Şimdi Ara

En iyi oyuncu kulaklık arayışı - hüsran?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Normalde kaliteli bir ses sistemi kullanmayı tercih ederim ama şimdi bir kulaklık+mikrofon seti ihtiyacım doğdu. Ses kalitesi benim için önemli ve uzun soluklu oyun turları için rahat bir kulaklığa ihtiyacım var. Bütçe olarak ta sınır koymadan araştırmaya başladım ama ideal bir ürün henüz üretilmemiş sanırım.

    Öncelikli hedefim kablosuz bir set almaktı ve olmazsa olmazlar: mükemmel bağlantı, iyi ses kalitesi, uzun pil ömrü, uzun kullanımda rahatlık (göreceli):

    Yeni çıkan Logitech G933 bir anda işte bu sanırım dedirtti ama logitech'in kendi forumunda 10 dk gezmem kesinlikle uzak durmam gerektiğini ortaya çıkardı. Düşük ses seviyesi (benim için göz ardı edilebilir) bir yana, 5 dk'da bir pil ömrü için ses gelmiyorsa kapanması ve tuşlara basmadan geri açılmaması (çoğu kişi ses açıkken bile oluyor demiş) bir oyuncu için direk cihazı bitiriyor, üstelik bunun ileride de yazılımla düzeltilemeyeceğini, donanımsal özellik olduğunu söylüyorlar. Üzerinde çalışıyoruz diye 5 ay önce forumda bir cevap atmışlar bir daha ses yok. Destek bölümünü de yerden yere vurmuşlar ama Türkiye'de zaten farketmez, ne desteği...Bir de surround düzgün çalışmaması, windows'ta stereo görünüyor, yeni app veya oyuna geçince default device olmamasıyla sesin kesilmesi tekrar uğraşmak gerekmesi vs. liste uzuyor....Halbuki dizayn, rahatlık terletmeyecek yapıda görünmesi, mikrofon saklanması, pil ömrü..tam aradığım şeylerdi...

    Kablosuzun diğer en iyi görünen 2 adayı Astro A50, steel series wireless (adı siberia 800 olmuş ama aynı ürün) ve bunlara nispeten daha zayıf kalan Turtlebeach, Corsair....ama kısaca hepsinde az çok sorunlar mevcut. Bağlantı kopmaları, pil ömrü, uzun kullanımda rahat olmayan dizayn...vs..göreceli yada şansına bozuk ürün alan insanların şikayetlerini ayırıp göz ardı ediyorum ama insan bu kadar para verince her şeyin tam olmasını istiyor.

    Napalım kablolu bakayım o zaman dediğimde her yerde sürekli övülen HyperX Cloud II öne çıkıyor. Stereo ses ama en az şikayet alan ürün gibi görünüyor. Ama bana nedense yeterince iyi gibi gelmiyor, daha çok fiyat/performans ürünü, hedefteki en iyi ürün değil. Logitech in yeni serisinden G633 de maalesef otomatik kapanma dışında aynı sorunlar mevcut ayrıca kalın plastik kablosu iyi değilmiş. Sennheiser'ın yeni G4ME Zero ürünü dizayn olarak bana cazip gelmedi, büyük çıkmayan mikrofon yüzünden. Creative'in daha önce kulaklıklarından memnun kalmadığımdan şüpheyle yaklaşıyorum ama yeni serisi BlasterX H5-H7 iyi gibi olsa da henüz yeterince bilgi bulamadım.

    Şimdi oyuncu ürünlerinden vazgeçip, kaliteli bir kulaklık alarak harici bir mikrofon seti oluşturmak için araştırıyorum. Direk oyuncu odaklı ürünlerde led ışık, havalı dizayn vs ile fiyat şişirilip ses kalitesi düşük oluyor denmiş audiophile (ses manyakları?) forumlarında.

    Türkiye'de maalesef 3-5 gün kullandım rahat değil, beğenmedim, ses az vs. deyip değiştiremiyoruz. Keşke alıp deneyerek karar verebilsek ve kendimiz için idealini bulabilsek. Onun yerine yabancı forumlardan vs. başkalarının tecrübelerinden aklımıza en çok yatanlarla yetiniyoruz. 1k+ kulaklığa verip kötü bir ürünün elinde kalması da insanı üzer ;( Tecrübeleriyle ışık tutacak, karar vermeme yardım edecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.







  • Selam ben playstation 4 için turtlebeach 800 elite kullanıyorum. Astro a50 ile bu kulaklık arasında kalmıştım. Pil ömrünün daha kısa olması nedeni ile a50 den vazgeçtim. Ayrıca turtle beach 5.8 güz wireless bağlantısı dışında mobil ile bluetooth üzerinden de bağlanabilmesi sebebi ile tercih ettim. Su ana kadar kullandığım en kaliteli kulaklık.(Oyuncu kulaklığı olarak). İncelemeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sennheiser PC 363D veya Cloud II.
  • Cloud II'yi almak için bilindik mağazalardan birine gelmesini bekliyorum. Bilmediğim bir satıcıdan internet üzerinden alıp sorun çıktığında uğraşmak istemiyorum. Division (8 mart) çıkana kadar acil kulaklık ihtiyacım yok nasıl olsa. Cloud II'de bazı tereddütlerim de yok değil, birlikte gelen USB bağlantılı ses kartı problemli ve yeterince iyi değil deniyor. Bende zaten Creative ZxR ses kartı var. Fakat bağlantı için bir çoğaltıcı kablo gerekiyor. Bulması kolay olsa da sonuçta nasıl bir performans vereceğini denemeden bilmek zor.

    Bu arada Logitech G933'ün problemlerini çözeceği yazılımı 8 mart'ta yayınlıyormuş. Eğer güncelleme sonrası önemli sorunları giderilirse, olumlu dönüşler olursa tekrar G933 almayı düşünebilirim.
  • Aynı arayış bende de mevcut. Ve benzeri marka/modelleri ben de araştırıyordum. Gördüm ki malesef henüz üretilmemiş... Bekleyişe devam.... Ama bana sıcak gelen ürün Corsair rgb wireless surround ürünü.. Fakat sarı olan modeli amazonda yok. Olsaydı direkt almıştım. Ama hala beyazını alabilirim. Kablosuz kullandıktan sonra kabloluya dönmek can sıkacak gibi... Elimde corsair var ve bazen bağlantı kopuyor. Corsair a RMA kaydı açmaya üşeniyorum açıkçası
  • qvx Q kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Konuyla ilgili yaşadığınız süreci biraz aktarabilmeniz mümkün mü?
    Son mesajlarınızdan anladığım kadarıyla kablosuz spectrum ürününü edinmişsiniz, yukarıda yazdıklarınızla ilgili bir gelişme mi oldu? Ben şu an G430 kullanıyorum; konfor harici verim alamıyorum. Ses kalitesi, maksimum ses düzeyi ve özellikle %50 volume'den sonra deep ses problemleri yaşıyorum...
  • umbaba kullanıcısına yanıt
    Onca kötü yorumdan endişe duymama rağmen G933 Spectrum aldım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Logitech'in yayınladığı updateler sorunları büyük oranda çözdüğü için ve yurt dışında bir mağazada indirimde yakaladığımdan denemeye karar verdim.

    Ses kalitesi olarak Audiophile seviyesinde olmadığımdan, mid ler şöyle, high'larda böyle diye ahkam kesemem ama kötü bir ses sistemi direk kulağımı tırmalayacak düzeyde kulağım olduğunu söyleyebilirim ve ses kalitesi oldukça tatmin edici. Normalde bilgisayarda Z906 ve salonda kaliteli bir home theatre kullanıyorum fakat bebek sebebiyle böyle bir ürüne ihtiyacım "doğdu".

    Konfor olarak gerçekten aradığım ürün. Boyutuna rağmen hafif. Hiçbir rahatsızlık duymadan 5-6 saat aralıksız oyun oynadığım oldu. Normalde deri-vari kaplamalı kulaklıklar bende terleme ve aşırı ısınma yapıyor, bazı ürünlerden bu yüzden uzak durdum, bu üründe hava alan kumaş kaplama ve yumuşak başlıklarla rahat ettim. Sadece gözlük kullandığım için sapları biraz kafama baskı yaptı ama bu ürünle alakalı değil. (gözlükler için delik açma projem var) Kablosuz bağlantıda hiçbir kopma veya benzeri sorun yaşamadım ama receiver'dan uzak değilim. Kullandığım oda tam bir teknoloji kaosu fakat hiçbir cihazla çakışma yaşamadım.

    Mikrofonla ilgili şikayet almadım. Sesimin net gittiğini söylediler. Mikrofonun kaldırınca mute olması ve indirince açılması harika bir özellik. Sidetone ayarlarda olsa da, menüde gözükse de, logitech daha kısık demiş ama bence tamamen yok. Sidetone 0 diyebilirim. Bu beni rahatsız etmedi ama bir çok kişi sesli chatte aradığı bir özellik. Pil ömrü tabi ki gerçek kullanımda 18 saat değil, 6 saatlik maratonu tamamlıyor, 2. maratonda pil bitiyor sinyali geliyor. Yeterli sürede sinyal veriyor ve pil biterken bile ses bozulmuyor. Usb kabloyu takıp aynen kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Fakat kablo biraz sert, yeni partide kabloyu örgülü versiyonla değiştirmişler.

    Ses düzeyi, oyunlarda %60 civarında yeterli geliyor, 80-90 larda çok yüksek ses veriyor. Müzik dinlerken %100 açık ayarda net ama müziği bangır bangır duyayım, kemiklerimde hissedeyim isteği olan birini kesinlikle tatmin etmez. Yazılımla sesi %100 ün üstüne çıkarınca da tabii ki ses bozuluyor. DTS ve Surround güzel çalışıyor, equilizer çok kurcalamasam da iyi. Özetle bu ürünü gerçek amacı olan wireless gaming headset olarak kullacaklar için iyi bir alternatif ama fiyatta biraz çıkıp hem profesyonel seviyede ses verecek hem oyunlarda coşacak beklentisi hüsran olur. Öyle bir ürün yok :) 1200 dolara sennheiser hd800 alıp oyunlarda modmic falan üstüne ekleyebilirsiniz.




  • Selamlar tam da yaşadığınız sorunu yaşıyorum şu aralar. Hyperx in Ces de yeni kulaklığı tanıtıldı. Bir kaç aya satışa çıkar. Bu yüzden cloud 2 yi direk eliyorum. Steelseries V3 prism ise güncllendi ve 350 adıyla Mayıs ayında Türkiye de satışa çıkacakmış. G633 ise tam bir muamma. Sennhiser Game Zero modeline sıcak bakıyor gibiyim. En büyük kafa yanılgım ise usb girişli oyuncu kulaklıkları. Mevcutta iyi bir ses kartım varken düşündürü bir etken. Oyuncu kulakları pazarı tam bir anlamıyla kazık atma pazarı haline gelmiş. Sizinle benzer kuşkulara ve isteklere sahibim beklenti olarak. Ve mümkün ise Pazartesi günü yeni bir ürün almak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya gerçekten cok güzel açıklamalar yazılmış. Canlandırmak istedim biraz. Şu an için tavsiye edebileceğiniz wireless kulaklık (film ve oyun için) nedir acaba G33 mü?
  • Beyerdynamic MMX 300 en iyi oyuncu kulakligidir. Kabloludur dogru. Astronun wireless mixamp i ile kablosuz hale getirebilirsiniz. Ust sinir yok demissiniz ama bahsettiginiz kulaklik arasinda cok fazla fark var. Cloud dan bahsedip turtle beach ve corsair gibi daha dusuk markalar demissiniz. Oncelikle emin olun turtle beach Astro dan daha dusuk urunler uretmiyor. Altini tekrar ciziyorum Astro da kiymetli olan mixamptir. Astronun kulakligida cok iyi cok basarilidir lakin ondan cok daha basarililari var sennheiser pc360 pc363d ( aralarinda cok fark yok yeni zero one serilerini test etmedim ) AKG k701 audio technica Ad700 ( duz model art monitor degil ) gibi. Bu sebeple sayet ust limitiniz gercekten yoksa mmx300 astro wireless mixamp ki pcde kullaniyorsaniz onermem onun yerine kablolu sekilde kullanin kulakligin hakkini alabileceginiz en iyi ses kartini almaktir. Lakin astrolar sayip turtle beachleri ezip yine cep dostu Logitech secmekde cok enteresan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hata_I kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben o yazıyı bu tarz ürünleri görüp denemenin neredeyse imkansız olduğu Türkiye şartlarında 3 günlük kişisel araştırmamla paylaştım. Zaten konuya hakim olmadığım için ve tatmin edici bir sonuca ulaşamadığımdan buraya yazıp fikir almak istedim. Eksik ve yanlış bilgiler de olabilir, konun uzmanıyım diyerek ahkam kesmedim. Keşke o zamandan cevap verip beni yönlendirseydiniz, belki farklı bir ürün alırdım. Fakat yazdıklarımın arasından seçip, benim söylemediğim şekilde saptırmışsınız yada yanlış anlamışsınız.

    "Öncelikli hedefim kablosuz bir set almaktı" yani bahsedilen ürünler ve yorumlar ilk etapta tamamen kablosuz oyuncu kulakları içindi. Sınır koymadığım bütçe de "kablosuz oyuncu kulaklığı" içindi. Yoksa kablolu ürünler de durum tamamen farklı. Bunun da açıkça belli olduğunu düşündüm. Beyerdynamic, sennheiser markalarının çok daha iyi performanslı kablolu ürünleri de olabilir. Ama benim ihtiyacım bu yönde değil. Yine turtle beach, corsair da Astro'dan iyi kulaklıklara da sahip olabilir ama yazdığım gün itibari ile kablosuz oyuncu kulaklığı olarak mevcut ürünleri nispeten daha başarısızdı. Genel anlamda daha kötü marka deyip çamur atmadım sadece spesifik bir ürün alanından basettim.

    "Napalım kablolu bakayım o zaman" diyerek de Cloud II den basettiğimde, istediğim gibi bir ürün yok madem piyasaya yeni birşey çıkana kadar f/p başarılı bir ürünle idare etmek için iyi demek istedim. Vardığım sonuç ta bu ürünü alıp, yeterince iyi bir ürünün çıkmasını beklemekti fakat yurt dışında bir mağazada şans eseri iyi bir kampanyaya denk gelip, çok ucuza alma imkanı olunca ve yazılımsal sorunlar düzeltilince logitech alıp şansımı denemeye karar verdim.

    Bu arada direk en iyi ilan ettiğiniz MMX 300 ün amazon'da ortalama notu 3.7/5 ve g933 ün sorunlu piyasaya sürülmüş olmasına rağmen 3.6/5. Aynı kategoriye koymayabilir veya amazon notunu kriter kabul etmeyebilirsiniz ama genelde güvenilir oluyor. GameOne denemenizi tavsiye ederim.




  • Bazi seyleri daha iyi aciklamissiniz tesekkur ederim. Bununla birlikte ilk paragrafta bahsettiginiz uzere yazdiklariniz arasindaki tutarsizliktan bahsetmeme sebep olan hakim olmamanizdan kaynaklanmis. Surcu lisan ettiysek affola. Bununla birlikte cok gec gordum biri konuya yeni cevap attigi icin en ust sayfaya cikmis yoksa tabiki seve seve yardimci olurdum bu forumda pm yolu ile 50 den fazla kisiye kulaklik alimlarinda edindigim bilgiler ve tecrubeler ile yardimci olmaya calistim. Lakin saptirmis yanlis anlamis ve aralarinda secmissiniz dediginiz kisim hangi kisim onu anlamis degilim.

    Eskiden kablosuz oyuncu kulakliklari cok fazla yaygin degildi zira herkes hala bugun bile bir kisim hem muzik hem oyun hepsini bir arada bulunduran setler istiyorlar bu sebeplede logitech gibi firmalar cok fazla satis yapabiliyor cunku bu kesim her zaman daha genis sadece oyun amaci ile headset bakanlar icin. Bir de sirf oyun amacli uretilen headsetler genel amacli uretilenlere nazaran daha pahali oldugundan cok fazla tercih edilmiyor. Yaklasik 2011 yilindan beri gaming headsetler kullaniyorum bazi urunleride koleksiyon yapiyorum kendimce. Hala elimde 10 un uzerinde gaming headset var ve tekrar altini ciziyorum sizin yazdiginiz gun itibari ile de ne turtle beach astroyla ayni seviye steelseries den de daha iyi bir konumda idi.

    Cloud II hakkinda gercek cok olumlu yorumlar var bende sadece test etme amacli alip tekrar daha sonra satma gibi bir dusuncem var gercekten tam bir fp cihazi gibi duruyor.

    MMX300 u en iyi ilan eden ben degilim. Yurtdisi kaynakli tum yabanci forumlarda ortak gorulen bir kani bu. Bununla birlikte mmx300 un rakibi olarak sayilan sennheiser astro ve turtle beach in en ust duzey kulakliklarini kullanmis biri olarak ki ad700 ve akg k701 gibi bu 3 lunun ustunde olan kulakliklarida kullanmis biri olarak sizi temin ederim mmx300 hepsinden daha iyi ki yabanci sitelerdeki karsilastirmalarida inceleyebilirsiniz. MMX300 un amazonda 4.5 civari oldugu zamanlarda satin almiş biriyim hem suanki guncel versiyonunu hemde ilk cikan versiyonunuda kullanmis biriyim. Kullandiklarim arasinda Daha iyisi yok. Bununla birlikte amazon da yorumlari incelerseniz 3.7 puana dusmesinin sebebi garanti problemleri ve urunun malzeme kalitesini begenmemeleridir. Zira kulaklikligin yere dusup hicbirsey olmamasini bekleyenlerde var ki siddetine gore degisir.
    Dediginiz gibi logitech ile mmx300 ayni kategoriye koymak beats ile sennheiser hd800 karsilastirmak gibi birsey bana gore. O yuzden puanlarini baz almiyorum. Gameone suan icin dusunmuyorum ama yaz sonu gibi kismetse alma planim var. Bakalim 363d ve 360 ile aralarinda ne gibi farklar mevcut. Alirsam bir inceleme yaparim foruma 3 kulaklik icin.




  • TURTLE BEACH ELITE 800 arıyorum ama 3 adet alıcaz amazonda deposit cıktı 45 dolar gumrukte sorun cıkmassa bu para ıade edılıyormu daha ucuza yada bıldıgınız baska sıte varmı alabılecegım
  • Bana sorarsanız Audio Technica.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizlerin bilgisine danışacağım birşey var.

    aşağı yukarı razer manowar alacam gibi bişey ama doğru yanlış mı yapıyorum bilemiyorum bu yönde ne dersiniz?

    malum evlilik bebek falan geceleri ses rahatsız ediyor ihtiyaç oradan doğdu. kulaklığı yurtdışından bakıyorum. oyun%60-70 %30 filim gibi kullanımım müzik hiç önemli değil. bassları severim. kesinlikle kablosuz ve bana fps csgo gibi oyunlarda avantaj sağlamasınıda isterim yani 7.1 bu tip oyunlar için en iyisisi ise 7.1 olsun isterim. hani corsair void dikkatimi çekti 7.1 değil diye eledim.

    bu bağlamda benim yaptığım araştırmalarda geriye pek bi seçenek kalmadı. asus strix 7.1, razer manowar, astro a40- a50, steel 800...

    bunlar arasından razer kullanışlılık/teknolojik özellik bakımından astrodan biraz önde gibi ve ihtiyaç olan yeni çıkan her özellik var fiyatıda alınabilir seviyede. astro 50 hakkını verirmi bilmiyorum ama fiyatına göre pahalı gibi geldi. steel de neredeyse razer ile aynı özelliklere sahip ancak fiyat olarak razer 150 dolar civarı iken, steel 250dolar civarı. aradaki farka değer mi? asus sanki benim için en iyi seçecek gibiydi hemde görüntü en çok beğendiğim en janjanlı ancak ağır uzun sürede boynum ağrıyor diyen oldu ki baktımr razer 375gr, asus 450gr gibi. asusu direk eledim.

    siz ne dersiniz? razer manowar benim için en iyisimi?


    düzeltme: bu arada corsair void kablosuz 7.1 mi yoksa stereo mu? ben stereo diye okudum sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 11 Temmuz 2016; 19:36:13 >




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    İnceleyip bakmadığım modeller olduğundan ses kalitesi konusunda net bilgi veremem ama kapalı kulaklıklarda konfor faktörünü göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Ağırlık, kafaya rahat oturup baskı yapmaması dışında bu tarz deri-vari kaplamalı modeller çok çabuk ısınma, terleme şeklinde kulaklarda rahatsızlık yaratıyor. Bir de dışarıdan sesi çok büyük oranda kestiğini unutmayın, "kulağın bebekte olsun" durumlarında sıkıntı olabilir :)

    Corsair Void kendi resmi sitesinden "You get 7.1 audio, with 0.0 cables"...yani kablosuz olarak ta 7.1 destekliyor bilginize.

    Manowar alıp kullanırsanız, görüşlerinizi merak ediyorum.
  • qvx Q kullanıcısına yanıt
    manowar da aldım, void de aldım. ve bir kaç gündür manowarı kullanıyorum void ise henüz geldi yeni deneme fırsatım oldu.

    -manowar kutu açılımı + ön inceleme videosu çektim attım youtube a. 1 hafta kullanim ondan sonra kullanımla ilgili video da çekip atacağım.
    -void ile ilgili kutu açılımı + ön inceleme + manowar ile ilgili ön kıyaslama videosu çektim hazır. yarına yüklerim youtube a. void i de 1 hafta kullanim 2. video olarak kullanım videosu çekip atacağım.
    -bunların yanında bu iki kulaklığı MANOWAR vs VOID vs CREATIVE S750 şeklinde bir kıyaslama videosuda atacağım. hani evde ps4 + creative S750 var + DDTS100 digital decoder ile birlikte. 188w subwoofer + 7x70w uydular. kablosuz 7.1 kulaklığa karşı, gerçek 7.1 hoparlör seti kıyaslaması olacak aynı zamanda. ayrıca 2x80w sony teyp var bilgisayarda. yani bu kulaklıkların surround özelliğinide kıyaslamış olacam. sony teyp + creative 7.1 hoparlör sistemi bu kulaklıklar için tam bir er meydanı.


    manowar kutu açılımı + ön inceleme videosu hazır yüklü linki burada=

    https://www.youtube.com/watch?v=gZ4IcN8Lo04




  • Merhaba arkadaşlar; Astro A50 ve Turtle Beach Elite 800x bu ikisi arasında kaldım kullanan varmı hangisini tavsiye edersiniz derdim sadece oyun En iyi oyuncu kulaklık arayışı - hüsran?
     En iyi oyuncu kulaklık arayışı - hüsran?




  • free_eagle kullanıcısına yanıt
    zamanında bende baktım bunlara ancak 350 usd gibi bir fiyata değeceğine emin olamadığımdan almadım. turtle beaach gerçekten tam bir oyun kulaklığı firması ancak youtubeda izlediğim videolara bakaraktan sanki ürünleri çabuk eskiyor gibi bir imaj oluştu bende. birde baktım kendi sitesinde epey bir satılık refurbished ürün var. ama epey profesyonel çalışan bir firma olduğu kesin.

    astro a50 ile pek bir sorun yaşayan duymadım. astro firmasıda tam profesyonel oyun kulaklığı firması olduğunu belli ediyor. bana turtle beach astro ya yetişmeye çalışıyor gibi geldi. ben astro a50 derim ancak astro a50 modeli yakında yenilenmiş modelini çıkaracak ve gayet güzel duruyor şarj görevi gören bir stand yapmışlar. ben olsam 1-2 ay bekler astro a50 alırım.
  • Bu konuda tek bir şey söylemek istiyorum. Paran varsa mmx300, yoksa gerisi farketmez hepsi hemen hemen aynı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.