Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (4677. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: David Attenborough Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100.732
Cevap
614
Favori
4.052.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 46754676467746784679
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    ilk filmini çok sevmiştim ama bu ehh işte.

    kurgusu zayıf kaldı. kart sahnesi güzeldi.

    6/10
  • Salmon Fishing in Yemen
    7.5/10

    Oyunculuklar çok iyi. Hem Ewan McGregor hem Emily Blunt'ı izlemek keyifli. Espriler de çok güzel serpiştirilmiş.
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    10/10

    Tek kelimeyle mükemmel bir filmdi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 24 Ağustos 2016; 18:04:30 >




  • Waking Ned

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Büyük ikramiye İrlanda'nın Tullymore köyüne çıkar. İki yaşlı kafadar 52 kişinin yaşadığı bu köyde ikramiyenin kime çıktığını bulmaya çalışır. İçinde hoş sürprizleri barındırdan bir film. Bu nedenle başka sitelerden filmin konusuna bakmayın. Zira spoiler vermişler. Seyirlik, eğlenceli bir film olmuş.




  • Arkadaş lütfen filmler hakkında "sonu sürprizli " gibi şeyler yazmayın allah aşkına. Bu başlı başına bir spoiler zaten. Şaşırtacağına emin olduğumuz için şaşırtacak olayı da buluyoruz ve şaşırmıyoruz şaşırmadık diye filmden tam olarak tatmin olamıyoruz. Litfen biraz düşünün yav. Sonu şaşırtıcı yazmak mantıklı mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recep ivedik 3

    Sonu çok şaşırtıcıydı

    2/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

    Arkadaş lütfen filmler hakkında "sonu sürprizli " gibi şeyler yazmayın allah aşkına. Bu başlı başına bir spoiler zaten. Şaşırtacağına emin olduğumuz için şaşırtacak olayı da buluyoruz ve şaşırmıyoruz şaşırmadık diye filmden tam olarak tatmin olamıyoruz. Litfen biraz düşünün yav. Sonu şaşırtıcı yazmak mantıklı mı ?

    sürpriz son, şaşırtıcı son, ters köşe, vs. vs.
    zaten filmin sonunu söyledi, oldu olacak tam söyle bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Gerilim, gizem tadının İspanyol sinemasında çıktığının bir kanıtı daha. Finali için filmin sonuna kadar heyecanla bekleten ve sıkı bir ters köşeye imza atan yapımdı. Tüm senaryo tamamen sonu için yazılmış. Aslında bunu gördükten sonra biraz zorlama olduğunu anlıyorsunuz. Böyle bir curcunaya ne gerek vardı demekten kendinizi bir nebze alamayabilirsiniz.Neden öyle olduğunu spoiler ile açıklamak şart. Bunun yanında yaratılan atmosfer, gerilim ve gizem filmi için biçilmiş kaftan. Kahverengi, yeşil ve sarı tonların ağırlıkta olup; yağmur ve şimşek kullanarak gerekli gerilimi fazlasıyla veriyor. Flashbackler daha çok kurgunun içinde direkt olarak sahnenin kendisiyle ara ara yansıtılarak filme canlılık kazandırıyor.


    Olayların başındaki kazada suçun iki ismi var; Mayka ve Alex. İki karakterin de sorunluğu olduğu film boyunca yansıtılıyor bize. Mayka yersiz şakaları ve Alex'e absürd saplantısıyla dikkat çekiyor. Alex ise karısını öldürme düşüncesinin yanısıra umarsız bir narsistliğe bürünmüş. Ancak bu iki karakterden daha suçlu bir var benim gözümde. O da dedektif Jamie'dir. Zaten film boyunca gerek flashbacklerin gerekse kurgunun merkezinde yer alıyor.

    Şerefsiz dedektif kaza geçirdiği sırada kızına bir kereden fazla bakmaz. Ancak o andan beri karısı için yanıp tutuşmaya başlar. Morgda teşhis yaptığı sırada sinir krizi geçirir, hastanedeki kızını bırakır. Karısının ölümünden seneler geçmesine rağmen hala onun aşkını yaşayıp doktor hanımın onun için yanıp tutuştuğunu da görmüyor. Yine şerefsiz dedektif, karısının katilinin kucağına kızını bırakıyor. Hamile kalır mı ya da başına bir şey gelir mi diye düşünmüyor bile. Her şeyi intikam oyununa odaklamış. İşin kötü tarafı Carla adama aşık oluyor ve vicdanı izin vermese de eylemleri yapmak zorunda bırakılıyor. O kız plakayı hafızasına yerleştirmeseydi acaba ne olurdu sorusunu sormak lazım şerefsiz dedektife.

    Senaryonun sınırlarda gezip zorlama olduğu düşüncesine iten de işte budur. Dedektif basitçe intikam alabilecekken olaylar labirent ritüeline dönüyor. Fakat şerefsiz dedektifin amacı intikam almak değil, Alex'in acısından nemalanmak. Onun yaşadığı acıyla karısının kaybını bir nebze olsun hafifletmek. Carla gibi bir kızı düşmanın eline bırakan şerefsiz dedektif, zehri kalbine enjekte ettiği düşmanını 'tik-tak' diyerek soğukkanlı biçimde uğurluyor. Şerefsizsın dedektif.



    8.5/10





     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Temposuyla dikkat çeken bir yapım. Olayların nasıl gelişeceğine dair çok kolay yorum getirebilirsiniz ancak bir an bile düşmeyen temposuyla heyecanlı anlar yaşatıyor. Ryan Reynolds ve Denzel Washington iyi bir ikili olmuşlar. Konusu polisiye filmlere oranla biraz daha ilgi çekici. Olayların güvenli evlerin etrafında gelişmesi garip bir gizem yaratıyor. Aslında olaylar tamamen klişeden başlayıp bir kaosa doğru sürükleniyor. İçerisinde mantıksız olaylar var tabii ki, ancak fazla rahatsız etmiyor. İyinin ve kötünün ayrımının kolayca yapıldığını söylemek gerek. Bu bakımdan tarafınızı bir an önce seçip rahatlıkla izleyebilirsiniz. Eğer ki finali çok çabuk oldu bittiye gelmeseydi daha iyi olabilirdi. Çünkü genellikle bu tür gizemli olayların temeli final için atılır. Bu ne kadar çabuk geçiştirilirse o kadar kötü.

    Vaktinizi aksiyondan yana kullanmak istiyorsanız kaçırmayın. Zira hiç düşmeyen bir tempoyu sahip. Beklentiyi yüksek tutmazsanız memnun kalırsınız.


    7.3/10




  • Ben el cuerpo da da şaşırmadım. Çünkü aynen o zaman da filmi izleyen şaşırtıcı son yazmıştı. Zaten böyle yazdığı için olayı kavrıyorsun er ya da geç. Vallahi ben anlamıyorum. Bir filmin en önemli özelliği şaşırtıcı sonuyken şaşırtıcı son niye yazarsınız ?

    Benden başka böyle biri var mı bilemem ama ben zaten filmi hemen anlayan biriyim bir de üstüne şaşırtıyor yazarsanız nasıl şaşırabilirim ? @Ed Wood

    Edit not kırmak için öyle yapmadım yazmadım. Yazıyorum sadece. Simam biraz dalgacı bir tipte. Alınma yani. Asla kimseyi kırmak incitmek gibi bir amacım olmaz olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 24 Ağustos 2016; 13:46:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzleyici, spoiler içermiyorsa istediği yorumu yapmakta özgürdür. Gerisi tamamen senin beklentilerin ve tatminkârlığınla alakalı. Sonu ters köşe filmler diye sözlükler dahil her yerde bir ton konu mevcut. Mahsur görmüyorum.
  • Sonu şaşırtıcı diye diye güzelim şaşırtıcılıkları öldürdünüz. Bir yanlış yapılır doğaldır hepimiz insanız. Ama yanlışı savunmaya devam etmek ayıp ve bir o kadar da yanlıştır. Filmin sonu şaşırtıyor demek nasıl spoiler değil anlamıyorum. Bende bloklu olan öner arkadaşın da dediği gibi oldu olacak eliniz değmişken filmi de anlatın. Yani sonu şaşırtıcı biten filmin en önemli özelliği de budur.

    Buna onlarca örnek verebilirim. Ama sadece en son örneği vermekle yetineyim.

    Remember diye bir film izledim herif sonu şaşırtıyor diyor ta en başından. Ben bu lafı görmez duymazsam sadece tahmin edebilirim sonu ondan emin olamam. Ve bu yüzden merak ederim. Ama daha en başından sonu şaşırtıcı dendiği için ben adamın aslında bir nazi olduğunu ve kendini aradığını tahmin ettiğimden e sonu da şaşırtıcıydı dendiğinden gayt kendimden emin bir şekilde adamın kendisini bulmasını bekledim. Ama sonu şaşırtıyor denmesiydi ben tahminim doğru olup olmadığına emin olamayıp tahmin doğru olup olmadığını merak ederek izleyecektim filmi.

    Şimdi gurur yapmanın başka şeyler düşünmenin hiçbir alemi yok. Eğer bunu söyleyen bensem bundan 1 sene önce sana çok güzel yazı yazıyorsun forumda en beğendiğim sensşn diyen de bendim. Kısaca kimseyi kırmak peşinde değilim bunu anlatmak istiyoum bunu söyleyerek. Ama göz var nizam var. Gurur yapıp doğru olduğu gayet açık olan bir duruma "izleyici spoiler içermiyorsa istediği yorumu yazar" yazıyorsanız bu çok net bir ayıp'tır. Hoş değil.

    Yani açıklama gereği bile yok aslında. Film seni şaşırtsın istiyorsan (ki en sevdiğim filmler genellikle bunlardır) bunu öncesen bilmemen gerekli. İnsan öldürmek kötüdür 2+2 4 dür ne kadar net bir şey bu. Bunu seni beni yok ki. Niye bizim film zevkimizi öldürüp bir de diretiyorsunuz.

    Varsayalım ki haklısın ve bu bir spoiler değil. O zaman ben senden rica ediyorum bu tip yorumları spoiler içine al. Zor bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    http://www.imdb.com/title/tt0315733/

    9/10

    Farklı hayatların ortak noktada kesiştiği kaliteli bir yapım. İç içe geçen karışık kurgusu seyirciyi filmin sonuna kadar sürüklüyor. Hem senaryo hem yönetmenlik hem de oyunculuk performansları gayet kaliteli.




  • kaçıncı izleyişim hatırlamıyorum
    kemal sunal filmleri gibi izlendikçe izleyesim geliyor
    dün akşam birden aklıma geldi izledim
    her gün bir tane izler bitiririm seriyi


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    bu imdb niye çalışmıyor hata veriyor

    http://www.imdb.com/title/tt0093409/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 24 Ağustos 2016; 15:45:54 >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    Watchmen (2009, Ultimate Edition 3 saat 35dk'lık sürüm)
    Çekimleri atmosferi ve müzikleriyle gerçekten göz doldurucu, sonunu yavan bulsam da oldukça başarılı bir yapım.
    8/10
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    7/10
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    Aynı yıl Rear Window eserini de gördüğümüz ustanın iki filminde de tek mekandan vazgeçmediği görülüyor. Bu filmde neredeyse her sahne tek açıdan gösteriliyor. Seyirciyi boğan ve rahatsız eden bir durum söz konusu. Öyle bir zekayla yazılmış ki, tüm erkek karakterlerin aklında bir tilki var. Bu da plot twist'e yol açmış birçok yerde. Tabii ki Hitchcock sinemasının vazgeçilmezi olan Grace Kelly ile kendini yeniden gösterip; sarışın kadının garip olayların içinde kendini bulmasına sebebiyet veriyor. Basit bir ilişki çıkmazı gibi görünen hikaye ihtiraslı bir yoldan gitmek yerine çözmesi zevkli bulmaca gibi ilerliyor. Olayın planlanma sahnesi detaylı ve soğukkanlı biçimde anlatılıyor. Tüm aksikliklerin yaşandığı bölüm ise gerilimin üst düzeye tırmandığı tek sahnedir.


    Materyaller burada çok iyi kullanılmış. Anahtar, çorap, hesap defteri, el çantası, dikiş kutusu vb. tek mekanda sahnelerin çehresini genişletmiş. Swann'ın bulunduğu purolu fotoğrafta Hitchcock'ı görmek tebessüme itiyor insanı. Roy karakteri klasik bir kötü karakter olmadığı için izleyici tarafından seviliyor. Belki de çoğu yerde Ray Milland'ın, James Stewart'a benzediği içindir kim bilir. Zaten karakterinin geçerli sebebi var bana göre. Filmin sonunda suçu kanıtlandığında bile soğukkanlılığını kaybetmiyor. İlginçtir, burada herkesin rahat olması göze batar. Roy'un içki davetini geri çevirmezler. Herkesin belli şeyler için pişmanlık duyduğu söylenebilir. Bıyıklarına tarak süren dedektif dışında..


    Film Hitchcock'ın şu sözünü de bir kez daha aklıma getirdi: ''Külkedisini ben çekseydim seyirciler faytonun içinde ceset arardı.''


    7.9/10




  • The Jungle Book - Orman Çocugu

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız


    http://www.imdb.com/title/tt3040964/ (benim notum: 7/10)



    + Muhteşem bir görsellik
    + Başarılı seslendirmeler (özellikle Scarlett Johansson harika seslendirme yapmış)
    + Güzel müzikler
    + Çocuk oyuncunun performansı




  • Takip
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    Muhteşem bi film izlemeyen kaldıysaKesinlikle izlesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drishyam adında bir Hint filmiydi ve pek Hint filmleri sevmeme rağmen beni oldukça tatmin eden bir filmdi sadece süre konusuna takıldım 2 saat 40 dakikalık bir film en azında 2 saatte olayların aktarılabileceğini düşünüyorum
    Film ile ilgili pek bilgi vermiyorum sadece şunu belirteyim filmde ki Baba figürü muazzamdı
    Benim puanım 7,2 eğer süre konusuna takılmamış olsam 7,5 üzeri olabilirdi
  • 
Sayfa: önceki 46754676467746784679
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.