Şimdi Ara

EPDK akaryakıtta her istasyon da kalite aynı diyor siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
5.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git

EPDK akaryakıtta her istasyon da kalite aynı diyor siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz?


(En Son Oy Tarihi: 14.12.2021)
Giriş
Mesaj
  • @kadobay ister inan, ister inanma. binlerce insan ucuz mazotu kullanıyor. bu ucuz mazot satan istasyonlar vergiden çalıyor, hileli ürün satıyor diye Cimer'e şikayet et. varsa bir olumsuzluk devlet gereğini yapar. yıllardır ucuz mazot satıyorlar, kimse hileyi keşfetmemiş sen keşfetmişsin. tebrikler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    @kadobay ister inan, ister inanma. binlerce insan ucuz mazotu kullanıyor. bu ucuz mazot satan istasyonlar vergiden çalıyor, hileli ürün satıyor diye Cimer'e şikayet et. varsa bir olumsuzluk devlet gereğini yapar. yıllardır ucuz mazot satıyorlar, kimse hileyi keşfetmemiş sen keşfetmişsin. tebrikler.

    yav mahmut emmi halep ordaysa arşın burda...


    Akaryakıt fiyatlarının nasıl belirlendiğine dair resmi epdk raporu ortada iken,

    sen diyon ki binlerce insan ucuz mazot kullanıyo, adamların her şeyi yasal,

    ben de diyom ki kimse babasının hayrına para kazanmayacağı bi işe girişmez.


    Bilmediğimiz bir durumu vardır muhakkak, bilenler anlatırsa öğreniriz belki.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadobay

    yav mahmut emmi halep ordaysa arşın burda...


    Akaryakıt fiyatlarının nasıl belirlendiğine dair resmi epdk raporu ortada iken,

    sen diyon ki binlerce insan ucuz mazot kullanıyo, adamların her şeyi yasal,

    ben de diyom ki kimse babasının hayrına para kazanmayacağı bi işe girişmez.


    Bilmediğimiz bir durumu vardır muhakkak, bilenler anlatırsa öğreniriz belki.



    Alıntıları Göster

    EPDK yetkilisi bir kadın, bizzat kendisi açıklıyor. ucuz istasyonlardan yakıt alabilirsiniz diye.






  • @kadobay ucuz satan istasyonlarda yakıt kalitesizliği değil de, pompada hile olabilir. bunu nereden çıkardın diye sorabilirsin. şimdiye kadar full depo kullandığım zamanlarda yakıt göstergesinin ilk çentiği genelde 200-250 km bir yol yaptıktan sonra düşerdi. ama son aldığım ucuzcu istasyonun yakıtı 160 km yol yaptıktan sonra bir çentik düştü. 10 dk rölantide rejenerasyon için beklemiştim ama 10 dk'lık rölanti o kadar yakıt tüketmez sanmıyorum. 1 saatte 0,6-0,9 lt yakıt tüketiyor rölantide. benim aklıma pompada hile olabileceği geldi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

    @kadobay ucuz satan istasyonlarda yakıt kalitesizliği değil de, pompada hile olabilir. bunu nereden çıkardın diye sorabilirsin. şimdiye kadar full depo kullandığım zamanlarda yakıt göstergesinin ilk çentiği genelde 200-250 km bir yol yaptıktan sonra düşerdi. ama son aldığım ucuzcu istasyonun yakıtı 160 km yol yaptıktan sonra bir çentik düştü. 10 dk rölantide rejenerasyon için beklemiştim ama 10 dk'lık rölanti o kadar yakıt tüketmez sanmıyorum. 1 saatte 0,6-0,9 lt yakıt tüketiyor rölantide. benim aklıma pompada hile olabileceği geldi.

    Küçük kardeşim 25 yıla yakındır taksicilik yapar, önceden 4 plaka idi şimdi 2 plaka ile.

    Yıllardır bilindik marka bir istasyondan (özel indirimli) yakıt alırdı. Geçen yıl bi ara "abi yakıtı **** den alıyom, niye almiyim aylık 6-7 bin yakıt giderim var 5-6 yüz tl daha az olacak" demişti.(ucuz mazot kullanılmasına taraftar olmadığımı da kardeşime söylemiştim)

    Dediği yer fazla yaygınlığı olmayan ve pek bilinmedik markalardan biri. Normal satış fiyatı bile diğer firmaların özel uyguladığı indirimden daha ucuz. Aylık yaptığı yol, aldığı yakıt hesabını iyi tutar. Araçlarda gps var.Yol belli, gittiği yerler belli, müşterisi belli...

    Bu konu açıldıktan sonra aklıma gelmişti geçen aylarda "ordan devam ediyon mu yakıt almaya" diye sormuştum.

    Yok abi ordan aldığım yakıt daha az yol yapıyodu bıraktım orayı dedi. Hem ucuz hem daha az yol yapıyo...

    Ha bu arada geçen yıl araçlarından birisi motor arızası yaptığını biliyom, enjektör mü sibop mu birisi erimiş, enjektör işemesi olmuş denmiş.Yeni takılanda da kısa süre sonra yine enjektör arızasından sibop kesmiş bi dünya masraf etmişti.

    Siz ne kadar yakıt aynı yakıttır belki pompada hile var deseniz de ortada, petrol istasyonundan aldığı mazottan ötürü enjektör arızası, yüksek ısıya maruz kalıp sibop erimesi, motor arızasına maruz kalanların olduğu bir gerçek var.2021 yılında dahi kaçak akaryakıt üretiminin yapıldığı yerlerle ilgili haberler var.

    (bu konuyu başka bi forumda daha önce yazmıştım)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Burda her ucuz satan yer dolandırıcı üçkağıtçı olmadığı gibi her pahalı satan yerde on numara yakıt veriyor araba ucuyor muhabbeti gibi bir durum yok bence. Tamamen istasyon sahibinin dürüst lüğü ile alakalı %7/10 arası uyguna satılabilir.ve bu mantıklı bir oran lakin 1 lira dan daha aşağı satamaz yukarıda belirlenen kar marjına göre zararuna satacak halleri yok denilen gibi pompada hile olması muhtemel bu tip durumlarda.

    Benim şahsi fikrim şu konulan katkılar 1.0-1.3 arası minik euro 5 ve üzeri dizellerde eğer ki yanmayı artırıcı bir özelliği varsa bu araçlarda kara duman atma ve egsoz emisyon sorunlarını uzun vadede minimalize olmasına yardımcı oluyor. Sonucta emisyon yanma kalitesi ve sıcaklıkla katalizörde kimyasal tepkimeye girmesiyle düşüyor. Ama bilinmedik lakin bölgenizde sahibi güvenilir vede cevreden bir çok kişinin memnun olduğu bir istasyon dan almakla arac bozulmaz eurodiesel alıyorsunuz zaten kırsal motorin değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Katkı minik 1.0-1.3 dizellerde euro 5 ve üzeri ise egsoz emisyonda uzun vadede arıza riskini azaltıyor vede kara duman atma yı azaltıyor doğal olarak. 1.6 üzeri motorlarda devirli kullanımlarda katkısız motorinin sorun cıkaracağını düşünmüyorum.istasyon sahibi dolandırıcı değilse. Tanker kapağı acma mevzusu ise çok su götürür Türkiye de yaşayan bir memur olarak devlet te kağıtta yazan söylenen ile gercekte işleyen düzen nasıldır hepimiz biliyoruz. Maalesef Yüce Türk milleti üç kağıt dedin mi çözümü bulur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.