Şimdi Ara

English central inceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
14
Favori
41.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba tüm foruma. Ben hazırlık üniversite öğrencisiyim , yurt dışı ve erasmusda istediğim için her ne kadar ingilizce öğrenmekte zorlansam da üstüne gitmeye karar verdim. Hazırlıkda özellikle grammer olarak v.s. bir şeyler öğrendim ama biliyorsunuz ki havada kalıcaktı her şey ve unutucaktım lisede de benzeri olduğu için bu sefer olayı farklılaştırmak istiyordum. Ben forumdan planet hocanın dediklerini uygulamaya başladım sizin de böyle yapmanızı tavsiye ediyorum . Look ahead dersleri ile başladım ve sonrasında grammerde kendimi geliştirmeye başladım yakında B2 olduğum zamanda cbc podcastlerine başlıcam , tekrardan belirtiyorum arkadaşlar önce planet hocanın dediklerini yapmanız gerekiyor ( aslında sadece onun dediklerinin yeterli olduğunu düşünüyorum ama ekstradan bu şekilde konuşma pratiği yapmak iyi geliyor bu da yadsınamaz bir gerçek bence). Seviyenizin en az A2 olması gerektiğini düşünüyorum.( look ahead derslerini izlemiş bitirmiş ve çözümlemiş zaman ayırmış bir insan yeterli bence ).
    Şimdi asıl konumuza geçmek istiyorum speaking alıştırması yapmak:
    Arkadaşlar araştırmışsınızdır ya da araştırmamışsınızdır ama herkesin haberi vardır diye düşünüyorum görüntülü görüşme ile speaking aktiviteleri oldukça mantıklı günümüzde , bu alanda olan bir çok uygulama var hepsini tek tek anlatmak mantıksız . Genelde yaygın olan cambly ve english central.
    Cambly:
    -Arkadaşlar amerikan ve normal olarak aksanı mükemmel hocalarla konuşuyorsunuz.( ben aksanı değerlendiricek kapasite değilim orası ayrı ama hani daha anlaşılırdı özellikle başlardayken , filmlerden dizilerden alıştığımız aksan olduğundan olsa gerek daha kolay alışılıyordu.)
    - cambly de genelde hocayı sizin yönlendirmeniz gerekicek ya da hocanın insiyatifine göre çalışıcak bir şeyler buluyorsunuz.
    -cambly de çalışıcağınız hocalar dolar üzerinden yaşamını devam ettiriyor normal olarak da aşırı pahalı bizim için , fiyatlar gerçekten pahalı ve buna değicek kadar bir ekstra sunmuyor diye düşünüyorum , bakın yeniden belirriyorum tl'nin dolar üzerindeki değersizliği düşünülürse fiyat normal ama tl kazandığımız için bize göre pahalı kalıyor.
    - camblyi para verip almadım 20 dk civarlarında bir kullanımım olabildi ücretsiz olarak aktarabiliceklerim bunlarla kısıtlı.

    English central :
    - 1 ayı geçkindir kullanıyorum ve tavsiye aldığım kişi de uzun süredir kullanmış erasmusa gitmiş bir insan yani erasmus öncesi de çok etkili olacağını düşünüyorum.
    - arkadaşlar satın almadan önce ücretsiz seviye tespiti yaptırın kesinlikle , konuşmanın sonunda bir türk bağlanıp sizin görüşlerinizi alıyor ve indirim sağlıyor size.
    - fiyat konusundaki görüşüm gerçekten olumlu , filipinlilerin parası bizden katlarca daha değersiz ve camblydeki negatiflik burada bizim lehimize dönüyor ve 3 aylık paketi 200 tl gibi bir fiyata alabiliyorsunuz ve üstelik neredeyse sınırsız konuşma imkanı.
    - şimdi neredeyse sınırsız konuşma hakkı konusuna gelicem, arkadaşlar çok fazla video var uygulamanın içinde bu videoları izliyor kelimeleri yerine koyuyor ve ayrıca sesinizi de kaydedip program üzerinden telaffuzunuzu geliştiriyorsunuz. Program sizin konuşmanızı anlayıp puan veriyor. Bu sisteme puanım 10 üzerinden 7 civarı çünkü sesinizi algılamadığı doğru gösterip yüzde 0 yazdığı v.s. bunlar oluyor ama çok da önemli değil açıkcası. Bu şekilde her 600 puan topladığınızda özel 1'e 1 konuşma alabiliyorsunuz.
    - programı telefonunuza indirin videolar sınırsız ama premium üye değilseniz ilk 2 video sonrası kelime doldurma ve konuşma kısmı kapanıyor ve tabiki özel ders de alamıyorsunuz.
    - benim bazı günler hiç özel ders almadığım da oldu bazı günler 4 5 tane yaptığımda oldu genellikle 25 dk civarı konuşuyorsunuz.
    - kullanan kişilerede günde 3 ila 4 tane özel ders tavsiye ederim açıkcası yaklaşık 100dk günde ingilizce konuşmak büyük avantaj bence.
    - peki ya dersler ne üzerinden ilerliyor? İzlediğiniz o videolar vardı ya hani onlar üzerinden özel ders alıyorsunuz ve öğretmeninizle o video hakkında konuşuyorsunuz video hakkında soruların kelimelerin v.s. olduğu bir sayfa açıyorsunuz onları okumanızı cebaplandırmanızı v.s. isteyecek hoca sizden genelde 25dk güzelce doluyor arkadaşlar kendinizi ifade etmiş ve bir şeyler anlatmış oluyorsunuz.
    - hocaların kalitesi hakkında şöyle söyleyebilirim , bir çoğu benim gibi üniversite öğrencisi herhangi bir bölümden ( özel ders almadan önce hangi bölümde okuduklarını v.s. görebiliyorsunuz merak etmeyin) isterseniz özellikle eğitim alanında kendini geliştirmiş hocalardan ders alabilirsiniz ki pek bir şey farketmiyor. Arkadaşlar ders olanağı çok fazla hani sürekli istediğiniz kadar ders alabilirsiniz üzerinde uğraştıktan sonra ve zamanınız varsa yani . 15 dk da filan bir özel ders hakkı kazanırsınız en kötü diye tahmin ediyorum. Hocalar genellikle iyi arkadaşlar bazıları bizim kültürümüzden uzak olduğu için gülümsemiyor v.s. somurtkan sıcak kansız gibi gelebiliyor ama emin olun hepsi öyle değil bizim milletimiz kadar sıcakkanlılar da var kesinlikle aralarında.
    -Arkadaşlar sadece bir hocada ısrar ederseniz belki sürekli günde 3 4 ders alamazsınız bu yüzden sürekli yeni hocalar deneyip kendinize en azından 4 5 güzel hoca bulun.
    - özel ders hakkı kazanmak yani 600 puan toplamak oldukça kolay hani hatta gereksiz kolay bu yüzden bu konuda endişeniz olmasın.Videolar da öyle uzun filan değil 1 dk filan.
    -kelime ezberlemek için de bir sistem kurmaya çalışmışlar da ben pek beğenemedim o kısmını kelime ezberleme konusunda yine rat planet hocamın dediklerine yoğunlaşın derim ben size.

    Aklıma yeni bir şeyler gelirse yine eklerim diye düşünüyorum uzun bir yazı oldu yorumlarınızı ve sorularınız bekliyor olacağım son kez yine belirtiyorum ana kriteriniz rat.planet'in yazıp çizdikleri olsun (bu forumda olup tanımayan yoktur diye düşünüyorum) kısa sürede dil öğrenmek diye bir şey aşırı garip bir durum olmadığı sürece imkansız bu yüzden günde en az 3 saat ayırın bu işe , ayıramayacaksanız diğer ayırdığınız vakitlerde boşa gidecektir muhtemelen. En az 3 saat -rat.planet ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garmen -- 30 Nisan 2018; 17:40:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bende bu süreçte ikilemde kalmıştım ama dediğiniz gibi cambly de hoca kalitesi çok yuksek ama hocalar fazla ilgili değil ya nasihat ediyor yada bitse de gitsek havasında az bir kısmı konuşturmak için çabalıyor. Bende english central dan yana tercihimi kullanacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_33

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için bende bu süreçte ikilemde kalmıştım ama dediğiniz gibi cambly de hoca kalitesi çok yuksek ama hocalar fazla ilgili değil ya nasihat ediyor yada bitse de gitsek havasında az bir kısmı konuşturmak için çabalıyor. Bende english central dan yana tercihimi kullanacağım
    Önemli değil yardım edebildiysem ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler
  • Hocam sitede tavsiye edeceğiniz öğretmen var mı acaba resimlerde hepsi birbirine benziyor bunların :) @garmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_33 -- 1 Mayıs 2018; 22:22:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_33 A kullanıcısına yanıt
    Ben daha önce kullanmadım hocam bilmiyorum yani . :)
  • EdepYahu1299 kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam yanlışlıkla sizi seçmişim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_33

    Hocam sitede tavsiye edeceğiniz öğretmen var mı acaba resimlerde hepsi birbirine benziyor bunların :) @garmen
    Hocam ilk başta bende o sıkıntı çektim baya , petpet hoxayı çok tavsiye ederdim ama o da işi bırakmış sanırsam onun dışında:

    Louie , hera , aeryka , axtl , ısha.

    Hocam ders yaptıklarım arasından bir kaç sevdiklerimi yazdım ,

    Başlangıçta anlamıyorsunuz gibi gelebilir sakın stres yapmayın bu arada alışıyorsunuz, gerçi sizin seviye b2 idi sanırım çok da sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum. Günde en az 3 saat mümkünse 4 ders english centraldan günde çok yararlı olucaktır. Biraz alışınca ne yapacağınızı ne konuşacağınızı daha iyi anlıyorsunuz ve size tavsiyem aklınızda bulunsun : siz de hocanıza sorular yöneltin bu gerçekten çok önemli bence. Mesela, o size sorular sorucak peki ya sen filan demeniz de çok yararlı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EdepYahu1299

    Teşekkürler
    Önemli değil hocam faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garmen G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam şimdilik iki ayrı hocayla görüştüm ikiside gerçekten çok ilgiliydi o konuda şüphem yok dediğiniz hocaları da ekleyeceğim.

    Diğer arkadaşlar içinde şunu söyleyim cambly de öğretmenle görüşürken kendi uygulaması üzerinden görüştüğümüz için kalan dakika saniye olarak azalıyor ve biter bitmez kapanıyordu ama english central de Skype üzerinden olduğu için pakette 25 dk yazmasına rağmen bugün ders bitmediği için öğretmen devam etti 30 dk dan fazla ders yaptık en son hala soru var mı diye sordu bu bence çok güzel bir ayrıntı çünkü cambly de öğretmene sürem azaldı deyince adam direk el sallayip gidiyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • English central’ı bize hazırlıkta kullandırıyorlar şuan. 2 ay için 20 tl verdik, okulda işlenen başlıklara uygun videolar hazırlanıyor ve kelime listemiz üzerinden quiz hazırlanıyor ama ders alma olayını yapamıyoruz:) Konuşma pratiğine ihtiyacım var ben de alayım madem.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: despinaleaxo

    English central’ı bize hazırlıkta kullandırıyorlar şuan. 2 ay için 20 tl verdik, okulda işlenen başlıklara uygun videolar hazırlanıyor ve kelime listemiz üzerinden quiz hazırlanıyor ama ders alma olayını yapamıyoruz:) Konuşma pratiğine ihtiyacım var ben de alayım madem.
    Hangi okul acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garmen G kullanıcısına yanıt
    Bilkent hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cambly’den ders almayı düşünüyordum ama hocaların böyle olduğunu bilmiyordum. English central’ı deneyeceğim. Ayrıca ne kadar yararı olur bilemem ama Reddit ve Quora kullanmaya da özen gösterin, çok fazla yararını görürsünüz:) Özellikle Reddit üzerinden arkadaş edinin, Quora’da ise okuma yapın sürekli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • despinaleaxo kullanıcısına yanıt
    En iyi anlama yöntemi iki kursu da denemek olacak sizin için hocam. Ben cambly de 5 veya 6 ayrı hesapta ücretsiz süreden görüşerek bu sonuca Vardım. Bence sizde tam emin olun çünkü az para verilmiyor. Reddit üzerinden nasıl arkadaş ediniliyor hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_33 A kullanıcısına yanıt
    friends adı altında subredditler varv, forumlar gibi düşünün. herkes kendiyle alakalı bir şeyler yazıyor veya siz yazan kişilere mesaj atıyorsunuz. şu ana kadar 2 abdli arkadaş edindim, başka insanlara yazınca nereli olduğumu falan sordular Turkey dediğimde bir daha cevap vermediler. edindiğim iki arkadaşım da biliyor gerçi Türk olduğumu 3 aydır konuşuyoruz, diğerleri biraz önyargılı ( belki de fazla önyargılı:))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali_33 A kullanıcısına yanıt
    English central’dan aldım ama bilmiyorum cambly’yi mi deneseydim. EC’deki hocalar bildiğin asyalı falan çoğu çekik 😄 Cambly’yi deneyeyim bir de sizin dediğiniz gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: despinaleaxo

    English central’dan aldım ama bilmiyorum cambly’yi mi deneseydim. EC’deki hocalar bildiğin asyalı falan çoğu çekik 😄 Cambly’yi deneyeyim bir de sizin dediğiniz gibi
    Cambly'nin de fiyatı fazla gelmeyecekse aslında ikisi de alınabilir.

    Engilsh centralın fiyatı zaten fazlasıyla uygun bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende tercihimi english central'dan yana kullandım baya ilerledim her gun birebir özel ders alıyorum.bence uygulamanın tek eksisi ögretmenlerinin 0 seviyede türkçe bilmeleri.Acaba hiç türkçe bilen biri ile ders yaptınız mı az da olsa turkce bılmesı çok iyi olur diye dusunuyorum

    Ben Rix ve Ry ile devam ediyorum ama onları yakalayabılmek zor premium üyelikte 1 ders planı yapılabılıyor 2. ozel derse puan yetsede randevu yapılamıyor.o yuzden ertesı gun ıcın bırınden randevu aldıysam bugun aksam ıcın musayıt oldugunu goremıyorum dersi iptal etmek tekrar olusturmak gerekiyor.

    Sizler hangi ögretmenler eşliğinde ders alıyorsunuz?

    Genel itibari ile işleyişi sevdim ve bana özel indirim ile senelik üyelik aldım ve aylık 52 tl gibi bir rakama.bence mukkemmel tavsiye ederim akıcılık yada speaking konusunda sıkıntısı olana mutlaka tavsıye ederim
  • hocam 52 tl ye çok iyi almıssınız nasıl aldınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.