Şimdi Ara

Erasmus ile Yunanistan'ın Corfu Adasındayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam iyi eğlenceler, zaten okulun uzaması kesin gibi doğrusunu yapıyosun doyasıya takıl bence :D

    Hibe ne kadar muhtemelen yetmiyodur yanında ne kadar daha harcıyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    *Karı kız işleri nasıl hocam ? Güzeller mi kolaylıkla yapabiliyon mu ? Madem işin ders bölümüyle ilgili değilsin sosyal hayatı anlat hocam öğrenci ne yapar ,ne kadar harcar,türk olduğunu duyunca ne tepki veriyorlar vs.

    Karı kız işleri güzel. Yunanlar aynı Türkler gibi güzeli de var çirkini de. Yaz dönemini bekliyorum o zaman burası cıvıl cıvıl olacak Sosyal hayat şimdilik durgun. Tamam bayağı arkadaşım var, gayet iyi de geçiniyoruz ama adada faaliyet kısıtlı. Burada 2-3 hafta yunan öğrencilerle takıldım, tek yaptıkları şey kafeye gidip kahve-sigara içerken masa oyunları oynamak uno gibi. E sıkıldım haliyle. Haftada bir veya iki gece dışarı çıkıyoruz sinemaya, içmeye veya dans etmeye vesaire ama gündüzler boş. Havalar sıcak olsa yüzeceğim ama o da yapılmıyor. Bugün bisiklet almayı düşünüyorum bakalım uygun fiyatlı bulabilirsem alıp turlayacağım adayı. Ne kadar harcadığımı hesaplamadım ama mesela büyük bir tabak dolusu makarna ve et(dana, domuz, tavuk fiyatları aynı) için 3.50 euro veriyorum, kimekan gayet güzel yapıyor sanki annem evde yapmış gibi. Genelde orada yiyorumya da evde yapıyorum çeşit çeşit şeyler. Markette biber dolması satılıyor fırına atıyorsun 10 dakikada hazır fiyatı 2.50 euro bir öğünümü tamamlıyor çok rahat. Bunun gibi günde eğer evdeysem 6-7 euro gidiyor sanırım. Bazen fazla bazen hiç tabi. Adanın merkezine yakın olduğumdan yürüyorum her yere. Ulaşım beleş, tabi diğer bölgelere gitmiyorsam.
    Türk olduğumu duyup kötü tepki verenini görmedim. Genelde hiç benzemiyorsun diyorlar, Güney Amerika'dan geldiğimi düşünüyorlar saçlardan dolayı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swonz

    Hocam iyi eğlenceler, zaten okulun uzaması kesin gibi doğrusunu yapıyosun doyasıya takıl bence :D

    Hibe ne kadar muhtemelen yetmiyodur yanında ne kadar daha harcıyosun

    Sağ olun hocam, hakkını vermeye çalışıyoruz.
    Hibe aylık 400 euro üzerinden hesaplanıyor. Toplam hibenin %70 ini yatırdılar hesabıma, kalanını Türkiye'ye döndükten sonra eğer bir sorun olmazsa yatıracaklar. Harcarken yemekleri ucuz seçip aktivitelere daha fazla ayırmaya çalışıyorum. Hibe yetmiyor, yetmeyecek. Aileye biraz yük oluyorum ama yapacak bir şey yok maalesef.
  • A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    Birden aklıma Avro 5 lira olduğu egonomi iyi .krizdekiler quduruyordur hoçamm.Ya biz erasmusa gidene kadar 6 + olmaz inş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    Birden aklıma Avro 5 lira olduğu egonomi iyi .krizdekiler quduruyordur hoçamm.Ya biz erasmusa gidene kadar 6 + olmaz inş.

    Olur hocam maalesef 6 da olur 10 da olur. Çok kötü bir şey gerçekten çok zorluyor hibe almasaydım çok zorlanır hatta yaşayamazdım bile.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.