Şimdi Ara

'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı'



    Güven Hastanesi Nöroloji Bölümünden Prof. Dr. Kamil Kadir Topalkara, "18 yaşından sonra erişkin insanlar en az 7 saat sağlıklı bir uyku uyumalı" dedi.



    Güven Hastanesi Nöroloji Bölümünden Prof. Dr. Kamil Kadir, Topalkara kaliteli ve sağlıklı bir uyku için yapılması ve kaçınılması gereken konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.



    Hastaneden yapılan açıklamaya göre yeterli uyku uyuyamamak tüm bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bağışıklık sistemi zayıflayan vücut, diğer tüm kronik ve otoimmün hastalıklara açık hale geliyor.



    Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Kamil Kadir Topalkara uykusuzluğun kronik bir hastalık olduğunu ve beynin, uykuda kendini temizleyebildiğini vurgulayarak, vücudun bir sirkadiyen ritmi olduğunu ve buna uyum sağlamanın bizi diğer hastalıklardan korunaklı hale getireceğini belirtti.



    Topalkara, hemen hemen tüm canlıların uyku siklüsüne sahip olduğunu belirterek, "Tüm canlıların uykuya ihtiyacı var. Dünyanın kendi ekseni etrafında yaklaşık 24 saat süren dönüşünün canlılar üzerinde oluşturduğu biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal ritimlerin tekrar edilmesine 'sirkadiyen ritim' diyoruz. Vücudumuzun da kendi ritmi var. Güneş doğduğunda uyanmamız, hava karardığında uyumamız gerekir. Tüm hücrelerimiz ve genlerimiz bu ritme uygun şekilde çalışıyor" dedi ve şunları ekledi: "Bu ritme uymadığımız takdirde, haliyle sorunlar ortaya çıkıyor. Yeni doğan bebekler çok uzun saatler uyuyabilirken, 18 yaşından sonra erişkin insanlar en az 7 saat sağlıklı bir uyku uyumalı. Ortalama 7-8 saat uyunan uyku, bizi daha dinç ve zinde hissettiriyor."



    Topalkara, uyumanın beynin dinlenmesinde ve yenilenmesinde çok etkili rol oynadığını aktararak, "Uyurken aslında beynimize dinlenmesi için bir fırsat veriyoruz. Gün içerisinde çok fazla olay yaşıyor ve çok fazla bilgiye maruz kalıyoruz. Bunların bir araya gelip derlenmesi, toplanması, düzenlenmesi uyku sırasında gerçekleşiyor. Uykusuz kaldığımız sürece beyin dinlenemiyor. Dinlenemediğinde uyku bozukluklarıyla başlayan süreç çeşitli rahatsızlıklarla devam ediyor. Uykusuzluk bağışıklık sistemimizi zayıflatıyor. Uyku, insanın en temel ihtiyaçlarından biri. Bu konu, sandığımızdan çok daha önemli" yorumunu yaptı.




    Kaynak:https://sputniknews.com.tr/20240309/uzmanindan-uykusuzluk-artis-gosteriyor-uyarisi-eriskin-insanlar-en-az-7-saat-uyumali-1081534738.html







  • Uykusuz olursam;
    - Huysuz oluyorum.
    - Çabuk sinirleniyorum.
    - Doğru düşünemiyorum.
    - Daha çabuk hastalanıyorum.
    - Kalbim düzensiz atmaya başlıyor.

    Sadece aptallar 8 saat uyur diye bir tip çıktı kitap yazdı ülkede. Bas bas bağırdı tv’lerde az uyuyun diye. Derdi neydi anlamadık o zamanlarda. Sonuçlarını haberlerde görüyoruz. Sinirli toplum huysuz toplum. Toplatılması lazım o kitabın işin aslı.

    "Sadece aptallar 8 saat uyur" diye kolpadan kitap yazıp köşeyi dönenler oldu. Oysa ki uyumak mis gibi bir eylem. Kim ne derse desin bana da en az 7 saat iyi geliyor.


    ( Bu arada "erişkin" demeye hep erinirim. Aklıma erişkin kurbağalar geliyor. "Yetişkin" daha iyi. Aynı hissiyatta olan varsa selam olsun )

  • Uykusuz olursam;
    - Huysuz oluyorum.
    - Çabuk sinirleniyorum.
    - Doğru düşünemiyorum.
    - Daha çabuk hastalanıyorum.
    - Kalbim düzensiz atmaya başlıyor.

    Sadece aptallar 8 saat uyur diye bir tip çıktı kitap yazdı ülkede. Bas bas bağırdı tv’lerde az uyuyun diye. Derdi neydi anlamadık o zamanlarda. Sonuçlarını haberlerde görüyoruz. Sinirli toplum huysuz toplum. Toplatılması lazım o kitabın işin aslı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dönemde yapılan araştırmalr gösteriyor ki en doğrusu 7-8 saat arası uyumak, bundan uzun veya kısa uyuyanlar sorunlarla boğuşuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Sadece aptallar 8 saat uyur" diye kolpadan kitap yazıp köşeyi dönenler oldu. Oysa ki uyumak mis gibi bir eylem. Kim ne derse desin bana da en az 7 saat iyi geliyor.


    ( Bu arada "erişkin" demeye hep erinirim. Aklıma erişkin kurbağalar geliyor. "Yetişkin" daha iyi. Aynı hissiyatta olan varsa selam olsun )

  • Vücudun kendini onarması ve bakıma alması için bir vakit gerekiyor ve bu gece 7-8 saatlik uykuda gerçekleşiyor. Arabanıza veya bilgisayarınıza bakımı, onarımı yapmazsanız sonunda bozulur, insanlarda öyledir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6-8 arası ideal. Altı ve üstü insanı yorar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet uyumak lazım da insan işten güçten gelince kendine vakit ayırmak istiyor. Onun için de çoğu zaman feragat ettiğimiz uyku oluyor. 'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı' Hafta içi 6.5-7 saat civarı, hafta sonu eğer işim gücüm yoksa 10 saat civarı uyuyorum ben. Cumartesi akşam 10da yatıp pazar günü öğlen 12de kalkmıştım mesela. 'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı' 

    Bizde de siesta olmalı bu arada. 'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı' 

  • Heyea kullanıcısına yanıt

    "Bizde de siesta olmalı bu arada."


    muy bien.'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı' 



    kıbrıs öyleymiş diye duydum swim to kıbrıs.'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı'  swim to cuba sakat bir espri yani ama bizde sökmez çünkü bırak pasaport biz kafa kağıdı ile bile girebiliyoruz.'Erişkin insanlar günde minimum 7 saat uyumalı' 

  • Ben kendi adıma son bir kaç yıldır 8 saatten az uyursam kaburga bölgelerimde ve karnımda ağrılarım oluyor , 12 saat falan uyursam da sırtımda ağrılarım oluyor. İdeali 8-10 saat benim için en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Mart 2024; 12:01:15 >
  • Kronik uykusuzluğum var. Günde 4-5 saat anca uyuyabiliyorum, o da delik deşik bir uyku. Hayat kalitesini inanılmaz kötü etkiliyor. Kalbi ve beyni vuruyor en çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışan insanların çoğu az uyumak istiyor sebebi eve geldiğinde kendine vakit ayıramadığını sevdiği şeyleri yapamadıgını ve günün çoğunun çabucak geçtiğini hissettiği için uyumak yerine yorgun argında olsa kendıne vakıt ayırıp az uyuyor ertesi sabahta az uykuyla devam edıyor cok stress yaratan bı durum bu


    çalışma şartlarımız agır ülkece

  • Herhalde Türko sadece çalışıp uyuyacak bu gidişle :D

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

    Çoğu insan farkında değil ama şu İstanbul takıntısı yüzünden dünyaya göre çok fazla zamanımız günlük olarak yolda geçiyor.

    Gerçekten boş bir zaman kaybı.

  • Ne olursa olsun uykuya önem veren biriyim. Uykumu tam alamazsam enerjik olamıyorum. Bütün günüm çöpe gitmiş oluyor resmen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.