Şimdi Ara

Engelliler İçin Ehliyet, Otomobil ve ÖTV İndirimi Meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Küçüklüğümden beri direksiyon başına oturmaya hep meraklı oldum. Ama maddi durumlar ve özellikle fiziksel engelli oluşum, bu konuda hep geride kalmama sebep oldu. Otomobil kullananları gördüğümde hep iç geçiririm. Özellikle fiziksel engelli olup, otomobil sahibi olan, kullanan arkadaşlara birkaç soru sormak isterim. Çevremde bu konuda düzgün yanıt alabileceğim kimse yok. Herkes sadece "Engellilere ÖTV yok" diyip geçmekte. Ama kimse bu iş için en başından itibaren ne yapmam gerektiğini söylemiyor.

    %71 Engelli raporum var. Mevcut fiziksel durumum, bana özel bir araçla otomobil kullanmama izin veriyor. Cesaret ve istek zaten var. Bu işe en başından başlayacak biri için, izlemesi gereken adımlar neler olmalı? Önce ehliyete mi gitmeliyim, hastaneye gidip yeterliliğimi mi ölçtürmeliyim? Bu "ÖTV indirimi" dedikleri şey, kişiden kişiye yüzdeleri değişen bir olay mı, yoksa otomobil sahibi olmak isteyen herkese tek bir yüzdeyle indirim sabit midir? Geçerli olduğu koşullar vs. nelerdir?

    Bana Hastane, Ehliyet, Araç seçimi, aracın kişiye göre özelleştirilmesi, araca uygulanacak ÖTV indirimi, hangi özellikte araçlar için geçerli olduğunu anlatacak arkadaşlar çıkar mı?

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum.







  • Bilgim yok ama uplayalım yardımcı olalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Eylül 2020; 15:10:43 >
  • Ehliyet için rapor alıp ehliyet kursuna yazılıyorsunuz. Ben zamanında kendi aracımla direksiyon sınavına girmiştim, şu an nasıldır bilmiyorım. Otomobil alırken raporunuzu götüreceksiniz, raporunuz uygunsa 303 bin liraya kadar araçları indirimli alabilirsiniz. Tertibat işini bayiler yapıyor. Anahtar teslim alıp tertibatlı aracınızı kullanıyorsunuz.
    Eğer tertibat normal kişilerin kullanmasına engel değilse aracı aileniz de kullanabiliyor. Mtv den de muafsınız. 5 yıl satış yasak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zed

    Ehliyet için rapor alıp ehliyet kursuna yazılıyorsunuz. Ben zamanında kendi aracımla direksiyon sınavına girmiştim, şu an nasıldır bilmiyorım. Otomobil alırken raporunuzu götüreceksiniz, raporunuz uygunsa 303 bin liraya kadar araçları indirimli alabilirsiniz. Tertibat işini bayiler yapıyor. Anahtar teslim alıp tertibatlı aracınızı kullanıyorsunuz.
    Eğer tertibat normal kişilerin kullanmasına engel değilse aracı aileniz de kullanabiliyor. Mtv den de muafsınız. 5 yıl satış yasak.
    Anlaşıldı hocam. Şu an tek yapmam gereken bulunduğum yerde engelli ehliyeti veren, buna özel araçları olan bi kurs bulmak o zaman. Teşekkür ediyorum.
  • Selamlar. Yaklaşık 2 sene önce yaşadığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Umarım yardımcı olur çünkü prosedürler çok hızlı değişiyor. İlk önce ehliyet almak sağlık raporu gerekiyor. Aile hekiminize gidiyorsunuz. O zaten engeliniz olduğu için sizi hastaneye yönlendiriyor. Oradan sağlık raporu alıyorsunuz. Daha sonra araba sürmeye uygun olup olmadığınızı onaylacak ayrı bir kurula gidiyorsunuz. ( İstanbul için cevizlibağ'da bir binada idi). Orada size verilen rapor sonucuna göre ehliyet alıp alamayacağınız belirleniyor. En önemli kısım Size verdikleri raporda yazacak olan kısıtlamalar. Eğer kısıtlama yok ise malesef raporunuz sanırım %90 ve üzeri değil ise ötv indiriminden faydalanamıyorsunuz. Yok eğer aracınızda donanım gerektirecek kısıtlamalar o raporda yazıyor ise ( mesela atıyorum sinyal kolunun yeri soldan sağa alınacak gibi gibi şeyler) şanslısınız demektir. Aracınız donanım gerektirdiği için ötv indiriminden faydalanacksınız demektir. Bu nedenle raporla daha sonra sanırım kursa gidip kayıt oluyorsunuz. ( Benim normal ehliyetim vardı o yüzden sadece karakola gidip engelliye çevirttim). Sonra isterseniz ilçenizde bulunan vergi dairesine gidip bi izleyeceğiniz yolu sorun. Ben sözlü onay aldım oradan. Sonra bayiye gittim satış danışmana vekalet verdim her şeyi halleti. Bu arada bu yazdıklarımın hepsi fiziksel engeli olup %90 altı rapora sahip olan ve aracı kendi kullanabilecek kişiler için geçerlidir. Umarım çok kafa karıştırıcı olmamıştır. 2 senede bunlar değişmiş olabilir. Yolunuz açık olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmanPower

    Selamlar. Yaklaşık 2 sene önce yaşadığım tecrübeleri paylaşmak istiyorum. Umarım yardımcı olur çünkü prosedürler çok hızlı değişiyor. İlk önce ehliyet almak sağlık raporu gerekiyor. Aile hekiminize gidiyorsunuz. O zaten engeliniz olduğu için sizi hastaneye yönlendiriyor. Oradan sağlık raporu alıyorsunuz. Daha sonra araba sürmeye uygun olup olmadığınızı onaylacak ayrı bir kurula gidiyorsunuz. ( İstanbul için cevizlibağ'da bir binada idi). Orada size verilen rapor sonucuna göre ehliyet alıp alamayacağınız belirleniyor. En önemli kısım Size verdikleri raporda yazacak olan kısıtlamalar. Eğer kısıtlama yok ise malesef raporunuz sanırım %90 ve üzeri değil ise ötv indiriminden faydalanamıyorsunuz. Yok eğer aracınızda donanım gerektirecek kısıtlamalar o raporda yazıyor ise ( mesela atıyorum sinyal kolunun yeri soldan sağa alınacak gibi gibi şeyler) şanslısınız demektir. Aracınız donanım gerektirdiği için ötv indiriminden faydalanacksınız demektir. Bu nedenle raporla daha sonra sanırım kursa gidip kayıt oluyorsunuz. ( Benim normal ehliyetim vardı o yüzden sadece karakola gidip engelliye çevirttim). Sonra isterseniz ilçenizde bulunan vergi dairesine gidip bi izleyeceğiniz yolu sorun. Ben sözlü onay aldım oradan. Sonra bayiye gittim satış danışmana vekalet verdim her şeyi halleti. Bu arada bu yazdıklarımın hepsi fiziksel engeli olup %90 altı rapora sahip olan ve aracı kendi kullanabilecek kişiler için geçerlidir. Umarım çok kafa karıştırıcı olmamıştır. 2 senede bunlar değişmiş olabilir. Yolunuz açık olsun..
    Açıklama için çok teşekkür ediyorum hocam. Sağolun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.