Şimdi Ara

Epic Games, Google davası başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Epic Games, Google davası başladı



    Amerika merkezli oyun şirketi Epic Games'in uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a açtığı dava başladı.



    Epic Games'in Google Play Store'u kullanan tüm uygulama geliştiricilerinin dijital ürün veya hizmet satışlarından yüzde 30'a kadar komisyon ödemesini gerektiren şirket politikaları nedeniyle Google'a açtığı dava, Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.



    Ayrıca Bkz.Bütün ceza ve vergilere yeni yılda %58,46 zam gelecek



    Davanın açılışında yaptığı konuşmada Epic Games'in avukatı Gary Bornstein, Google'ın eylemlerinin fiyatların yükselmesine, kalitenin düşmesine ve seçeneklerin azalmasına neden olduğunu anlattı. Bornstein ayrıca, Google'ı rekabeti caydırmak için "rüşvet ve engelleme" stratejisi uygulamakla suçladı.



    Google'ın avukatı Glenn Pomerantz ise şirketin Apple gibi firmaların güçlü rekabetiyle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle tekel olamayacağını savundu.



    Epic, Google'ın Android uygulamaları üzerinde yasa dışı bir tekel oluşturduğu ve bu sayede komisyonlar yoluyla karını artırabildiğini, şirketin hem federal rekabet yasalarını hem de ticareti kısıtlamayla ilgili California yasalarını ihlal ettiğini öne sürerken, Google ise geliştiricilerin kullanıcılara ulaşmak için güvendiği popüler bir pazarı işletebilmek için makul bir ücret ve gerekli miktarda ücret talep ettiğini savunuyor.



    Dava, geliştiriciler tarafından uygulama içi ödemelerden haksız gelir kesintisi yapmakla ve uygulama yaratıcılarının müşterileriyle iletişimini zorlaştırmakla suçlanan App Store'u işleten Apple tarafından da yakından takip ediliyor.



    Epic'in davayı kazanması durumunda, uygulamalar içinde satın alınan dijital ürünler ve hizmetler için 15 ila yüzde 30 oranında ücret talep ettiği Android'de değişiklik yapmaya zorlayabileceği ve kullanıcıların oyun indirmek için Google mağazasını atlamasını kolaylaştırabileceği belirtiliyor.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Epic Games, Google davası başladı

  • Pazar yerlerinin hepsi böyle; yamyam gibiler...

    Hadi ürün vs satılanlarda zam yaparsın ürüne kurtarırsın fiyatı

    Ama oyun sektöründe sabit fiyat saçmalığı var. Ve bu algının dışına çıkınca halk "oooooo" diye çemkiriyor, saçma ama oturmuş bu kültür



    En basitinden 2-3 sene yüzlerce insan borç harç oyun üreteceğiz

    60 dolara gibi algısal limitlere bunu satmak zorunda kalıcam

    Orada parmağını bile titretmeyen pazar yeri %30-40'ına çökecek



    Firmanın yerinde olsam dlc zırvasına abanacak şekilde oyun üretirim. Başka türlü olmaz ki en çok kazananlar EA ve Activision bu işten

  • bir şey çıkmaz bence.

  • Kimi kime şikayet ediyorsun? %25-30 bana da çok yüksek geliyor. Oyun yapmadan oyundan gelen gelirin 3 te 1 ini almak gibi bir şey. Bunu steamde yapıyor, tekel olmanın getirisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarForFears W kullanıcısına yanıt

    Steam ile Google Play aynı değil. Steam'i sitesine girip yüklemek lazım. Google Play yüklü olarak geliyor milyarca cihaza.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.