Şimdi Ara

Erdoğan Başkan Seçilince Dolar 3TL'nin Altına Düşecek! (ANA KONUSU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.170
Cevap
18
Favori
42.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
638 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Hocam şuanda gerçekleşen fiyat hareketlerini ciddiye alıp anlam yüklemeyin. Şuanda algoritmalar işlem yapıyor. Ben normalde dolar satmam sadece 15 temmuz darbe girişiminden sonra sattım. Birde şimdi 4.7177tl'den sattım az önce. Buradan daha yukarı gitmez kısa vadede diye umuyorum.

    Ereğli, Aselsan, Petkim sanırım dolar bilançolu şirketler. googleye dolar bilançolu şirketler ya da dolar döviz geliri olan şirketler yazarsanız iyi olur.

    Şuanda deniz çok dalgalı bu tarz piyasalarda gemiyi nasıl yönlendireceğinizi bilmiyorsanız, pozisyonunuzu korumak ve gecelik faiz pusuya yatıp dip noktaları arayıp kısa vadeli trade yapmak en mantıklısıdır.

    Mesela ben şimdi 4.7177 den sattım. Bekleyeceğim ve diyelim 4.50tl'ye ani düştü. Hep aşağı gidecek yönü yok oradan alıp mesela yine uzun vadeli bekleyeceğim. Eğer doğru kararlar verebiliyorsanız kısa vadede çok kazanabilirsiniz ama en mantıklısı uzun vadeci olmaktır bizim gibi insanlar için hocam.

    Ama kendinizi en iyi siz tanırsınız bu yüzden kendi karakter yapınıza uygun seçim yapmanızı tavsiye ederim. Çok okuyun, çok kişiyi dinleyin ve bir strateji geliştirin hocam. Kısa vadeyi doğru bilmek için kahin olmak gerek:)

    Alıntıları Göster
    Seçim önceside aynı teraneyi söylüyordunuz, seçim sonrası belirsizlik kaybolduğu anda düşüş eğilimi başlar bu seviyelere tekrar ulaşamaz diyordunuz.

    Belirsizlik ortamının kaybolması ve piyasaların buna gösterdiği olumlu tepki 3-5 saat sürdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 25 Haziran 2018; 14:21:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Seçim önceside aynı teraneyi söylüyordunuz, seçim sonrası belirsizlik kaybolduğu anda düşüş eğilimi başlar bu seviyelere tekrar ulaşamaz diyordunuz.

    Belirsizlik ortamının kaybolması ve piyasaların buna gösterdiği olumlu tepki 3-5 saat sürdü.

    Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/133525405

    Yarın dolarda garip bir gün olacağını yazmıştım dün gece. Kısa vadede yani 1-2 ay dolarda biraz düşüş trendi olabilir ama uzun vadede yön yukarı. Benim görüşüm hep bu şekildeydi.




  • Hep söyledik. Dolar bu durumdaysa onu buraya getiren mevcut ekonomi yönetimi. Yönetim değişmediğine göre nasıl düşmesini bekliyorsunuz? Seçim belirsizliği kalktı onun bile etkisi yarım gün sürdü. Mevcut iktidarın ekonomiyle ilgili bir projesi var mı? Kanal İstanbul gibi rant projelerine devam. İnşaatla büyüme modeline devam. Bunu da ucuz konut kredileriyle ve yidlerle yapacaklar. Tasarrufun yok, mecbur dolar üzerinden dışarıdan kredi alacaksın. Uzun vadeli kredileri iç piyasaya pompalayıp çark çevirmenin sonucunu gördük. Hadi düşürsünler de göreyim.
  • Olgi kullanıcısına yanıt
    Bisiklette ötv ve KDV vardı galiba başka ne vergi var, yeni mi geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan sonra geçmiş olsun Atilla Yeşilada, Mahfi Eğilmez gibi ekonomistler stagflasyona koştuğumuzu yazıyor. İşsiz ve aç kaldığı zaman koyduk mu diyen Akp seçmenleri bugünleri iyi hatırlayın. Biz de bu ülkenin iyiliğini istiyoruz ama bu adamlarla olmayacak biliyoruz. Umarım daha korkunç olaylar yaşamayız. Artık Allah yardımcımız olsun. :(
  • allağ reyizi basimizdan eksik etmesin. reyiz baskan olursa dolar 1 tl olur. cunku reyiz başgan olmadigi icin boyle oluyordu. diş mihraklar artik reyizin 2090 a kadar ulkenin basinda olacagini anlayip egonomimizi bozmayi biragacahlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 25 Haziran 2018; 14:38:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet şimşek yüzünden doları 4 58 den sattım
  • Bırakın 3 olmayı, daha inmemiş bile artıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekle sabirsiz olma baskanlik 5 yil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatrix kullanıcısına yanıt
    Oraya birde din kardeşlerimiz surileride eklemenizi rica edeceğim kendilerinin + 2.5 milyon kişiyle daha çoğalmasıyla ekonomimiz daha ileri seviyelere çıkacaktır...


  • İşyerindeki ak bilmişler şokta, yahu daha sabah düşmüştü ne oldi bu dolare, inim inim kıvrım kıvrım kıvraniyler, dış güçler derler şimdi!!!





  • Yapmanız gereken kumbaraya her gun en az 10 tl atmak. Tüm keyfi harcamaları kısın. Hele ki yazın su gibi gider harcamalar.
    Dolara Euro'ya falan yatirmayin. Kumbaraya yatırın. Yastık altı yapın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vaadedilen hiçbirşey gerçekleşemeyecek. "meyecek" dedim. yetkilerin hepsine sahip olmasına rağmen hiçbirşey olmayacak. herşey daha kötü olacak. 3 ve katları dır o 3 olsa duramazsın. dolar 3 tl olamaz. uzun uzadıya yazmayacağım. ithalata dayalı sistem devam ettiği sürece tl değer kaybetmeye mahkumdur.
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Bi zamanlarda 1 lira yapacagım diyordu sözünde durdu dolar ve euro suan nerdeyse bir oldu.
    Biz yanlıs anlamısız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • doğru doğru öyle bir şahlanacak ki, hemde aşağıya doğru yuvarlanan kaya misali şahlanacak, şu kanal istanbulu yapsınlar, ordan bir para bekliyorlar, 30 milyar dolar qatar parası, başkada bir halt yok zaten satacak birşey kalmadı, söyliyim bekleyecek vakti olana, al dolarını otur kenara ve beklemeye başla, bir iki seneye 8 i görürüz
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Hocam yapisal reform nedir



    Orneklerle aciklar misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3TL mi? 3.50 TL mi? Ciddisin yani bunda ? Erdoğan verdiği sözlerin tamamını uygulasa bile dolar asla bakın tekrar yazıyorum ASLA 3 rakamında olmayacak! 4 TL nin altına dair düşüremeyecekler. OHAL kalksa da bunlar artık imkansız. Türkiye her geçen yıl daha da karanlıklaştığı ve üretim yapmadığı sürece ne dışarıdan biri yatırım için gelecek nede biz dışarıya birşey satacak durumda olacağız.

    Eskiden Türkiye'yi 1-2 kişi düdüklüyordu şimdi ise tüm dünya düdüklüyor. Akşam bundan dolayı herkes sevinç turları atıyordu. Ne yazık ki durum budur. Türkiye de cehalet hala üst seviyededir. Bunu tekrar tüm Türkiye herkese ispat etmiştir. Bu noktada da yazık mı demeliyim yoksa müstahak mı bilemedim.

    Bu durum karşısında 2 seçeneğiniz var.

    1. Başka bir ülkeye gitmek
    2. Burada yaşayıp bu yönetimle yaşamak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Hocam yapisal reform nedir



    Orneklerle aciklar misiniz
    Mesela biz vergileri düzgün toplayamıyoruz onunla ilgili kanun çıkarırsak bu yapısal bir reformdur.

    Mesela eğitim sistemimizle ilgili eksiklikleri giderecek şeyler yaparsak bu yapısal reformdur.

    Mesela Kılık Kıyafet devrimi yapısal reformdur.

    Mesela 2001 krizinden sonra bankacılık alanında yaptığımız hatalara tekrar düşmemek için çıkardığımız ve bugünlerde bizi ayakta tutan bankacılık sistemine sahip olduğumuz kuralları çıkarmak bir yapısal reformdur.

    Hukuk'un üstünlüğünü baz alan ve kuvvetler ayrılığına dayalı bir Cumhuriyet'e geçmek yapısal reformdur.

    Kısacası her hangi bir alanda o yapının temellerini güçlendirecek ve o sistemi, bireyleri ileriye taşıyacak olan tüm major/büyük değişiklikler yapısal reformdur.

    Edit: Mahfi Eğilmez hoca Yapısal Reformlar üzerine pek çok kez yazmıştır. Google'da aratma yaparak ulaşabilirsiniz hocam.
    http://www.mahfiegilmez.com/2018/06/yapsal-reformlar-el-kitab.html (Bu en son yazısı bunun gibi eski yazıları da var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 25 Haziran 2018; 17:38:57 >




  • Equris kullanıcısına yanıt
    Hocam Uzun vadede dolar mi altin mi sizin icin

    Yoksa hem dolar hem altin mi alsam



    Dolar ve Altin icin alim firsati hangi seviyeler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbirisini bilmem de terör bitecek bakın yazıyorum buraya. Eğer AKP 300 milletvekili için türlü oyunlar yapmazsa ya da seçim yenilenmezse MHP sayesinde terör bitecek. Ne pazarlıklar dönecek, göreceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.