Şimdi Ara

Endüstri mühendisliği yazdım ama... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
3
Favori
15.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yabancı dil kesin olmalı zaten. kamu düşünürsen alım fazla yok.
  • Endüstri mühendisliği sayısalın işletmesidir, mezunu mühendis değil işletmeci olur. Mühendis dediğin adamın eline motor yağı bulaşır, birden fazla kez elektrik çarpar, günlerce uyumadan kod yazar, üstü başı çamur içinde kalır. Endüstriye giren herkes ''beyaz yakalı'' olma derdinde. Ha mühendisliğin avantajı şu, hangi dalda olursanız olun kendinizi geliştirerek yukarıda yazdıklarımı kendinize katabilirsiniz ama endüstri mühendisliği yapı olarak temel mühendis kavramından uzak bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps3xbox360 kullanıcısına yanıt
    Bence hiçbir mühendis kamuyu düşünmemeli. 90 ile KPSS atıyor. Ondan sonra birde mülakatlar(!) var. Özel sektör daha mantıklı artık. Zaten devlette çoğu kurumu özelleştirme yoluna gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme desek bile diplomada mühendis yazıyor hocam. En büyük artısı bu bence. Bir inşaat mühendisi, bir makine mühendisi kadar mühendisdir endüstri mühendisliği. Ayrıca endüstri mühendisleride şirketlerde makine ile haşır neşir olabilir. İşletme bizim ülkede çok eziliyor ama patronluk/müdürlük mevkisinde hep işletme/iktisat mezunları var. Bence hafife almamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Man -- 2 Eylül 2018; 1:5:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-618251501 -- 11 Mart 2021; 22:41:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin mantıkla baktığım zaman bilgisayar ve makine mühendisliğide bitmiş oluyor. Yapay zeka, otomasyon devrine girdik. İnsan düşünce yapısı gerektirmeyen ve maksimum verim alınan makineler mevcut. Büyük ihtimalle başka bir bölümden mezunsunuz yada okuyorsunuz/okuyacaksınız. Oradan sallamak bencede kolay. Taş yerinde ağırdır. İhtiyaç varsa bu bölüm de her zaman olacaktır. Ne zamanki bölümleri birer birer kapatılır, işte o zaman bu yorumu yapabilirsiniz. Bu da ekşiden, endüstri mühendisi mezunundan alıntı:



    hazır gaza gelmişken sallamayı unuttuğum bir gruba daha sallamak istiyorum, endüstri mühendisinin yaptığı işi yapabileceğini iddia eden diğer mühendislik mezunları. herhangi bir üretim sisteminin simülasyonunu yapın kardeşim, ya da bir tedarik zincirinin optimal taşıma sistemini kurun. ben bunları yapabileceğimi biliyorum ama iki farklı makine sistemini birleştirip yeni bir makine tasarlayamayacağımı da biliyorum.

    Edit: Evet herhalde yeni üniversiteye başlıyorsunuz sizde. Konuma yorum yapan veya pm den ulaşan çoğu kişi tecrübeli olduğu için sizi de o kefeye koymuşum yanlışlıkla. "KARI AYIKLAMAK İÇİN İŞLETME / EDEBİYAT YAZANLAR BURAYA" adlı bir konuda da mesajınızı gördüm. Evet, size göre baya çöp bir bölüme gitmişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Man -- 2 Eylül 2018; 4:0:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Angry Man: Merhaba aprilivle, acaba hangi bölümü okuyorsunuz?

    aprilivle: Endüstri mühendisliği kazandım bu yıl. Çalışma alanı geniş ve köklü bir bölüm kazandığım için mutluyum.

    Angry Man: Haa o mu? O bölüm ÇÖP ya. XXX bölümü daha güzel. Saçma bir tercih yapmışsın.



    Siz de düşünce özgürlüğünü yanlış anlayanlardansınız sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bölümdür. Analist olabilirsin operasyonel mükemmellik üzerine çalışabilirsin. Ben pazarlama ile karıştırıp analistlikten parayı kirani da gördüm, depo süreçlerini yonetip, lojistikle ilgilenip parayı kiranida.



    Cahil insanlar bu bolumun ne olduğunu bilmez ve çöp falan der ama kulak asma. Baban doğru bir yer yazdırmış ama seninde bölüme hevesin olması lazım. Bir süreci sürekli iyileştirme isteğinin olması lazım ve kafaninda çalışması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-618251501 -- 11 Mart 2021; 22:43:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenimin kocası Marmara'dan mezun oldu yıllardır İngiltere de çalışıyor bahçeli falan evi var çatır çatır kazaniyor,yaşıyor



    He ne iş yaptığını bende bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Babam da bu bölümü "yaz oku, Allah kerimdir" şeklinde yazdırmadı zaten. Ben ümitliyim hocam. Bu ümit de benim hevesimi arttırıyor. Minimum zarar, maksimum kazanç durumu bizim için çok önemli anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mesajımda şu bölüme girmişsiniz tarzı bir ifade kullanmadım. Bence paragrafta anlam konusunu bir kez daha gözden geçirin. Ayrıca dalga geçtiğinize dair mesajınızda bir ibare de bulamadım.



    Bir önceki mesajınızda yazdığım bölümün eski zamanlarda iş yaptığını artık sanal ortam geliştiği için rahat yapılacak bir meslekmiş gibi ifade ettiniz. Ama bu mesajınızda ise ortamın daha gelişmediğini ve diğer mühendislerin bizim işimizi yapabileceğini ifade edip kendiniz ile çelişmişsiniz. Ayrıca bir makine mühendisi yan ana dal yapabiliyorsa bir endüstri mühendisi de rahatlıkla yapabilir. Endüstri mühendisliğinin derslerine büyük ihtimalle bakmadınız ve bu tarz yorumlarda bulundunuz. Belirteyim bizim bölümde bir çok makine ve bilgisayar mühendisliği dersi mevcut.



    Sizin mantığınıza göre eskiden inşaat mühendisliğinde bilgisayardan çizim yoktu. El becerisi gerektiren zor bir bölümdü. Ama günümüz şartlarında AutoCAD gibi programlar ile rahatlıkla 3D çizim yapılabiliyor. Bu da demek oluyor ki inşaat mühendisliği bitti çünkü bilgisayar mühendisi AutoCAD'i çok daha profesyonel kullanabilir. Tabii bu sizin mantığınız. Sanayi evrilmeye devam ettiği müddetçe mühendisliklerde kendi içinde evrilmeye devam edecektir. Yerinde saymaz yani.



    Ben bölümümden memnunum. Bu konuyu bilgili insanlardan görüş almak için açtım, bölümün sadece adını bilip yorum yapanlarla sidik yarışı yapmak için değil. Amacıma da ulaştım. Birçok insandan tavsiye aldım. Sizinle de daha fazla sidik yarışı yapmak istemiyorum ve sizinle olan sohbetime noktayı koyuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dayanamadım ben de bi şeyler yazmak istedim. İtü makina mezunuyum, dünyada çapında adı duyulmuş bikaç şirkette çalıştım ve çalışıyorum da halen türkiyede. farklı sektörlerde iyi şirketlerde çalışan tanıdıklarımın yorumlarına ve kendi izlenimlerime göre diyeceğim şu ki kesinlikle doğru bi bölüm babanın alnından öpüyorum, bilgsayar ve endüstri her zaman 1-0 önde başlıyor, bir kere işe giriş maaşları ve artış oranları çok daha yüksek, bi makinacı çırpınıp onca şey yapsa da iyi bir yere girse de eşleniği yerde çalışan söylediğim mühendislikler daha iyi şartlarda başlıyorlar. Hele ki iyi bi üniden olmayan makinacılar o kadar komik rakamlar alıyolar ki, iyi olduğu sanılan adı tr çapında duyulmuş isim vermiyeyim ama örnek ünlü bi ev aletleri firması, bölüm birincileri gidip sizin başlangıc maaşlarından bikaç bin düşüğe başlıyorlar. Ayrıca bu bi kanun galiba, her yıl her öğrenci aynı muhabbetleri yapıyor. Mesela bu dediğin endüstri ne iş yapar muhabbeti her yıl yüzlerce insan tarafından yapılıp endüstri gibi güzel bi bölüm bi sürü insan tarafından eziliyor. Mezun olunca evet iş alanı çoktur. Herhangi bi şirketin satışında, pazarlamasında veya iş analisti olarak, ürün, marka asistan yöneticisi olarak veya bi fabrikada işe başalayabilir. Tabii bunlar benim aklıma gelenler. Fmcg ve ilaç sektörlerindeki ürün yönetimi konusunda oldukça para var örneğin. Ayrıca ne iş yapar diceğine açıp linkedin den ünlü firmaların iş ilanlarına saydıklarımdan başlayıp bakabilirsin, saymadıklarım için ise hangi bölüm mezunlarının başvurularını aldığı yazar zaten onlara ve de yine linkedin den iyi bi üninin endüstri mezunlarını filtreleyip şu an nerede çalışıyorlar bakarak kendine bi hedef çizebilirsin. Ayrıca şu kendine geliştir saçmalığı da klasik laftır. Tabii geliştir ama ben işe alımda en önemli şeyi söyleyeyim sana. Deneyim. Yani sen hangi şirketi veya hangi tarz işi istiyosan. O konuda mümkünse adı bilinen bi yerde staj yapmış olmak zorundasın yoksa senin kendini geliştirdiğini insanların anlayabileceği şansı bile vermeyebilirler. Bir tavsiye daha ilk yıl zaten kolay. Ortalamanı yüksek tut ki başka üniye geçiş veya kafana yatmazsa başka bölüme geçiş imkanı olsun. Artı ilerde sıkılcan dersler zorlaşcak sorunlar vb derken zaten düşecek. İlk yıl yüksek tutarsan düşse bile cepte bi şeyler kalmış olur. Tanıdığım iyi şirketlerden arkadaşlarım, sektörün yönelimi vb hep bilgisayar üzerine ve hep keşke bilgisayar okudaydım diyen çok. Bir de yukarda artık autocad var muhabbeti baya saçma olmuş, çünkü çizen yine mühendis autocad otomatik sana olması gereken tasarımı vermiyor sadece kalem yerine mouse kullanıyorsun. Aklıma gelenleri yazdım. Soru varsa alayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • green_arrow kullanıcısına yanıt
    Bende sanki nokta atışı bir bölüm seçtiğimi düşünüyorum, daha güzel bir okul olsaydı tadından yenmezdi, yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız, bazen bizde görüyoruz makine mühendislerinin komik rakamlara çalıştığını. Hemde o kadar zor bölüm mezunusun. Bizim sektörü pek bilmiyorum, umarım haklısınızdır :) Bölümü ezenlerin geneli o bölümle uzaktan yakından alakası olmayan tipler. LinkedIn'e sürekli bakıyorum. İyi okul mezunları şu an çok iyi yerdeler. Bizim okulunda mezunları üst seviyelerde olmasalar da piyasada iş bulabiliyorlar. Deneyim demişsiniz, kesinlikle katılıyorum. İş ilanlarına bakıyorum ve genelde "tecrübe" ibaresini görüyorum. Yeni mezunda afallıyor tabii. Ama hocam staj işi artık o kadar kolay değil. İsmi olan şirketler gel de bizde çalış demiyor. Ama şartları zorlamak lazım.



    Hocam bilgisayar ve endüstri bir adım önde demişsiniz. Benim tercih listemin başları bilgisayar mühendisliği idi. Bu yıl puanları abartılı bir şekilde arttı. Hâliyle gelmedi. Endüstri geldiği için pişman değilim ama bilgisayar gelseydi ne olurdu diye düşünmeden de edemiyorum. Kesinlikle dediğiniz gibi ortalamayı yüksek tutup çok daha iyi bir okula gitmek istiyorum. Bölümden yana sıkıntım yok. Ama gelmezse de Samsun'dan mezun olacağız artık :) Bu arada Samsun bir İstanbul, Ankara olmasa da sanayileşmiş bir şehir. Bu bizim bölüm için bir avantaj mıdır? Birde kafama takılan husus Ondokuz Mayıs Üniversitesi hocam. Üniversite yine idare eder, isim yapmış bir okul ama mühendislik fakülteleri hakkında güzel şeyler yazılmıyor. Bu benim kafamda büyük bir soru işareti bıraktı. Bizde isterdik İTÜ ya da ODTÜ olsun ama olmadı işte. Bu arada zaman ayırıp bu kadar uzun bir yazı yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Bende staj olanakları yüksek diye istanbul yazdım çok pahalı şehir ya olanaklarım yetmezse yatay geçiş ile kendi şehrime kütahya ya dönmeyi planlıyorum. Bende Endüstri Müh. kazandım.
  • Benimde hayalim İstanbul'du hocam. Endüstri olmasada bazı bölümler geliyordu. Ama maddi durumumuz o kadar iyi değil. Dediğiniz gibi staj imkanları çok yüksek. İstanbul'u geçtim başka şehirlerden bile staj alan bir şehir. Hayırlı olsun hocam inşaallah hedeflerimize kavuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    İnş kardeşim ingilizcemizi geliştirmeye çalışıp bide çalışacağımız alanı seçersek gerisi su gibi akacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.