Şimdi Ara

Epson L355 <=> TP-LINK TD-W8961ND Wifi Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    TTNET'in hediyesi olan 150Mbps 'lik TP-LINK marka modemimin menzilini geliştirmek için onu emekli edip yerine TP-LINK marka 300Mbps'lik TD-W8961ND (Kablosuz N 4 Portlu ADSL2+ Modem Router) satın aldım. Macera başladı
    Aşağıda TP-LINK'e yazdığım ve akabinde bana gelen cevabı görebilirsiniz.

    ----------------------------
    Merhaba, TTNET'in hediyesi olan, gene TP-LINK marka 150Mbps 'lik bir modem kullanıyordum. Bu modemin sağladığı kablosuz ağ hizmeti ve WPS eşleştirme ile EPSON L355 marka ve model wifi yazıcım ile uyumlu bir şekilde kullanıyordum. Wifi menzilini geliştirmek adına üst bir model olan TD-W8961ND modeli modem satın aldım. Modem wifi internet sunumu anlamında problemsiz ve kusursuz çalışıyor. Ancak günlerce uğraşmama rağmen EPSON L355 ile görünürde WPS ile eşleştirsem de (modemin web arayüzünden yazıcıyı bağlı görsem de) bir türlü kurulum sağlanamıyor. Yazıcının yazılımı, kablosuz ağa bağlanamadığını ve IP elde etmede başarısız olduğunu belirtip kurulum tamamlanmıyor. Bu yeni modemi şu an kullanamıyorum. ve eskisini kullanıyorum. Firewall'ı kapama vb. yapabildiğim her şeyi denedim, olmadı.Problemin ne ile ilişkili olabileceği konusunda bir ipucu verebilirseniz çok memnun olurum.
    ---------------------------
    Değerli Müşterimiz,

    WPS teknolojisini kullanan bütün modellerimiz maalesef farklı cihazlar ile uyumlu olarak eşleşmemektedir. WPS bağlantısında önemli olan iki cihazında donanım sürümlerinin ve chipsetlerin uyumlu olmasıdır. TD-W8961ND modelimiz Trend chipsetini kullanmaktadır. Telekomda kampanyalı olarak verdiğimiz modemler Realtek chipsetini kullanmaktadır. Muhtemelen yazıcınızın chipseti Realtek olduğu için uyumlu olarak eşleşmiştir. Yazıcınız üzerinde manuel olarak yapılandırma ayarı mevcut ise yazıcı üzerinden eşleştirme denemenizi rica ederiz.

    Saygılarımızla.
    TP-LINK

    ----------------------------

    Unutmadan! Yazıcı yazılımı ile Yeni modem ile iletişim kurmaya çalıştığımda Wifi ismimi işaretlediğimde bana şifresini de soruyor (normalde WPS ile hiç sormaması gerekir iken). Giriyorum gene olmuyor.

    Ne yapabileceğim konusunda fikri olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.







  • Neyse... yanıt gelmedi veya gelemezdi. Ben de sorunumu kendi yöntemim ile çözdüm

    TP-LINK 300Mbps'lik TD-W8961ND modem ile başlayan maceram evdeki erişebilirliği artırma adında TP-Link TL-WA901ND Access Point ile devam etti. Ya arkadaş aynı marka aynı kuşak ürünlersiniz neden anlaşamıyorsunuz?

    Access pointeri => Repeater olarak kurdum. Kurulum çok başarılı ve kısa sürdü. Sonuç iyi görünüyordu. Ama geçmiyor 10 dakika, Repeater'in etkin olduğu hiç bir alanda internete girilmiyor! O cihaz olmasa modemden direk gireceğim. Takriben eşleştirme seremonisini 7-8 kez denedim olmadı

    Zaten modemim Epson L355 ile eşleşmiyordu, kıldım ona zaten Dedim kesin bu modemde bir marazat var! Eski modemimi (TTnet hediyesi 150Mpps TP-Link) yeniden kurdum Repeater ile eşleştirdim. Bir yarım saat sıkıntı olmayınca gittim yeni Modemi iade ettim. Döndüm eve baktım internete girilmiyor Kurulumu tazeliyorum, geçmiyor yarım saat bir saat her şey felç oluyor!

    Gittim Access Pointi (Repeater) de iade ettim, rahatladım

    Sonra radikal bir karar ile bir adet AirTies Air 5650 (ADSL, VDSL ve Fiber uyumlu) ve bir adette AirTies Air 4443 Acces Point satın aldım. Cihazlar saniyeler içinde birbirlerini gördüler, EPSON L355 ile zaten modemim akraba çıktı , evdeki internet seviyesi coştu. Evdeki iPAD 2 ve iPAD Air gibi Wifi konusunda seçici ve düşe kalka internette tutmaya çabaladığımız cihazlar mükemmel bir şekilde bağlı kalıyorlar. Saatlerce Youtube'da izliyoruz problemden eser yok.

    Bu süreçte WiTuners (Wifi Console) adlı Android uygulaması ile evde kapsamlı internet çekim gücü ölçümleri yapmıştm. Şunu söyleyeyim: AirTies göz kamaştırıcı

    TP-Link 'in benim başıma geldiği biçimde bir ürün olduğunu hiç zannetmiyorum. Sonuçta bir dünya devi. Ama artık komşuların sinyalleri ile mi çakıştı, yoksa ikisi de bana arızalı denk gelecek kadar şanssız mıyım bilemiyorum.

    Selamlar...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.