Şimdi Ara

Engelli icin özel araç park yeri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizim mahallede de @dogandroid arkadaşınkine benzer bir durum var.


    Beşiktaş'ta oldukça yoğun ve park savaşlarının olduğu bir sokakta oturuyorum. Adamın biri yol üstündeki cepte bir araçlık park yerini engelli park yeri haline getirtti ve kilitli duba falan koydurdu.


    Ama boş olmadığı zamanlar ya kiralık araçlar ya da engelli plakası/kartı olmayan araçlar var bu park yerinde. Bir değil iki değil artık canımı sıkmaya başladı bu durum ama nereye şikayet edeceğimi bilemiyorum.


    Burada usülsuz park için polisi mi aramalıyım? Hadi o aracı geldi çektiler diyelim, sürekli polis aramaktansa o alanın üsulsuz kullanımı için belediyeyi mi aramalıyım?

  • cnkakb kullanıcısına yanıt

    Engelli park yeri için belediyeden izin alınması gerekir. Belediyeye şikayette bulunabilirsiniz. Engelli park yeri olarak belirlenmiş ama her seferinde farklı araçların park ettiğini, araçlardan inenlerin de her hangi bir fiziki engelinin olmadığını belirtirsiniz.

  • cnkakb kullanıcısına yanıt

    Bir iki defa ceza yazarlarsa duyulur. Kimse bırakmaz. Bırakacak olanları da etraftakiler uyarır.

  • evlerin önün çizilen engelli park yerinin yasal olduğunu düşünmüyorum. engelli park yerleri ruhsatta park alanı olan yerlerde örnek 10/1 oranında engellilere ayrılması zorunlu. mahalle araları park alanı değil belediyeler insiyatif kullanarak çiziyorlar yasal olarak eğer orası ruhsatta park alanı değilse park alanı olarak ayrılamaz. binanın ruhsatlı park alanı varsa orada engelli park alanı olması zorunlu ve yasal. mesela avm lerdeki park alanları ruhsatta park alanı olduğu için oradaki engelli park alanları yasal veya devlet daileri önünde ruhsatta park alanı yerler veya otoparklar da engellileri ayrılmış park alanları yasal gibi gibi

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.