü zannediyorsunuz onlarda oraları kendi toprağı olarak görüyor. Yarın suriye ekonomik olarak güçlense biraz istikrar gelse oralarda yaşayanların Türkiye’ye bağlı kalacağını mı düşünüyorsunuz? Elbette suriyeye katılmak isteyecekler yani uzun lafın kısası tek kurşun atmadan vatan toprağı kaybettirdiniz hala bu konuda konuşmaya nasıl yüzünüz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clef de voûte -- 6 Aralık 2021; 11:4:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hatayda ki suriler oradan da kaçarlar!


     

  • ayıda post araptan dost olmaz deyimi yüzyıllar boyu devam edecek.

  • Zikuvikuzi kullanıcısına yanıt
    Maalesef RTE gibi birisini başkan yapmışsa bir toplum başka söze gerek bırakmamıştır...

    Osmanlı zamanlarından nasıl bir ego biriktiyse pişmişsiniz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Suriye topraklarını açıkça işgal eden güçlerin savuncusu olan kişilerin üzerine tek söz edemeyeceği bir olaydır Suriye meselesi. Suriye halkının bütünlüğünü savunanlar dışında söz edenler utanmaz, arlanmazdır. Bugün Suriye'deki tek meşru güç, Sayın Esad'ın iktidarıdır.


    Bu hatırlatma sonrası söz konusu belgeye gelelim, söylenenler tarihi doğru aktarmamakta. Öncelikle, burayı Türkiye'ye dahil eden irade, buradaki halkın kendi kaderini tayinidir. Fransa ve İngiltere'nin bu hakkı tanımaya razı gelmesi, o süreçteki Türkiye iktidarının (etine göre budu) hak arama dirayetidir.


    Suriye iktidarı, bugün somut işgal dolayısıyla Türkiye'deki iktidarı cebren ve hile ile elde eden AKTÖ'ye kızgın olabilir, bununla birlikte bugün Türk halkının yaşadığı bir yer ile ilgili tasarrufta bulunacağını belirtmek doğru değildir.


    Maalesef Suriye Halk Meclisi'nin bu bildirisine, işgalci AKP mal bulmuş mağribi gibi atlamıştır. Suriye iktidarı, geçmişte bu çekişmenin bedelini çok ağır ödedi. Kendilerinin bu tutumu terk etmesi, kendi meşru mücadelelerine çok şey katacaktır. Bugün Suriye kökenli halkımız kendi dillerini öğrenebilmekte, kendi kültürlerini kardeşlik şehri Antakya'da yaşamaktalar. Demokratik gelişim için daha gidecek yol var ama bunun sorumlusu Antakya'ya kollarını açan Türkiye değil, AKTÖ'dür... Dileriz Sayın Esad, gerçek düşmanla savaşmak için zaman ayırır.





  • Muhaliflik yapacağım diye dikatatöe güzellemesi yapmasan iyiydi. Esad diktatör bir katildir. Bu ülkeye kaçan milyonların zevkinemi kaçtığını sanıyorsunuz. 2 3 tane silahlı muhalif terörist adam var diye kitlelerin üzerine bomba atıp katliam yapmak nedir?


    Sizin mantığa göre Sur operasyonu yapılırken Diyarbakır da soykırım yapılabilirdi ve mevcut iktidarın hiç suçu olmazdı. Böylemi yani? Esad katildir. Başka da bi mok değildir.

  • tarihselmaddeci kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bugün Suriye'deki tek meşru güç, Sayın Esad'ın iktidarıdır.


    Esed Rusya'nın Suriye muhtarından öte bir şey değil, vali bile değil; kendi saltanatını korumak için ülkesini Rusya'ya peşkeş çekti. Meşruiyetini rejim güçleri göstericilerin üzerine ateş açtığında kaybetti, sonrasında Hava Kuvvetleri muhalif şehirleri hedef gözetmeksizin bombalamaya başladı, nerede bir kalabalık tespit edilse bomba yağdı; onbinlerce kişi ya işkencede öldü ya da yargısız infaz edildi. Bu insanımsıya destek veren de onun suçlarını paylaşır. Suriye, Rusya/İran ile ABD arasında paylaşılmışken Türkiye'nin hem kendi güvenliğini sağlamak ve hem de Esed'den kaçan Suriye halkının güvenliğini sağlamak için kurduğu bölgelere laf etmek aptallıktır, ihanettir.





  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Evet kardeşim Sayın Esad peşkeş çekmiş Rusya'ya topraklarını... Şunu oku da biraz bilgilen...


    http://www.turkiyedireniyor.org/suriye-politik-ekonomisi-ve-rusya-ile-iliskileri/


    Rusya ile ticari olarak bile ekonomisi ilişkili değildi Suriye'nin. Onların izni ile Rusya orada, sana ne, bize ne? Kaldı ki Suriye, Irak ve Libya işgal edilirken, ağzı açık bekledi. ABD'nin politikalarına alet oldu. Şimdi zorunlulukla Suriye'yi "seve seve" savunacaklar. Başka çareleri yok.


    Bugün Suriye'den milyonlarca insanın kaçmasına ve onların güvenliklerini hiçe saymasına sebep olan ABD terör örgütüdür, NATO'dur. Başka suçlu aramak asıl "aptallıktır, ihanettir". Sözlerini sana iade ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarihselmaddeci -- 8 Aralık 2021; 11:20:50 >




  • @rd@ @ kullanıcısına yanıt

    Bu durumdan bayağı keyif almışa benziyorsun.


    Ayrıca ABD'nin ve Rusya'nın coğrafi olarak Suriye ile hiçbir alakası olmamasına rağmen, oraya askeri yığınak yapmasına, petrol çıkarmasına tek kelime dahi edemezken, Suriye'nin sınır komşusu olan ve şu zamana kadar tarihte az görülmüş büyük bir mülteci göçünün etkisinde kalan Türkiye'nin, kendini koruması için oluşturduğu "güvenli bölgeye" alakasız bir şekilde "işgalcilik" tanımlaması yapıyorsun.


    Türkiye, Suriye topraklarından hiç petrol çıkarmış mıdır?

    Türkiye, Suriye topraklarını; kendi topraklarına kattığını iddia etmiş midir?

    Türkiye, bölgedeki mültecileri zorla başka yerlere göç ettirip, oraya kendi vatandaşlarını yerleştirmiş midir?


    Hepsinin cevabı: Hayır.


    Ama sen tüm bunlara rağmen komik bir şekilde Türkiye'nin güneyindeki terör yapılanmasından uzaklaşmak ve mültecileri kontrol etmek için planladığı "güvenli bölge"yi "işgal" olarak nitelendiriyorsun.


    Benim şu ana kadar izlenimlerime göre bir profile çok benziyorsun: Türkiye'ye işgalci tanımlaması yapan pkk ve ypg gibi terör örgütleri... Çullandıkları topraklara rahat rahat erişemedikleri için Türkiye'ye "işgalci" tanımlaması yapıyorlar.


    Doğruysa korkmadan söyle, sen pkk/ypg sempatizanı mısın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cool Storm kullanıcısına yanıt

    Terör örgütlerine de, insanları bu teröristlere sempati duymakla itham edip iftira atanlara da, bu şekilde alt metinde bu terör örgütlerine sempati duymayı normalize edenlere de lanet olsun.

  • @rd@ @ kullanıcısına yanıt

    Madem böyle diyorsun, neden Türkiye'ye "emperyalist ve işgalci" nitelemesi yapıyorsun?


    Bildiğin farklı şeyler varsa bizimle paylaş ki biz de bilelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @rd@ @ kullanıcısına yanıt

    2 gün oldu cevap bekliyorum. Eğer bir iddia ortaya atıyorsan, onun nedenlerini de ortaya koymak zorundasın.


    Yazmayayım diyorum ama yazdıracaksın.


    Ben kimseye iftira atmadım. Onlar gibi konuşup onlarla aynı şeyleri yazdığın için bir soru sordum. "Sen böylesin!" demedim farkındaysan. Bu iftira atmak değildir.


    İkinci olarak da "bu şekilde alt metinde bu terör örgütlerine sempati duymayı normalize edenlere" gibi saçma sapan bir cümle ortaya atmışsın. Bunun kaynağı nedir? Ben mi normalize ediyorum bu durumu?


    Ben, sana Türkiye'ye "işgalci ve emperyalist" dediğini ve pkk/ypg'lilerin de aynı şekilde söylediklerini belirtiyorum ve bu nitelemelerinin kaynağını soruyorum, sen "terörü normalize" ediyorsun filan diyorsun.


    Kafalar güzel maşallah.


    Madem böyle anlamayacaksın, senin dediğin dilde konuşalım.


    Türk ve Türkiye düşmanlığı yapıp, Türkiye'nin aleyhine olan her gelişmeye hunharca sevinen, bu düşmanlığın arkasındaki nedenleri de açıklamaktan çekinenlere lanet olsun!


    Bu sefer anlamış olmanı umuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.