Şimdi Ara

Ericsson, 2010’da yeni pazarlara açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ericsson, 2010''da yeni pazarlara açılıyor

    Bu yıl pazarın kendisinden daha hızlı bir şekilde büyümeye kararlı olan Ericsson, 2010''dan itibaren yeni pazarlara girmeyi hedefliyor.

     

    Ericsson''un (NASDAQ:ERIC) 5 Mayıs 2010 tarihinde Stockholm''de düzenlediği Capital Markets Day etkinliğinde konuşan Ericsson Başkanı ve CEO''su Hans Vestberg, telekomünikasyon sektörü ve Ericsson''un sektördeki konumu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

    Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar nedeniyle veri miktarında çok büyük bir artış görmeye başladıklarını söyleyen Hans Vestberg, ''Bu yeni cihazlar operatörlere yeni faturalandırma olanakları sağlıyor. Bunun sonucunda da operatör tarifelerinin ve fiyatlandırma modellerinin - özellikle de mobil genişbant servisleri ve veri kullanımı alanında - müşteri ihtiyaçlarına göre yeniden ayarlanacağının işaretlerini görmekteyiz. Bu gelişimi takip etmek bizim için büyük önem taşıyor," dedi.

    Ericsson, bugün 400 milyon olan mobil genişbant kullanıcı sayısının 2015 yılına dek 3,5 milyara yükseleceğini tahmin ediyor.

    Sektörde yaşanan bu köklü değişimlerin operatörlerin şebeke kalitesi ve verimlilik üzerine odaklanmalarını gerektirdiğini vurgulayan Vestberg şöyle konuştu: ''Şebekelerin uzun bir süredir hizmet vermekte olduğu gelişmiş dünyada, operatörlerin sadece artan veri kullanımını karşılamak için değil, aynı zamanda güç tüketimini azaltmak ve frekansları daha iyi kullanmak için de altyapılarını modernleştirdiklerini göreceğiz. Tüm bu zorlu operasyonlar, gelişmiş iş destek sistemleri ve müşteri ihtiyaçlarını anlama öngörüsüne sahip olmanın yanı sıra derin teknoloji bilgisi ve servis yetenekleri de gerektirmektedir."

    Operatörler cephesine bakıldığında, gittikçe daha bilgili ve talepkar olmaya başlayan müşteriler için yapılan rekabet nedeniyle ortamın daha karmaşık bir hale geldiğine dikkat çeken Vestberg sözlerine şöyle devam etti: ''Yeni iş modellerinin ortaya çıktığını ve operatörler arasında coopetition, yani ''birlikte rekabetin'' oluşacağını görüyor olacağız. Operatörler platformları paylaşacak ve uygulamalar etrafında birlikte ayarlamalar yapacaklar."

    Başkanlık ve CEO görevlerini 1 Ocak 2010 itibariyle devralmış olan Vestberg, konuşmasına ST-Ericsson ve Sony Ericsson ortak girişimleri ile gerçekleştirilen çeşitli platform ve telefon cihazlarının yanı sıra, Ericsson''un mobil şebekeler, servisler ve multimedya alanındaki sektör liderliğine de değinerek devam etti.

    Ericsson''un yatırımlarına tümleşik şebekeler alanında devam edeceğine de dikkat çeken Vestberg, ''Geleneksel segmentlerimiz üzerinde çok iyi uzun dönemli büyüme fırsatları görüyoruz. Pazarda bulunduğu konumu güçlendirme ve pazarın kendisinden daha hızlı bir şekilde büyüme kararlılığındayız. Dünya nüfusunun %5''inden azı 21 Mbit/s ya da daha hızlı kablosuz erişime sahip. En az 1,5 milyon kurulu GSM radyo baz istasyonunun değiştirilmesi gerekiyor. Bunun yanında danışmanlık, sistem entegrasyonu ve yönetilmiş servisler gibi alanlarda hizmet ihtiyacının da devam ettiğini de görüyoruz. Ortak girişimler de dahil adreslenebilir pazarımızın 350 milyar ABD Doları değerinde olduğunu tahmin ediyoruz."

    ''Ne var ki, bugün bulunduğumuz noktayla yetinmiyoruz ve yeni pazarlara yöneliyoruz. Bugün sahip olduğumuz yetenekler, telekom operatörlerinin dışında kablolu hizmet ve TV şirketleri, hükümetler, sağlık, ulaşım ve enerji kurumları gibi müşterilere de yönelmemizi mümkün kılıyor. Bunlar telekomünikasyon hizmetlerine çok fazla ihtiyaç duyulan sektörlerdir."

    Hans Vestberg''in konuşmasına Bharti Airtel CEO''su Manoj Kohli de katıldı. Hindistan''dan bir video bağlantı ile toplantıya katılan Kohli, şirketleri Bharti''nin Hindistan pazarında ne gibi zorluklarla karşılaştığını detaylarıyla anlattı. Mobil abonelik rakamının sadece Mart ayında 20 milyon kadar arttığı Hindistan, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı haline geldi.

    Ericsson''un Çin ve Kuzey Doğu Asya Bölgesi Başkanı Mats H Olsson ile Kuzey Amerika Başkanı Angel Ruiz de toplantıya video bağlantıyla katılanlar arasında yer aldı.

    Çin anakarasının geçen yıl 100 milyondan fazla yeni abonelik sağladığını ve 2010''da da buna yakın bir rakam beklediklerini belirten Mats H Olsson, ''Artık ses dışı gelirler Çinli operatörlerin toplam gelirlerinin %30''unu oluşturuyor. Bu nedenle de bu yılki hedeflerimiz arasında Çin''de TD-LTE, Japonya ve Kore''de ise LTE uygulamalarını gerçekleştirmek bulunuyor. Bunun yanında Çin anakarasında GSM kapsama alanımızı artıracak yeni fırsatlar da görüyoruz," şeklinde konuştu.

    Kuzey Amerika''da duyurulan her LTE anlaşmasını aldıklarını ve Nortel''in satın alımıyla artık pazarın %50''sine ulaşabildiklerini söyleyen Angel Ruiz, bir sonraki aşamaya geçmeye ve daha büyük bir pazar liderliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

    Etkinlikte hazır bulunan diğer Ericsson yöneticileri ise şöyle: Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CFO Jan Frykhammar, Ericsson Baş Stratejisti Douglas L Gilstrap, Ericsson CTO''su Håkan Eriksson, Ericsson Şebeke İş Biriminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Johan Wibergh, Ericsson CDMA Mobil Sistemler İş Biriminden Sorumlu Başkan Rima Qureshi, Ericsson Global Servisler İş Biriminden Sorumlu Başkan Magnus Mandersson ve Ericsson Multimedya İş Biriminden Sorumlu Başkan Jan Wäreby.

    Capital Markets Day etkinliğini bu bağlantıdan takip edebilir www.ericsson.com/investors ya da www.twitter.com/ericssonpress üzerinden güncellemeleri öğrenebilirsiniz.








  • adamlarin dunyada el atmadigi ulke kalmadi ne yeni pazari ? dalga mi geciyo bunlar ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.