Şimdi Ara

Endüstri mühendisi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar endüstri mühendisliği yapan yani iş hayatına başlamış olan yada böyle bir tanıdığı olan varsa endüstri mühendisinin tam olarak ne iş yaptığı , iş olanakları , maddi getirisi hakkında bilgi verebilir mi...

    teşekkürler..



  • bende merak ediyorm
  • Merak edilen bir konu. Forumdaki sierra adlı arkadaşımız end. müh. mevzunu, konuya girerse detaylı açıklama yapabilir.
  • sierra herkes seni bekliyor
  • evt bu bölümü bitirmiş olan arkadaşlar bilgilendirsinler biraz
  • Hadi ama herkes sizi bekliyor
  • yaw arkadas bi yardım lütfen..bende endüstri mühendislerini sosyal yardımsever insanlara sıcak sanırdım..

  • sierra ya pm attım gördüğünde şüphesiz yardımcı olacaktır.. sabırlı olalım arkadaşlar..
  • peki..
  • Komşumuz End. Müh.'liğini Bitirdi Mezun Oldu Bu Sene.Ama Daha İş Hayatına Atılmadı.İstiyorsanız Ona Sorayım?
  • arkadaşlar öncelikle ben 3. sınıfa geçtim, az çok bölümümle ilgili derslerden özetlediğimle ne oldugunu yazmaya çalışayım

    Endüstri mühendisliği diğer mühendislik dallarından farklı bir yapıya ve düşünce sistemine sahiptir. En önemli fark endüstri mühendisliğinin parçayı değil bütünü gözönüne alarak çalışması, sistemin bütünüyle ilgilenmesidir.bütünle ilgilenmek demek az çok tüm sistemi bilip,konuyu anlayıp değerlendirme yetisine sahip olmaktır İkinci önemli fark ise her türlü uygulamada insan faktörünü dikkate almasıdır.

    bugün bilinene göre eskiden bilim adamları dediğimiz insanlar filozof düşünür astronomi bilgisi tıp gibi herşeyle ilgilenen insanlardı..gün geçtikçe bütün sorunları tek kişi çözememeye başladı, insanoglu her şeyi bölümlere sistemlere ayırdı..fakat gün geçtikçe bu alanlar birbirinden ayrıldıkça ayrıldı, aslında temelleri birdi,en son bugüne gelindiğinde makinacı makina üzerine kimyacı kendi alanına elektrikçi elektriğe odaklanmışken bu sistemler arası geçişi düzeni sağlayıp bu sistemi iyileştirmeye kafa yoran, kafa yorması içinde insan makina bilgisine ve mevcut konularda az çok bilgi birikimine sahip olan kişilere ihtiyaç duyuldu,yani endüstri mühendisi..bir nevi disiplinler arası dolaşım, iletim sistemidir..her zaman verimliliği arttırmaya yönelik girişimlere önem verir.

    kıt ve mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirebilmek için böyle bir bölüme ihtiyaç duyulmaktadır, hem işin tekniğini bilip hemde işi yönlendiren eleman..

    endüstri mühendisini kendi bölümü haric olan kimse sevmez, hep ne gerek var bende yaparım zihniyetli adamlar konuşur. hatta birazdanda birileri b*k atabilir. bu güne kadar savun savun boşa bırakın konuşsunlar..

    bu bölümü bitirirseniz tek diyebileceğim şey üretimin olduğu heryerde ve insan kaynaklı her sektörde iş bulabilirsiniz, kendinizi geliştirebilirsiniz. tabiki boş mezun olmuyorsanız.




  • saol dostum genel olarak çok güzel anlatmışsın..eline sağlık..
  • sağol dOmi
    sierra da yazsa fena olmaz
  • Selam.

    Benim de aklımda sizinkiler gibi sorular vardı. İnternette biraz araştırma yaparken ODTÜ'lü 50 Endüstri Mühendisinin yazdığı bir kitapla karşılaştım. Kitabın adı "TecrübEM". 20TL'ye kıyıp alırsanız endüstri mühendislerinin ne yaptıklarınıi nasıl yollardan geçtiklerini, iş hayatında karşılaştıkları şeyleri anlatan bir kitap edinmiş olursunuz. Endüstri müh. ve elektrik-elektronik arasında gidip geliyordum, kitabı aldım, okudum, EM ile ilgili aklımdaki sorular cevaplanmış oldu ve bütün tercihlerimi endütri mühendisliği olarak yapıyorum
  • Ayrıca imkanı olanların Bilkentin meslek tanıtım günlerine katılmasını öneririm.

    Bilkent endüstri müh. bölüm başkanıyla 20dk'lık bir görüşme yaptım onun da çok faydası oldu..

    Bütün üniversitelerin kapıları açık durumda şuan. Elinizi kolunuzu sallaya sallaya gidip istediğiniz kişiyle görüşebilirsiniz.
  • ODTÜ endüstri mühendisliği yani 'ODTÜ' den endüstri mühendisliğini bitirmiş biri tabii ki de aç kalmaz
    Benim olursa osmangazi endüstri olcak işte bunu merak ediyorum üniversite adı ve endüstri!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilvatarr

    ODTÜ endüstri mühendisliği yani 'ODTÜ' den endüstri mühendisliğini bitirmiş biri tabii ki de aç kalmaz
    Benim olursa osmangazi endüstri olcak işte bunu merak ediyorum üniversite adı ve endüstri!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilvatarr

    ODTÜ endüstri mühendisliği yani 'ODTÜ' den endüstri mühendisliğini bitirmiş biri tabii ki de aç kalmaz
    Benim olursa osmangazi endüstri olcak işte bunu merak ediyorum üniversite adı ve endüstri!!!!!!

    Osmangazi End Mühendisliğindeyim 2. sınıfa geçtim bu sene :)
    Şehirden yana ve üniversiteden yana aklında bi soru kalmasın yaz
    Hocaların çoğu profesör derslere falan kesinlikle asistanlar girmiyo
    Binamız 0 kilometre bu sene taşındık daha:)
  • ben kocaeli endüstrideyim, bölümün alanı çok geniş olduğundan, dil ve bilgisayarında varsa iş sıkıntın olacağını düşünmüyorum..bankacılıktan halklailişkilere,yönetimden üretim planlamaya,kalite kontrolden arge ye kadar üretimin olduğu heryerde iş bulmak mümkün..

    yani öyle çevreydi metalurjiydi, üniye kapak atiyimda adı yeter bölümü salla diyenlerden olmamak lazım..stajda bile adam endüstricilere farklı davranıyor git oğlum yönetim planlamaya departmanına ne işin var bu makinaların içinde diyor..dediği yerdede makinacılar kimyacılar uğraşıp dururken kral gibi odada staj yapıyosun (:

    en son osmangazi ile kocaeli aynı puanlardaydı, umuttepeye taşındığı için bölüm çok çok daha kaliteli hale gelecektir isterseniz burayıda düşünebilirsiniz, sanayinin ortasında, eski adıylada sanayi mühendisi olarak mezun olmak hiçte yabana atılacak birşey değil..




  • slm arkadaşlar..bu sene ilk girşimdi öss ye eczacılık fln istiodum ama gelmior..mühendisliklere yöneldim ve tercihim endüstri mühendisligi yönünde ve osmangazi de kesin tutuor..eskişehire hiç gitmedim adanada yasıyorum..orda rahat yurt bulabilirmiyim sıkıntı olurmu o yönden emin degilim...çevrem yönünde üstümde baskı var illa diş hekimligi yada eczacılık die oysa endüstrinin ii bi bölüm oldgunu anlatsamda anlamıyorlar ön yargılılar iş bulamazsın tarzında..kendimi geliştirirsem yaparım diyorum bunun garantisini verebilecek bi üniversite mi bilgi verirseniz cok sevinirim..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.