Şimdi Ara

En kötü şoförler hangi ilde (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
2
Favori
18.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çorum'da yaşıyorum. Burdaki şöförler de ne kurallara uyuyor ne de işaret dinliyor. Korna basma huyları,sen uyarınca da camdan bakıp direk kavga moduna geçmeleri ise kronik özellikleri :) Polis ekipleri de sağolsun ne bi uyarı ne bi ceza. Ara yoldan çıkanlar genelde ya direk ana yola çıkıyor,ya da öyle ilerde duruyorlar ki yol vermek zorunda kalıyorsun. Şehir içi otobüs şöförleri ise tam felaket. Korna basmadan 100 mt gitmiyorlar. Şehir zaten küçük,yollar genel olarak dar. Geçen seneydi,şehrin ana arterindeki yolda gidiyorum normal hızda biraz önümde de araba var,ayrıca 200 mt sonra da otobüs durağı var yani mecbur orda duracak,arkamda otobüs vardı,aralıklı 50 mt arayla kornaya basıp duruyordu şöför, artık dayanamadım,durdum yolun ortasında,çektim el frenini indim. Camdan ne basıp duruyorsun dedim,cevap yok,suratıma bakıyor bön bön,napıyım havalanıp önümdeki arabayı mı geçiyim dedim,1 bastın kornaya 2 bastın ne sürekli basıp duruyorsun dedim,e sende gitsene diyor beyinsiz. Araba uçamadığına göre daha fazla hızlı gitme şansım yok dedim. Halen doğru düzgün cevap yok bön bön bakıyor suratıma. İş yerine gelirken genelde kullanıyorum otobüs,böyle bir şöförlük olamaz,duraktan kalkıpta dip gaz gitmeleri,durağa yaklaşırken halen gaza basıp durağa girerken ani fren yapmaları. Otobüsün içinde ayaktaysanız yandınız yani,tutunmak bile fayda etmiyor,kendiniz çok iyi dengelemelisiniz. Yazacak çok şey var da neyse :)

    Bu arada Ankara'daki şöförler de genel olarak yol verme özürlü,sizin sinyalinizi gördüğünde özellikle üzerinize sürüyorlar arabayı. Kuralsızlık hat safada Ankara'da da. Belki şimdi yok canım diyeceksiniz ama gördüğüm en kuralcı ve saygılı trafik İstanbul'daydı. Özellikle başka şehir plakalı araçlara yol veriyorlar. Normal kullandığınız sürece bi sorun olmuyor. Tek sıkıntı araç çok ve trafik yoğun :)




  • Şehir üzerinden genelleme yapmak çok doğru değil bence ama ankaradayım ve bir başkente yakışmayacak kadar saygısız ve kuralsız insan dolu.Hadi şehir kalabalık diyeceğim ama İstanbul'un yanında esamesi okunmaz.Hiç değilse İstanbul'da sinyali gerektiği gibi kullanana yol veriyorlar.Tabi şehirde bilinç oluşmuş,ona yol vermese o trafikte daha çok sürünecek biliyorlar.Demekki bu bilincin oluşması için nüfusun daha çok artması gerekiyor herhaldeBi de şöyle bir tespitim var ancak İstanbul plakalı araçlar da İstanbul dışına çıkınca rahatlıyorlar mı ne özellikle Ankara'da görüyorum filo araçları çoğunlukla dağılıyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 14-54-77-81 uzak durun
  • 54-52-41
  • Öyle belli bir yeri belirtmemek gerek. Toplum olarak kurallara uymayı sevmiyoruz, birçok ilde araç kullandım, kurullara uyarak, karşı tarafı da düşünerek araç kullanılan bir yeri hiç hatırlamıyorum.

    Cevap: Edirne' den Kars'a her yer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürwilly -- 18 Temmuz 2017; 13:16:28 >
  • Bu yaz yine Antalyaya gittim. Düşüncem yine Antalya şeklinde. Kocaelide sol sevdalısı çok çünkü sağdan sürekli araba çıkıyor yola. İstanbul sürücüleriyse bence en iyi sürücüler. Antalyalıları al koy istanbul trafiğine, sonra tüm şehir nasıl kazalardan kilit oluyor izle. Bir tane kazasız yol kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana da da mal çok özellikle son üç yılda arttılar , her çeşitine denk gelme olasılığı yüksek , özel halk otobüslerini ve minibüsleri saymıyorum bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onuraydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: canvarol

    Kocaelinin şöförlerinin büyük kısmı kötü kullanıyor. 34 plakalı araçlardan da nefret ediyorlar uyuz uyuz hareketler yapıyorlar,sinyal veren çok nadir,halk otobüslerinde durak kavramı yok yolun ortasında birden durup duraga yanaşmadan yolcu indiriyorlar trafik kilit.

    Kesinlikle katiliyorum. Sinyal sorunu icin bir arkadas koyude sehir merkezide oldugu icin diyordu. Haklida. Koyda sola saga direk geciyor adam.

    Bir ben mi anlamadım mesajı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Bu yaz yine Antalyaya gittim. Düşüncem yine Antalya şeklinde. Kocaelide sol sevdalısı çok çünkü sağdan sürekli araba çıkıyor yola. İstanbul sürücüleriyse bence en iyi sürücüler. Antalyalıları al koy istanbul trafiğine, sonra tüm şehir nasıl kazalardan kilit oluyor izle. Bir tane kazasız yol kalmaz.

    Yok ki zaten.

    Kilit noktalar var mesela her 6 saatte 1 kaza garanti.

    Herkes de bilir o noktalarda problem oldugunu ama yine de tedbirli davranmaz. Sagina soluna bakmaz vs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankara'daki şoförlere kurban olun . Gaziantep'te yaşıyorum birçok yer gezdim Afyon ve Adana'dakiler kadar lanetini görmedim . Hayır anteptekilerde iyi değil ama bu ikisinin yanında tüm iller ileri sürüş teknikleri almış gibi kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık ara Edirne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özetleyecek olursak ülke genelinde bu konuda etiket olmuş plakalar 34-06-54-45 ve 41. Dikkat ederseniz bu şehirlerin hepsi sanayi şehirleri ve kozmopolitler.

    Bana sorsanız özellille 54 ve 06 görünce dörtlüleri yakıp kaçın derim genelleme yapmak doğru değil ama bunların içinde düzgün kullanan görmedim daha.

    Kocaeli trafiğide artık istanbulun bir ilçesi gibi olduğundan dolayı 34 lerle iç içe kalmaktan bozuldu artık insanlar sağdan soldan nereden boşluk bulursalar yapıştırıyorlar ama yinede 34 ve 41'ler ülke genelinden cok daha iyi araba kullanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Türkiye'nin hemen hemen her yerini gezmiş görmüş çalışmış biri olarak tecrübelerimi paylaşayım.
    yaklaşık 20 sene ve 1.5 milyon km yol deneyimim bulunmakta.

    Öncelikle bu kıyaslamayı, il bazında değil de kategori bazında yapmakta fayda var.

    1. Metropol: İstanbul, Ankara
    2. Kültür düzeyi Yüksek Büyükşehirler: İzmir, Antalya, Bursa, Samsun, Eskişehir...
    3. Kültür düzeyi Düşük Büyük şehirler: Konya, Kayseri, Antep, Adana vs...
    4. Diğer: Bilimum tüm taşra ve anadolu

    Şimdi tecrübelerim: (Bu tecrübeler tamamen subjektif olup tartışmaya açıktır.)

    4. Kategori: Aslında konuşmaya çok gerek yok. Bu kategoride otomobil zorunluluk değil sadece keyfiyet.
    gündüz yeşil ışıkta kalkmaz, kırmızı da seni ofsayta düşürür.
    sinyal verme gereği duymaz, acemi şoför oranı yüksektir.
    gece uzunları açık olur. Gerekli gereksiz yol ister. Yol vermesi gerektiğinde yol vermez.
    bu bölgelerde dikkatli araç kullanmak lazım.

    3. Kategori: En uyuz olduğum kategori

    Bilimum hanzo, sonradan görme ve öküzler bu kategoride yer alır.
    4. kategori gibi cahillikten değil itliğine yaparlar.
    sıkıştırır. Seni kaza yapmaya zorlar. Kavga dövüş en çok bu kategoride olur.

    2.Kategori: yeterince gelişmiş olmadığı için trafik düzeni yetersizdir. Her türlü sürücüye rastlamak
    mümkün, Özel bir durum yok her türlü durumla tesadüfi olarak karşılaşabilirsiniz.

    1.Kategori

    Bir defa İstanbul ile Ankarayı birbirinden ayırmak lazım

    Her ne kadar Ankara, genel insan yapısı, kültürel birikim, sosyo ekonomik ve eğitim olarak İstanbul'dan bir kaç tık önde olsa da
    trafikte durum öyle değil.İstanbul'un kaotik yapısından dolayı insanlar trafikte daha fazla empati kurabiliyor. İstanbul'u iyi
    bilmeyen bir sürücü olarak İstanbul'da defalarca araç kullandım. Yabancı olmama rağmen hiç zorluk yaşamadım. En sol şeritten
    en sağ çıkışa girmek durumunda kaldığım zamanlarda bile ya yol verdiler, yol vermeseler bile (yani önlerine kırdığım zaman bile) bunu anlayışla karşıladılar. Çünkü durum çok açık; yabancıyım ve yanlış şeritteyim. Yabancı olan herkesin başına gelebilecek bir durum. Aynı şeyi Ankara'da yapmaya kalkın bakalım neler oluyor. Hakkınızda suç duyurusunda bile bulunabilirler.

    Kısacası İstanbul daha doğal ve trafiğin ve hayatın kaotik akışına uygun her konuda daha hoşgörülü (genel olarak)
    buna karşın Ankara insanı, çok bencil gereksiz derecede kuralcı ve mekanik.

    Kısacası
    istanbul esnaf kafası
    Ankara memur kafası
    Son 3 senedir Ankara'da yaşıyorum. Ankara'ya gelene kadar örnek bir sürücü idim. Şimdi pek öyle sayılmaz.
    Mesela şerit değiştirmem icap ediyor. soldan da makul bir mesafeden araç geliyor diyelim. Sinyal verip yol istersen,
    Arkadan gelen şöyle düşünüyor.İyi ama burası benim şeridim. Neden yol vermek zorunda olayım ki;
    Sığır adam evet o an için şerit senin ama bende o şeride geçmek istiyorum. sana da haber veriyorum önüne kırmamış olmak için.
    yapman gereken tek şey gaza basmamak ve bu şeride geçmek istiyor olmamın doğal bir durum olduğunu anlamak.
    Ankara insanın sorunu herşeyi sorgulayıp bir neden sonuç ilişkisi kurmaya çalışması (Eğitimli İnsan handikapı)
    birde Ankara çok mekanik bir şehir. Aslında şöförler kötü değil de nasıl desem tuhaf bir angutluk var.




  • tabiki Manisa ve Balıkesir.

    45 ve 10 Plaka gördüğüm zaman uzak duruyorum nolur nolmaz diye.
  • Isparta diye düşünüyordum ancak yorumları okuyunca Isparta'nın çok da kötü olmadığını anladım. Antalya ve Konya olmak üzere egenin çok ilinde araba kullandım. En çok Balıkesir trafiğinde zorlandım.
  • Ankara - Antalya - Denizli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarigul32a

    Isparta diye düşünüyordum ancak yorumları okuyunca Isparta'nın çok da kötü olmadığını anladım. Antalya ve Konya olmak üzere egenin çok ilinde araba kullandım. En çok Balıkesir trafiğinde zorlandım.

    ısparta ilk 3 e girer bence
  • 15 civarı ilde kısa veya uzun süre bulunma fırsatı bulmuş biri olarak diyebilirim ki ANTALYA. sıcak kafalarına vuruyor sanırım. Ha bir de istanbul şoförleri de istanbul dışına çıkınca afallıyorlar sanırım, yaşadığım yazlık ilçeye gelince trafiği alt üst ediyorlar, sinyali geçtim ana yola tali yoldan bakmadan fırlıyorlar. Geçen haftasonu ilçe yolunda biri tam önümde durarcasına yavaşladı son anda direksiyonu kırdım sağ sol sağ sol derken zor toparlandı araç, tam ana avrat gidecekken baktım 60lı yaşlarda bir amca, dedim daha dikkatli olsanız az daha kaza yapacaktık. "çeşmeyi gördüm de bir gireyim dedim" dedi. buradan yetkililere sesleniyorum 65 yaşını geçen herkesin ehliyeti iptal edilsin, ben o yaşa gelince kullanmayacağım (tabi gelebilirsek)
  • En iyi şoför olarak direksiyon ve araç hakimiyeti, trafikteki unsur farkınalığı, reflex vb baz alınıyor ise İstanbul şoförleri, yaşadıkları ortamdan dolayı en iyi sürücüler olarak değerlendirilebilir.Ancak iş trafik kurallarına uyum trafikte saygı olayına gelince istanbul şoförleri diplerdedir.



    Bir İstanbul şoförü olarak benim gözlemim böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 19 Temmuz 2017; 14:58:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşünmeye gerek yok

    direkt

    ANKARA

    adamlar size nerede olduğunuzu hatırlatan cinsten biri değil

    hepsi ayni tip kullanıyor kuralsız...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.