Şimdi Ara

En Uygun Fiyat Performans Oranı Yüksek Yazıcı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eminim birçok kişi bu şekildeki soruların cevabını merak ediyordur. Sırf sevdiğiniz için marka model önermek yerine en uygun maliyete işimizi hangisi görür onu soruyoruz...

    1-fiyat üst limit)_________________________________________________: Mümkün olan en ucuz, A4 kağıdı kenarlık bırakmayan NORMAL yazdıran yazıcı(bazıları kenarda boşluk bırakıyor...) en fazla 199TL bütçe yazıcıya...
    2-aylık ortalama çıktı sayısı_______________________________________: yaklaşık 60 adet
    3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili)______: çöp yazıcı olarak tarayıcım var elimde, fiyata etki etmesin farketmez
    4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz.___________________: hız çözünürlük vs önemli değil, önemli olan en ucuz şekilde yazıcının maliyeti+ilerideki ev kullanıcısa maliterler mürekkep/toner
    5-Renkli çıktı gerekli mi?(renkli lazer yazıcı fiyatları diğerlerinden yuksektir) _: eğer lazerle mürekkepli yazıcı kartuş/toner maliyetleri aynı tutacaksa renkli olsun isterim fakat şimdiki & ilerideki maliyet açısından hangisi ekonomikse o olsun, renk şart değil.
    6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?______________: Evet ilk verilen toner/kartuş dşındaki kullanım amacım bu Kendim doldurucam hep.
    7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?_________________ : Farketmez ama nedense epsona karşı Antipatim var.
    8-Fax özelliği isteniyor mu? ________________________________________: Hayır
    9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ___________________________: Farketmez

    Yazıcı dışında hortumlu bitmeyen kartuş vs düşünmüyorum, fakat amacım orjinal mürekkep veya toner almamak. Bu yüzden yazıcının toneri yada kartuşu doluma uygun olmalı. ek çip almak yazılıma para vermeyi düşünmyorum sadece yazıcı + mürekkebi/toneri maliyet olmalı ek aparatlar yazılımlar olmamalı.

    Birsürü forumda sayfa okudum adam gibi yazıcıları hala çözemedim sanki bilinmeyen bir tünel gibi neyin iyi olduğu belli değil. Herkes kafasına göre firma açmış. Altı üstü en uygun şekilde saçma sapan yollarla uğraşmadan çipsiz kolayca doldurulabilen yazıcı arıyorum. Sayfa başına 0.001 krş olması şart değil ama ekonomik olmalı orjinal kartuş tonere nazaran...
    Lazerde orjinal tonere dolum tercihim mürekkeplide ise ek dolan kartuş satın alabilirim fakat lazerle kıyaslandığında avantajlı olmalı sonuçtaki fiyat/mamül
    Merak ettiklerim:

    1) Samsung ML-2165 , fiyatı çok uygun kargo dahil 129 TL resetleme, çipsiz mi, dolum yapılıyor mu bilgim yok. Bir de sayfaları kenarında boşluk bırakarak yazdırıyor diye okudum. ???

    2)Xerox Phaser 3040 (3040V_B) kargo dahil 145 tl hiçbir bilgim yok resetleme, çipsiz mi, dolumlu mu ???

    3)Brother HL-2130 kargo dahil 159 tl çipsizmiş, toneri kolayca dolduruluyor. kendimiz reset atabiliyor muşuz. orjinal drum u 12.000 sayfa dayanıyormuş. Aklıma yattı fakat mürekkeplilerle kıyaslıyamıyorum toplam mürekkep+yazıcı maliyeti en önemli unsur... en az parayla almalıyım. boşuna 100 tl epson çipli yazıcıya yatırmıştım seneler evel aynı hataya düşemem.

    4)Canon Pixma MP235 kargo dahil 84 tl mürekkepleri heryerde satılıyor fakat doluyor mu çipsiz mi reset atılıyor mu bilgim yok ???

    5)HP Deskjet Ink Advantage 2515 en ucuz orjinel kartuşlu yazıcılardanmış 119 tl, fakat kendi kartuşu doluyor mu çipli mi reset atılıyor mu yine bilgim yok ??

    Bu sorular ışığında beni aydınlatırsanız. en uygun yazıcıyı önerirseniz çok sevinirim. Hem baştaki yazıcı maliyeti hem alacağım 1 adet kartuş/toner göz önüne alındığında 200TLYİ BU İŞE HARCARSAM YAZICI+SARF'I sradan ev kullnıcısı için ayda yak 50-100 çıktı alan birisi için en uygun hangi çözüm olmalı? Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 8 Temmuz 2013; 1:43:12 >







  • eğer inkjet düşünürsen (ki ayda 50-100 civarı baskı alacak ev kullanıcısının bence inkjet alması daha mantıklı olacaktır) sakın makine ile gelen orj. kartuşlar dolar diyenlerin lafına bakıp 2 kartuşlu(renkli - siyah) canon yada HP'lerden birini alma evet bunların orjinal kartuşlarını doldurmak mümkündür ancak kaç kere 3,5 şanslıysan 8,10 sonra ver 100 lira yeni kartuş al. sen her ne kadar sebebini bilmediğin bir antipati duysanda(ben biliyorum ) mürekkeplilerden alman gereken yazıcı kolay dolum kartuşlarıyla kullanacağın epson'lardan işini görecek olanıdır bence senin işini görecek olan cihazda epson WF2510-2520-2530'dan biridir. yahut epson xp202-205 olabilir. kolay dolum kartuşları dolum için üretilen şeffaf ve tıpalı kartuşlardır hem dolum işlemi çok basit (tıpayı çıkarıp içine mürekkep akıtmaktan ibaret) hemde 8 dolum 10 dolum 20 dolum vs. ömürleri yoktur extra durumlar dışında yüzden fazla dolum yaparsın. yanlız şu varki mürekkepli makineleri "kullanmak" icap eder 20-30 günü aşan sürelerde yazıcıyı kullanmazsan kuruma yapıp kafada tıkanmalara yol açma ihtimali var eğer bu tarz bekletme durumu söz konusu olacaksa lazer al onun böle dertleri yoktur. ama inkjetler kadar fonsiyonlu birşeyide 200 tlye halledemezsin lazerde ancak siyah beyaz çıktı alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 8 Temmuz 2013; 13:15:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    eğer inkjet düşünürsen (ki ayda 50-100 civarı baskı alacak ev kullanıcısının bence inkjet alması daha mantıklı olacaktır) sakın makine ile gelen orj. kartuşlar dolar diyenlerin lafına bakıp 2 kartuşlu(renkli - siyah) canon yada HP'lerden birini alma evet bunların orjinal kartuşlarını doldurmak mümkündür ancak kaç kere 3,5 şanslıysan 8,10 sonra ver 100 lira yeni kartuş al. sen her ne kadar sebebini bilmediğin bir antipati duysanda(ben biliyorum ) mürekkeplilerden alman gereken yazıcı kolay dolum kartuşlarıyla kullanacağın epson'lardan işini görecek olanıdır bence senin işini görecek olan cihazda epson WF2510-2520-2530'dan biridir. yahut epson xp202-205 olabilir. kolay dolum kartuşları dolum için üretilen şeffaf ve tıpalı kartuşlardır hem dolum işlemi çok basit (tıpayı çıkarıp içine mürekkep akıtmaktan ibaret) hemde 8 dolum 10 dolum 20 dolum vs. ömürleri yoktur extra durumlar dışında yüzden fazla dolum yaparsın. yanlız şu varki mürekkepli makineleri "kullanmak" icap eder 20-30 günü aşan sürelerde yazıcıyı kullanmazsan kuruma yapıp kafada tıkanmalara yol açma ihtimali var eğer bu tarz bekletme durumu söz konusu olacaksa lazer al onun böle dertleri yoktur. ama inkjetler kadar fonsiyonlu birşeyide 200 tlye halledemezsin lazerde ancak siyah beyaz çıktı alırsın.

    Tşk cevap için başka önerisi olan yokmu, EPSON wf2510YAZICI 171 tl ayrıyetten dolan kartuş seti 64 tl + mürekkep böyle saçma öneri görmedim EKONOMİKLİĞE BAK !!!

    Benim listeki ürünlerin dolumu, çip ,reset olayları nasıldır. Yazıcı alıcam, ucuz bir yazıcı + mürekkep alıcam yada böyle bir şey yolsa en ucuz dolan kartuşları alarak mürekkep alıcam. Bu hangi yazıcı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 8 Temmuz 2013; 19:34:51 >




  • Yok mu arkadaşlar en ucuz şekilde toplayabileceğim sistem. İlle doktrin mi yaratmak lazım tez mi yazayım bu konuda. Yardımcı olacak biri yok mu en ekonomik kendim dolum yapacağım topladığında(yazıcı+diğer sarflar) en az bütçe tutacak herhangi bir yazıcı yok mu???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 8 Temmuz 2013; 19:46:40 >
  • WF2510'u 170 liraya itelemeye çalışıyorlarsa tipinde bir enayilik sezmişlerdir. bakışlarında falan bir bönlük varsa tabi normal. şimdi sana yazıcı meselesinde ekonomi olayının yazıcı fiyatıyla bitmediğini falan anlatmaya kalksam vaktime yazık zira anlayamayacağın aşikar pekte kafası çalışmayan biri olduğun besbelli. doldurucam falan demişsinde becerebilecekmisinki sen acaba? :) yalvar biraz daha belki yardımcı olucak biri çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chungkingexpress

    WF2510'u 170 liraya itelemeye çalışıyorlarsa tipinde bir enayilik sezmişlerdir. bakışlarında falan bir bönlük varsa tabi normal. şimdi sana yazıcı meselesinde ekonomi olayının yazıcı fiyatıyla bitmediğini falan anlatmaya kalksam vaktime yazık zira anlayamayacağın aşikar pekte kafası çalışmayan biri olduğun besbelli. doldurucam falan demişsinde becerebilecekmisinki sen acaba? :) yalvar biraz daha belki yardımcı olucak biri çıkar.

    Gardaş, ben mağazadan almıyorum bile her şeyi internetten uygun fiyata alırım bu 1

    2.si en ucuz yerlerde bile şuanda evrensel piyasa şartlarında;http://www.ucuzu.com/yazici-c3134/epson/workforce-wf-2510wf-p119626102/
    sen gidip adıyamadandaki dükkanda 100tlye bulduysan bir şey diyemem o senin boş insan olmandan kaynaklanıyor.

    3.sü senin gibiler yüzünden 1000 tane kartuş firması açılmış, adam gibi piyasa oluşmamış. Neyİn ne olduğu belli değil. Kobi gibi bile çalışamıyorlar, çiplerin olup olmadığını dolup dolmadığını reset atılıp atılmadığını uluslar arası firmalar tabiki belirtmez bu iş kartuşçulara düşüyor eğer orjinal ürün almamızı koyun olmamızı istemiyorlarsa onlar da yetersiz. Ne döküman var ne bir şey, birbirilerini yiyin durun. Adam gibi işini yapsanız şuanda o firmanın sitesine girer 200tl ye alabileceğim en uygun yazıcıyı bulurdum. Boşu boşuna vaktiniz yazıcıyla geçiyor anlaşılan. Yine bu iş başa düştü. Yaşamıyorsun!
    Bilmediğin bir şey var web sitesi sahibiyim o sitede ucuzu.com gibi bir site bana mı anlatıyorsun!
    Sen casper marka pc önerenler gibisin adam gibi soruyoruz hangi laptop diye kek gibi casper diyordunuz. Halbuki fiyat/kalite/özellik üçlemi vardır. Marjinal fayda vardır vs.. İktisatçı bir adama klavyeden ahkam kesersin anca!

    Ben sana en uygun diyorum sen wifi li faxlı makine öneriyorsun sanki ihtiyacım var gibi. Son tüketici için atıyorum sadece gazianteptebulunan dolan kartuş modelini önermeyiniz, heryerden her ilde bulunabilecek evrensel yaygınlaşmış yazıcı ve sarf ı söyledim. İşim gücüm var ufak tefek şeyler uğraşıp zamanımı harcıyamam o kadar yazıcı görüp fiyat/performans 200 tl mürekkebiyle tutucak maliyetteki ürünü bilmiyorsan yazma cevap. bilmediğin apaçık ortada ;)




  • site sahibiymiş birde ne büyük iş yarabbim:) evrensel piyasa şartlarını ucuzu.comdan ibaret zanneden iktisatçıda aynı zamanda. şimdi sana hangi makine olursa olsun orj. sarflarına yapılacak dolumun randımanlı olmayacağını ilk etapta yazıcıya vereceğin cüzzi miktarın orta bile değil kısa vadede sana daha büyük masraflar çıkaracağını anlatmak yersiz tabi nede olsa iktisatçı adamsın üstelik site sahibisinde. sen ara biraz çipsiz mipsiz birşey nede olsa çip olmayınca bütün dertler biter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B@cuk

    http://forum.donanimhaber.com/m_70329141/tm.htm
    Şöyle bir şey de var isterseniz göz atabilirsiniz. Bitmeyen kartuşlu. Bitmeyen kartuşlarda hava yapma sorunu oluyor diyorlar. İsterseniz konuyu bir inceleyin.
    Fiyatı ucuz yazıcıların kartşları pahalı oluyor. Mürekkep dolumu sırasında kartuş zarar gördümü mürekkepler yeni yazıcı fiyatına. O yüzden ya bitmiyen kartuşlu yada kolay dolan kartuşlulara yönelmek gerekiyor.

    Mürekkepli yazıcıların dez avantajı kurumasın diye her hafta çıktı almak gerekiyor. Mürekkep kurudumu zaten ucuz yazıcılarda mecburen gidip yenisini alıyorsunuz. Lazerlerin dez avantajı ise renklileri pahalı ve foto baskıları çok kötü. Lazerler o yüzden arada sırada yazıcıyı kullanan ev kullacıları için çok avantajlı. Siyah beyazları tabii ki. Uzun süre çıktı almazsanız hiç bir sorun yaşatmıyor. Ayrıca ucuz lazer yazıcıların kullanım ömrünün ucuz mürekkepli yazıcılardan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.

    Samsung 2165 te drum ve toner birleşik. Toneri yeni yazıcı fiyatına ayrıca çipli. Çok tavsiye etmem.
    Brother hl-2130 drum ve toner ayrı. Toneri 50-60 Tl civarında. Lazer düşünüyorsanız brotherı tavsiye ederim. Fiyatının üstünde bir yazıcı.

    Siyah beyaz düşünüyorsanız kesinlikle lazer, renkli düşünüyorsanız kesinlikle mürekkeplilere yönelmek gerekiyor. Lazer renkliler çok maliyetli olur.


    Çok teşekkürler cevap için. Peki lazerde brother 2130 alınabilir, lazer kısmını aştık. Peki mürekkeplide dolan kartuş almak kaydıyla en uygun yazıcı hangileridir sizce ?

    aklıma yatan bir örnek;
    Epson sx125 var 155 tl ye Yazıcı+ kolay dolan kartuşlar + dolu

    Diğer canon ve HP yazıcılarda bitmeyen kartuşları orjinal kartuşları delerek yapıyorlar ben anlamadım 3000 sayfayı hortum bağlayıp sürekli besledikleri için mi orjinal kartuş kullanılabiliniyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 9 Temmuz 2013; 7:19:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B@cuk

    quote:

    Orijinalden alıntı: the spooks
    Çok teşekkürler cevap için. Peki lazerde brother 2130 alınabilir, lazer kısmını aştık. Peki mürekkeplide dolan kartuş almak kaydıyla en uygun yazıcı hangileridir sizce ?

    aklıma yatan bir örnek;
    Epson sx125 var 155 tl ye Yazıcı+ kolay dolan kartuşlar + dolu

    Diğer canon ve HP yazıcılarda bitmeyen kartuşları orjinal kartuşları delerek yapıyorlar ben anlamadım 3000 sayfayı hortum bağlayıp sürekli besledikleri için mi orjinal kartuş kullanılabiliniyor ?

    Mürekkepli yazıcılarda orjinal mürekkep kullanıldığı zaman malesef maliyet çok fazla olmakta. Ve kartuşlar çok kolay bitmekte.
    O yüzden ya dolan kartuşa yada bitmeyen kartuşa yönelmekte fayda var.

    Hangisi daha iyidir derseniz, dolan kartuş mu yoksa bitmeyen kartuşmu bu konuda malesef çok fazla bilgi birikimim yok. Benim kullandığım yazıcıda dolan kartışlar var. Arada sırada saçmalasada şuana kadar sorunsuz. Bitmeyen kartuş hiç kullanmadığım için o konuda yorum yapamıcam.

    Verdiğim linkte orjinal kartuşu deliyorlar. tanklarlada devamlı mürekkep sağlıyorlar. Kartuş orjinal olmadımı iyi randıman alınamıyormuş. O yüzden bitmeyen kartuşlar genelde orjinal kartuş kullanıyor.

    Ucuz fiyatlı giriş seviyesi yazıcılar genelde 3 aşağı beş yukarı hemen hemen aynı. Hangisi kesenize uygun ve hoşunuza gidiyorsa onu alabilirsiniz. Epson sx125 konusunda fazlz bir bilgim yok. Sorunsuz ve hoşunuza gidiyorsa neden olmasın.

    Sonunda 3 senedir bi kenarda yatan umudumu kestiğim kafası tıkalı EPSON DX8450 model yazıcıma dolan kartuş almayı yeni yazıcı almaktan mantıklı buldum. Riske girdim önce bitmeyenkartuş.com dan destek aldım sağolsunlar yardımcı oldular. Sonra fiyatları uygun bulduğum için ve fazla para harcamak istemediğim için cescesörden alışveriş yaptım hemen ertesi gün kargo evime ulaştı:

    [Cescesor] Kartuş Spreyi (Tıkanıklıkları Açar) - 50g 1.99TL
    Epson T0711-T0714 (4 Renk) Uyumlu Kolay Dolan Kartuş 15.29TL
    [Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 60gr
    - MÜREKKEP RENGİ ŞU OLMALI: B - SİYAH (Black) MUREP:DU60 5.34TL
    [Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 60gr
    - MÜREKKEP RENGİ ŞU OLMALI: C - MAVİ (Cyan) MUREP:DU60 5.34TL
    [Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 60gr
    - MÜREKKEP RENGİ ŞU OLMALI: M - KIRMIZI (Magenta.. MUREP:DU60 5.34TL
    [Cescesor UV] Epson DURABrite Uyumlu Kartuş Mürekkebi - 60gr
    - MÜREKKEP RENGİ ŞU OLMALI: Y - SARI (Yellow) MUREP:DU60 5.34TL

    Toplam: 38.64TL

    yeni yazıcı+ dolan kartuşlar +mürekkep 155 tl tutucaktı, şimdi ise kargo dahil 39 tl harcamış oldum olmasaydı bile mürekkepleri bir epson yazıcı alıp kullanabilirdim. eski yazıcım sadece orjinal kartuşu kullanılıp birdaha kullanılmadığım için ümidim vardı çünkü kurumuş olsa bile orjinal mürekkepler riski azaltmaktaydı.

    Gelelim neler yaptığıma.

    1) Eski yazıcımı sildim süpürdüm, tozluydu hertarafı. Sonra 5 sefer yazıcıyı açıp kapattım ki orjinal mürekkepler kafayla haşırneşir olsun.

    2) Yeni gelen cescesor UV Durabrite mürekkepleri kapağını açmadan önce çalkaladım sonra hava alma kısımlarını çıkartıp kolay dolan kartuşlara doldurdum mürekkepleri.

    3) Yazıcının eski orj. 4 adet kartuşunu çıkarttım (YAZICININ FİŞİ ÇEKİLİ ŞEKİLDE KAFA İŞLEMLERİNİ YAPINIZ!). Elimdeki kartuş spreyi ile iğne gibi olan kısımları pamuklu çubuklarla temizledim.

    4) Daha sonra bir pamuklu bezi yırtıp uzun bir şekilde yazıcının yazdıran kısmına serdim üzerine kartuş spreyimi döktüm, daha sonra nazikçe yazcının kafasını pamuklu bezin üstüne sürükledim, ardından alkollü bezi iki elimle yazıcı kafasına değecek şekilde sağa sol yaparak temizlemeye çalıştım. Ardından aynı şeyi kuru bezle yaptım.

    5) Daha sonra tıkanık olduğundan emin olduğum için(BUNU YAPARKEN YAZICI KAFASININ ALTINDA PAMUKLU BEZİ BIRAKTIM!) kartuş spreyini serum hortumuna benzeyen bir hortumla 4 adet iğne şeklindeki yere yavaş yavaş enjekte ettim. Farketmiştimki delikler kısmen açıldı çünkü şırıngayı önce zor sonra kolaylaşmış şekilde basabildim.

    6) Daha sonra sadece boş havayı 4 adet çivi şeklindeki yere yavaşça bastım. Sonra kuru bezlerle ıslanan yerleri temizledim (buna yazıcı kafası ortalardayken fiş takılı olmayacak şekilde. Ardından mürekkep kalitesi iyi olduğu için eski orjinal kartuşları taktım 3 sefer aç kapa yaptım yazıcıyı.

    7) Şimdi yeni aldığım dolan kartuşları yazıcıya taktım. Birşeyler yazdırmaya çalıştım daha sonra defalarda kafa temizleme ve Nozzle kontrolü yaptırdım. Defalarda bütün renkleri kapsayacak şekilde çıktılar aldım her seferinde düzelmeler oldu.

     En Uygun Fiyat Performans Oranı Yüksek Yazıcı?
     En Uygun Fiyat Performans Oranı Yüksek Yazıcı?
     En Uygun Fiyat Performans Oranı Yüksek Yazıcı?
     En Uygun Fiyat Performans Oranı Yüksek Yazıcı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 12 Temmuz 2013; 1:02:10 >




  • İyide UV mürekkepler sadece mor ışık altında görünen mürekkepler değilmiydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bmbj

    İyide UV mürekkepler sadece mor ışık altında görünen mürekkepler değilmiydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?

    Hayır normal yazıcı mürekkepleri bunlar güneşe daha dayanıklı olduğu belirtiliyor: ''[Cescesor ECO] serisi mürekkepler bu konuda pazardaki birçok mürekkepten üstün olsa da en yüksek dayanım için [Cescesor UV] ya da [Cescesor WF] serisi mürekkepleri kullanabilirsiniz. ''

    Bence mürekkep kalitesi önemli sonuçta yzıcının kafasının tıkanma olasılığı var bu yüzden belli bir kalitenin üstünde mürekkepler olmalı. En azından Cescesor UV v.b. OCP v.b daha aşağısına bakılmamalı...

    Son olarak yazıcımın yazıcı kafası %100 açılmıştır. Püskürtme kontrolündeki sorun da çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 11 Temmuz 2013; 23:20:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.