Şimdi Ara

Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • artık uyanın akpliler başta akrabalarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazlık saray için kaç dekar ormanlık alan gitti sorsalar "haberim yoktu" diyecek.
  • AKP'liler gene yok
  • Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/eski-akpliden-beykozdaki-villa-projesine-tepki-220351h.htm

    quote:

    Eski AKP’liden Beykoz’daki villa projesine tepki
    2-3 dakika

    AKP’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen Beykoz Belediye Başkan Adayı ve İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, ormanlık alana yapılacak 550 villalık proje ile ilgili "Beykoz halkı oraya ancak hizmetçi ve kapıcı olarak girebilir" dedi.

    17 yıl görev yaptığı AKP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen ve Beykoz Belediye Başkan adayı olan İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, AKP'li Beykoz Belediye Meclisi'nin ormanlık bölgeye 550 villaya onay vermesine tepki gösterdi. Kaşıtoğlu, "550 villa milyon dolarlarla satılacak, zengin insanlar oturacak. Beykoz halkı oraya ancak hizmetçi ve kapıcı olarak girebilir" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var" açıklamasından iki gün sonra AKP'li Beykoz Belediye Meclisi, kamu yararı gerekçesiyle Beykoz ormanlarına 550 villa yapılmasını onayladı. 17 yıl AKP'de görev yapan ve geçtiğimiz aylarda istifa edip Saadet Partisi'ne geçen İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu bu karara tepki gösterdi.

    TV5'te Çağlar Cilara'ya konuşan Kaşıtoğlu, "Beykoz halkı artık oraya ancak hizmetçi ve kapıcı olarak girebilir" dedi.

    Kaşıtoğlu, şunları kaydetti:

    "Bu mesele önemli. Cumhurbaşkanımızın o konuşmasından iki gün sonra Beykoz Belediye Meclisi'nden bir karar geçti. Beykoz'un Elmalı, Dereseki bölgesinde 2 buçuk milyon metrekarelik bir alan vardı. 110 dönümlük inanılmaz güzel her türlü ağaç çeşidinin hemen hemen bulunduğu çok zengin bir bitki örtüsünün olduğu alan tarım alanından çıkarıldı konut alanına çevirildi. Orada 550 villa yapılacak ve bu kamu yararı gerekçesiyle yapılıyor. 550 villa milyon dolarlarla satılacak, zengin insanlar oturacak. Beykoz halkı oraya ancak hizmetçi ve kapıcı olarak girebilir. Halk, kamu dediğimiz, 550 villa sahibi dışındaki gerçek kamudan bahsediyorum o kamunun nasıl bir yararı var orada?"




  • Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var


    https://odatv.com/erdoganin-son-sarayi-buyudukce-buyuyor-14011928.html

    quote:

    Erdoğan'ın son sarayı büyüdükçe büyüyor
    3-4 dakika

    Bitlis’in Ahlat ilçesindeki ‘otağ’ nitelikli Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ilk olarak 1071 metrekare arazi üzerine yapılması düşünüldü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “En az 5 dönüm” talimatı verdi. Bitlis Belediye Başkanı “eli artırdı”, planlamayı 10 dönüme çıkardı. Son olarak Van Gölü kıyısında yapılacak üçüncü sarayın 25 dönüm arazi üzerine yapılacağı ortaya çıktı. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine yapılan Ankara’daki sarayın “Ahlat’taki yavrusunun” da Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’ne ait arazi üzerine oturacağı belirtildi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos’ta, Malazgirt Zaferi’nin 947. yılı anma etkinliklerinde, “Ahlat’a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır” dedi. Bitlis yerel yönetiminin Ahlat’ta yapılacak köşk için 1071 metrekare yer düşündüğünü belirten Erdoğan, “Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur, en az 5 dönüm çevre düzenlemesiyle” dedi. Erdoğan, belediye başkanının da “coştuğunu”, “en az 10 dönüm” dediğini aktardı.

    YER TESPİTİ EYLÜLDE

    Eylül ayı sonunda yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Ahlat’ta, Van Gölü’nün kıyısındaki Kale Mahallesi’nde yer tespiti yapıldı. Yer tespitinin yapıldığı sırada Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, “Cumhurbaşkanlığı Otağı’nın” 10 bin metrekare, yani 10 dönüm arazi üzerine oturacağını bildirdi.

    YASA, YASAYLA ÇİĞNENECEK

    Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; AKP’nin Meclis’e sunduğu son yasa teklifi ile Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün Van Gölü kıyısında, Kıyı Yasası’nın sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasının önü açılacak. Teklifin yasalaşması durumunda saray, Van Gölü kıyısına 50 metreden daha fazla yaklaşabilecek. Duvar, çit, parmaklık, tel örgü gibi engeller oluşturulabilecek. Böylece Kıyı Yasası ile korunan “Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır” ilkesi de çiğnenebilecek. Kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılabilecek. Doldurma veya kurutma yoluyla arazi elde edebilecek.

    YİNE TARIM ARAZİSİ

    Yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nundaki görüşmeleri sırasında yeni saray ile ilgili bilgiler verildi. Buna göre; Ankara’da AOÇ arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı gibi, Van Gölü kıyısına yapılacak yeni Cumhurbaşkanlığı Köşkü de tarım arazise üzerine kurulacak. “Otağ” nitelikli yeni saray, Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği’ne ait 25 dönümlük araziye yapılacak. Ankara’daki Saray, Temmuz 2015’te muhabirlere açılmış, Cumhurbaşkanlığı Protokol görevilisi Fatih Gürkan, arazinin toplam büyüklüğünün 750 bin metrekare olduğunu açıklamıştı. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçildikten sonra bir süre kullandığı, daha sonra Başbakanlık’a devrettiği, ancak Başkanlık sistemi ile birlikte yeniden kullanmaya başladığı Çankaya Köşkü’nün ise 438 bin metrekare arazi üzerine oturduğu biliniyor.

    ‘MİMARİYE İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER’

    Van Gölü kıyısında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın mimari projesini ise Hilmi Güner üstlendi. Hilmi Güner, daha önce Ankara Dikmen Vadisi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 3. etabında yapılan süper lüks Park Vadi Evleri, Mogan Gölü Kıyı Düzenleme Projesi ve Mogan Camisi gibi projeleri yaptı. Güner’in, Üçüncü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın projesine ilişkin detaylı bilgi almak için ulaştığımız mimarlık ofisi, “Mimariye olan ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz” yanıtını vermekle yetindi.




  • Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/istanbulda-53-donumluk-araziye-dev-binalar-yapilacak-221214h.htm

    quote:

    İstanbul'da 53 dönümlük araziye dev binalar yapılacak
    2-3 dakika

    Kartal ve Küçükçekmece’de özelleştirme kapsamındaki toplam 53 dönüm araziye Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile ticari merkez, konut ve otel yapılacak.

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirme kapsamında bulunan Kartal ve Küçükçekmece'deki arazilere ilişkin hazırladığı imar planları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlardan ilki Kartal'daki eski Tekel arazisi ile ilgili alındı.

    Sözcü'de yer alan habere göre kararda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsamına alınan, mülkiyeti Sümer Holding A.Ş ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul A.Ş adına kayıtlı yaklaşık 27 dönümlük Kartal Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki arazinin “ticaret+turizm+konut+yol” alanına alındığı, emsalin 1.80, yüksekliğin de 80 metre olarak belirlendiği imar planlarının 22 Ocak 2018 tarihinde onaylandığı belirtildi. Kararda, bu planlara yapılan itirazların reddedildiği duyurularak gereğinin yerine getirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yetkili kılındığı bildirildi.

    Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var

    Diğer karar da Küçükçekmece Halkalı'daki yaklaşık 26 dönümlük hazine arazisi için alındı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait Küçükçekmece Halkalı'daki arazi “ticaret konut, raylı toplu taşıma istasyonu, park ve yol” fonksiyonuna alınarak emsal 1.50, yükseklik de “serbest” olarak belirlendi.

    Erdoğan: Deniz ve ormanlarımızı betona çevirme gayretinde olanlar var

    YAPI VE NÜFUS YOĞUNLUĞU ARTACAK

    Kararlara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, parsel bazındaki imar düzenlemeleri ile mevcut yoğunlukların çok üzerine çıkıldığına ve dikey yapılanma kararları alındığına dikkat çekti. Her iki ilçede de yapı ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığını vurgulayan Ataman “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son dönemde İstanbul'daki imar uygulamalarına yönelik eleştirileri oldukça dikkat çekiyor. ‘İstanbul'a ihanet ettik' diyen Erdoğan, dikey yapılaşmadan, imara açılan alanlardan şikayet ediyor. Ancak imzaladığı bu son iki karar hem dikey yapılaşmanın önü açılıyor hem de parsel bazında düzenlemeye gidilerek bütüncül planlama ilkesi ayaklar altına alınıyor” dedi.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.