Şimdi Ara

EPOX 8RDA3+ / AMD 2500+ Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam.

    Epox 8rda3+ / amd 2500+ (orj. fan) / 256*2 ddr400 kingston / 40gb 7200rpm seagate / 128mb ati 9200se şeklinde bir sistemim var. Anakartımda çıkan bir sorundan dolayı yenisi ile değiştirmiştim. Bu sırada termal bant cpu üzerinden çıktığından ilk başlarda 44-45 derecelerde seyreden sıcaklıklar 60'ın üzerine çıkmaya başladı. Ben de bunun üzerine Ceramique Arctic Silver3 alarak uyguladım. İlk başlarda ısı biraz düşse de sonradan yeniden artış gösterdi. Şu anda tam yüklenmelerde 62 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu arada kasam da Sereno (üzerinde ZIP yazan model). Acaba bu sorun kasadan ve psu'nun ısıyı tam olarak atamamasından mı kaynaklanıyor? Halbuki kasanın içi roll-IDE kablolarla falan oldukça ferah duruyor.

    Öğrenmek istediğim, bu ısı ileride herhangi bir soruna neden olur mu? Şu an için çok uzun süreli oyun oynasam da herhangi bir kilitlenme yaşamıyorum.

    Forumdaki tüm arkadaşlara yardımlarından ve fikirlerinden ötürü teşekkür ediyorum!







  • o değerler çok yüksek geldi bana aynı sistem arkadaşda da var load 45 derece falan
  • sistem sıcaklığın nedir?
  • dynamic, sonrada farkettim. anakartından bir süre kullandım. 8rda3+'ın diğer anakartlara göre (aynı ortamda aynı işlemci ve fan ile asus kt600, epox rda+ ve abit nf7 de kullandım) 10 hatta 15C kadar daha fazla gösterdiğini farketmiştim. sanıyorum 8rda3+'ların genel karekteri olabilir. ve 8rda3+ ile 72C kadar zorlamış gayet stable bir şekilde kullanmıştım.

    sanırım başka 8rda3+ test edenlerin fikirleri ile bu bilgiyi doğrularız.
  • "gurol" saol, benim de aklıma bir ara gelmişti anakartın değerleri yanlış gösterebileceği. Kasa tamamen açık, serin bir ortamda bile ısı 55 derece olarak gösteriyodu. Üstelik Arctic Silver'ın bu kadar etkisiz olabileceğini de hiç düşünmüyodum.
  • amd nin sitesinde barton işlemcilerin sıcaklık sınırı 85derece olarak verilmiş
    birde epox anakartların ısı ölçen algılayıcıları direkt işlemciye temas ediyor olabilir mi?
    çünkü bürçok anakart işlemci ile slot arasındaki havanın sıcaklıgını veriyor
  • ekran kartımız haric neredeyse aynı sisteme sahibiz..
    O sıcaklık biraz fazla olsada a+Irı degil.Sadece CPU fanı degil kasa ici sıcaklık da cok onemli.Kasanda hava sirkulasyonu nasıl
    Bide kullandıgın program veya anakartın sıcaklık degerleri yanlı$ gosteriyo olablir.İlk etapta aklıma gelenler bunlar..
  • Kasam Sereno, PSU'da ve üzerinde bir tane olmak üzere, toplam 2 fan var. Bunlar da uyduruk tahmin edebileceğin gibi, sanırım yetersiz kalıyorlar. Kasanın içi oldukça ferah aslında, round-IDE'lerden var bildiğin gibi, diğer kablolar da birbirine bağlı ve yer işgal etmiyolar. Kasa, bilgisayar masasında kendi bölmesinde duruyo ve her tarafı ahşapla çevrili haliyle. Hava sirkülasyonu pek iyi değil, bundan dolayı da ısı artıyor olabilir. Isıyı, epox'la gelen USDM ve başlangıçtaki system healthy'den görüyorum.

    Alakasız olacak ama birşey sorıyım, böyle bir sistem varken ati 9200'le oyun oynamakla eşşeklik mi yapıyorum? Bu kadar sistem topladıktan sonra paraya kıyıp iyi bir kart mı alsam. "xaotic", senin sistemle 3dmark01 denedin mi hiç ? Puanın hangi seviyede ?
  • 9600 xt ile cok şahane sonuclar alınır.simdi eger amacın cok kaliteli oyun oynamaksa kesin al derim ama kabloneyin versa ve benim gibi multiplayer fps oynuyorsan pek te gerek yok kanımca.call of duty oyna 15erden tık demiyor benim fx5200 zaten aldıgın zevkin haddi hesabı yok.birde kısa zamanda ögrendigim bilgiler dogrultusunda bir adet slk700+tmd fan pro+asilver3 fiyat/performans acısından iyi bir hava sogutma saglıyor,kasa fanı olsun tabi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.