Şimdi Ara

Epilepsi Yüzünden Ehliyet Problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bundan tam 10 sene önce ufak bir nöbet geçirdim bu nöbet bir kere daha tekrarladı 10 sene önce yani iki kere üst üste nöbet geçirdim.

    Bu noktada doktorların açıkçası işin kolayına kaçıp, benim tanımı iyi yapmadıklarını düşünüyorum çünkü bir yıllık bir ilaç tedavisinin ardından defalarca eeg çekildi ve bir epilepsi bulgusu bulunamadı keza aynı şekilde nöbet zamanlarında da bir bulgu bulunmadı bu ilaç tedavisinin bırakılması, profesör bir doktorun bir şeyin yok ilaç tedavisine ihtiyaç yok tamamen iyisin artık gelip gitmene gerek yok tedavin bitmiştir ve tanın kalkmıştır denildi bunun üzerinden 10 sene geçti hali ile büyüdüm.

    Şimdi ehliyet için sağlık raporu başvurusunda bulundum, aile sağlığı merkezi epilepsi gözüktüğü için nörolojiye yönlendirdi. Yönetmeliğe baktığımda 6 ayda bir epilepsi geçiren kişilerin nörolojiye gözükmesi kaydı ile ehliyet verileceği yazıyor şimdi bana epilepsi değilsin diyen doktora güvenerek hiçbir şekilde nörolojiye gözükmesi bu süreç zarfında tedavim sonlanmıştı herhangi bir atak durumu da söz konusu değilken ve doktor bana gelme demişken nasıl bu durum ile başa çıkacağım o zaman ki doktorum şu an Avrupa da üniversite okuduğum şehire randevu aldım süreç nasıl işleyecek bilmiyorum aşırı stresliyim kendim otomobil yazarlığı yapıyorum bu noktada bu ehliyet için ne yapabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sürücü adaylarında aranacak sağlık şartları yönetmeliğini incelemenizi öneririm...


    Özellikle şu madde ile...


    3)  (Değişik:RG-30/9/2021-31614)  İlk veya tek uyarılmamış epilepsi nöbeti geçiren kişilerin altı aylık periyodlarla nöroloji muayenesi yaptırdıklarını, iki yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri hâlinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir.



    Epilepsi Yüzünden Ehliyet Problemim



    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10664&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.