Şimdi Ara

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ve PROGRAMCILIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
16.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • akcayonline A kullanıcısına yanıt
    2005'te SQL'in programlama dili olup olmadığı belli değildi fakat günümüze SQL programlama dili olarak kabul ediliyor (Kaynak: TIOBE)

    Bilg Müh olmayan mühendisler için SQL öğrenmek iyi bir başlangıç olabilir. Öğrenmek derken, bilgisayarınıza MySQL kurup, örnek bir veritabanının migrasyonunu yapıp onun üstünde SQL sorgulamaları yapabilirsiniz, sonraki aşamada ise PHP öğrenip sorgulamayı PHP üzerinden yaparak onu bir web sayfası haline getirmeyi düşünebilirsiniz ki bu süreçte DevOp kısmını da öğrenirsiniz. PHP işlerinden para kazanabilmek için Wordpress gibi framework ün herşeyini biliyor olmanız gerekli, fakat Türkiye'de bu işlerden düşük para kazanmak dahi cok zor artık. Magento 'yu cok iyi öğrenirseniz Avrupa'da 1-3 ay arası remote-job Magento işi yayınlanıyor, onları alıp yapabilirsiniz.
  • Öncelikle teşekkür ederim, gayet açıklayıcı yazmışsınız.

    Ben şu aşamada yazılım/programcılık alanında kendimi geliştirip tamamen bu alanla ilgili yeni bir iş bulmak değil de mevcut işimde de kullanabileceğim, iş süreçlerini kısaltabilecek şekilde yardımcı programlar oluşturabilecek bir seviyeye gelmek istiyorum. Çünkü tamamen yazılım alanına evrilmem ve yazılımla ilgili yeni bir iş bulacak seviyeye gelmem uzun bir süre alır diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak, kafamda oluştuğu kadarıyla excel kullanımımı vis.basic ile destekleme tarafını kuvvetlendirmem gerekiyor ki, böylece mevcut excel kullanımımı geliştirebilecek yeni kapılar açabileyim,

    Diğer taraftan da sql tarafına giriş yapabilirim, ama bu alan çok daha yavaş ilerleyebileğim bir alan çünkü bu konuda hiç eğitimim yok. Anladığım kadarıyla bu işin temeli SQL ve bu alanda birşeylerle uğraşmak gerekiyorsa ilk önce SQL bilgisine muhakkak sahip olmak gerekiyor.

    SQL kısmında kendi kendime çalışacak şekilde nasıl bir yöntem önerirsiniz, youtube veya diğer ücretsiz online eğitimler ile sanırım belli bir seviyeye gelebilmek mümkün değil mi?

    Hedefimi şöyle izah edeyim ; profesyonel şekilde uluslararası firmaların yazılım ekiplerinde yer alan bir bilgisayar mühendisinin seviyesine 10 dersem, benim amacım maksimum 3-4 seviyesine ulaşabilmek.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.