Şimdi Ara

Ensa Bilgisayar(Teknik Takip) güvenilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
10.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KurtPanzerMeyer kullanıcısına yanıt
    Benim de laptop baska bir firmanin elinde oyuncak oldu.Hem bakmak icin ucret aldilar hem de laptopu bozdular.En son kuzenimin calistigi firmada ki teknik arkadasa gosterdim.Sasirdi adamcagiz laptopun anakartina yapmadiklari mudahale kalmamis.Anlayacagiz guvenilir yer cok az yapiyorum ayagina cihazinizi bozarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendilerine iki kez müşteri oldum.


    Şubat 2022'de onlara yolladığım sorunlu bir GTX 660 ti ile ilgilendiler, ekran kartı tüm benchmark testlerinden başarıyla geçiyor fakat oyunlarda pat diye (farklı renklerde ekranlar göstererek) sistemi kapatıyor ya da yeniden başlatıyordu. Dediğim gibi rutin hep kullanılan benchmark yazılımlarıyla bir sorun tespit edemediler. Valley Benchmark isimli başka bir yazılımla sorunu tespit etmeyi başardılar. Önce GPU çipine reballing yaptılar fakat düzelmedi. Sonra sorunun vram'lerden kaynaklandığını buldular. Vram'lere de müdahale ettiler. Bu sırada tamir ücreti her yeni işleme onay vermem ile artıyordu. İlk gün kartı test ettiler bir sorun çıkarmadı. ikinci gün kart soğukken tekrar test ettiler fakat sorunun devam ettiğini söylediler. Kartı tamir edemedikleri için ücret talep etmediler ve bana geri gönderdiler.


    Ocak 2023'te ise kendilerine bir RX580 gönderdim. Kartın önceki sahibi fanlar ses yapıyor diye üzerindeki fanlardan birini ne yaptıysa kırmış, kırılan fanı telafi etmek için de kartın arka tarafını kaplayan metal plaka üzerine matkapla delik açmaya çalışıp üzerine bildiğiniz kasa içindeki havayı tahliye etmekte kullanılan normal fanlardan birisini vidalamak istemiş. Matkapla delik açarken karta zarar vermiş. Daha sonra bu kartı bir bilgisayar tamircisine göstermiş. Tamirci ona kartta kısa devre olduğunu tamir edilemeyeceğini söylemiş. Kart tam çöpe gidecekken haberim oldu. Ben de bu karta yapılan işkenceyi anlatıp fotoğraflayarak Ensa Bilgisayar ile iletişime geçtim ve paketleyip gönderdim. Kendileri karttaki sorunu çözüp tamir ettiler. Yeni bir çift fan takıp bana gönderdiler.


    Dikkat çeken mesele şuydu ki GTX 660Ti ellerine geçtikten sonra 1 ay boyunca tamir sırası beklemişti. RX 580'i ise ellerine geçtiği gibi tamir ettiler. Demek ki ellerine gelen kartların büyük çoğunluğu madencilik için kullanılan kartlar idi. Bu yüzden fazla kart birikmeleri oluyordu. Maden meselesi azalınca ellerindeki iş yoğunluğu da azalmış olmalı...





  • StANDby007 kullanıcısına yanıt

    Selam hocam bende de MSI RX570 ARMOR var, Fanları ses yapıyor. Şu an PC'de takılı ama fanları değişmezse gidici gibi duruyor, arada bir görüntüde bozulma, titreşimler falan oluyor. Sizin işlemler ne kadar tutmuştu ve Acaba bu ekran kartına fan satın alıp kendim takamaz mıyım?

  • Ensa Bilgisayar E kullanıcısına yanıt

    tüm yorumları dikkatle 2şer defa okudum. baştan sona haksızsınız. profesyonel olmadığınız verdiğiniz saçma sapan cevaptan anlaşılıyor. uslübe bak ya hem suçlu hem güçlü hem de utanmaz.

  • değil

  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    Peki kime göndereceğiz biz bu kartları kim güvenilir benimde arızalı kartım var elimde şuan var mı öyle yüzde yüz memnuniyet garantisi olan yer Türkiyede?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Strosferus13 kullanıcısına yanıt

    Profix


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StANDby007 kullanıcısına yanıt

    Gtx 660 ti'da fabrika çıkışlı kaldırabileceğinden fazla voltaj ve saat hızı sorunu var. 2013 yılından beri bilinen bir mevzu bu.

    Sorun sizin kartta değil yani. Adamlar bu yüzden çözememiş. clock ve memory Saat hızını -20mhz yaparsanız sorun çözülüyor.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.