Şimdi Ara

En İyi Boş DVD sizce hangisi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
0
Favori
20.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8x lik dms'e nec nd-3520 ile 12x, 4x lik dvd-rw'ye 6x ile yazıyorum şimdiye kadar 50 den fazla dvd, aynı dvd-rw yi 5-6 kez yazdım hiçbir sorun çıkartmadı. Kesinlikle önerebilirimwww.datamedya.com
  • Verbatim'in kendisi üretici değil ki! Teknolojiyi geliştirip, o da Taiwan CMC'de ürettiriyor DVD ürünlerini. Bahsedilen yerli XYZ markaların Verbatim tarafından üretilmiş olması o yüzden söz konusu bile değil. Uyumluluk bakımından sorun çıkarmasın diye, stamper denilen kalıp hazırlanırken Verbatim kodunu kullanan fabrikalarda fason yaptırıyorlar.
    Taiyo Yuden de aynı şekilde teknolojiyi üretiyor. Writer üreticileri, firmware geliştirirken, dilerlerse yazıcının belli medyalarla belli hızda çalışmasını sağlayabiliyor. Yazıcının adı kötüye çıkmasın diye, sadece test edip onayladığı medyalarda maksimum hıza çıkmasına izin veriyor, ve diyebiliyor ki, eğer şu kod tanımlı değilse, herhangi bir disk için güvenli hız 2x, ben bu medyaya onay vermediysem maksimum 2x yaz diyebiliyor (LG'de başımıza gelen sorun, çoğu medyalarda 2x yazabildik sadece). Bu testin yapılabilmesi için, Piyasadaki stamper üreticileri, writer üreticilerine numuneler gönderiyor. Benim kodum da, şu şu diyor. Eğer writer üreticisi, testleri yapıp, diskin uyumlu olduğunu onaylarsa, o kodu onaylamış oluyor, o kodu firmware'ine ekliyor. Daha sonra, writer'a DVD-R koyulduğunda, writer daha önce onaylanan o kodu gördüğünde, belirtilen maksimum hızda yazma işlemine başlıyor.
    Belli başlı markalar kendi stamper'larını ürettiriyorlar ve teknolojiye yatırım yapıyorlar. En uyumlu hale getirene kadar, kodları piyasadaki tüm writer üreticileri tarafından firmware'e eklenene kadar çalışıyorlar.
    Verbatim teknolojiyi de ürettiği için, kendi kodunu kullanıyor. Onlarınki biraz da danışıklı dövüş tabii, writer üreticileri de, yazıcıları Verbatim'e yüksek hızda yazsın diye değişiklikler yapıyorlar bazen. Bununle ilgili çok kaynak var internet'te.
    Üretim sırasında o kodun, izinli yada izinsiz kullanılmasından başka, kullanılan dye çok önemli. Medyanın uyumluymuş gibi görünmesini sağlıyorlar, o kodu kullanarak. Ama data'yı ne kadar süre sağlıklı saklayacağını kimyasallar ve üretim prosesi belirliyor.




  • ben optık urunlerde verbatimi tek gecerım
  • princo,diamon,magic,hyundai yanına bile yaklaşmayın bu markaların hepsi poloroid. şu anda bu markalar yüzünden 600 tane dvd yi yeniden yazdırmak zorundayım. yaklaşık 6 ay sonra datalarınız okunmaz hale geliyor. size tavsiye edeceğim sadece 2 marka var. e-proformance ve QLTY bu markalar CONTENTGUARD teknolojisini kullanıyorlar. 200 tane e-proformance aldım yazdırdım. nero disk kalite testinde pi errors ve pi hataları verbatim ve yuden den bile daha düşük çıktı. bu ürün sadece deka da bulunuyordu. fakat malasef şu anda depolarında bile mevcut değil. boş medyalarınızı nerden alıyorsanız bu marka medyayı getirmeleri için baskı yapın. istanbul da oturan arkadaşlar sizden ricam e-proformance bulursanız haber verin. nerden bulduğunuzu bildirin bizde sipariş verelim.


    e-proformance web sitesi




  • on
    quote:

    Orjinalden alıntı: bwhiteshark

    Xbit deki incelemeyi okumanızı tavsiye ediyorum. Verbatim için iyi konuşmuyorlar.

    onlarda mal satıyo normaldir kendi ürünlerini ya da ne biliyim anlaşmalı oldukları firmaları korumaları diğerlerini kötülemeleri
  • e-proformance dvdr+ bulan arkadaşa karşılığında bulduğu kadar full divx dolu dvd vereceğim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Madman

    Zaten nero cd bilgisinde da DIAMOND un üretici kısmında Verbatim yazıyor

    Yani DIAMOND Verbatim'in 2. sınıf diskleri



    İYİ GÜNLER ; DIAMONDUN üreticisi olarak neroda verbatimi gördüm demektesiniz ... BAYAĞI AFİLLİ SALLAMIŞSIZNIZ .. yada Bilmeden konuşuyorsunuz ...

    Şimdi VERBATIMLE alakalı büyük oranda olumlu , bir kaçda olumsuz fikir beyan eden arkadaşlar var . O konudada müsadenizle sizlerle bildiklerimi paylaşmak istiyorum .

    Bir kaç kez yazmıştım ama yine yazayım ; VERBATIM diye bri fabrika yok ve dolayısı ile ürünün kodunda verbatim üretici olarak yaziyo diyen arkadaşlar sallıyor...

    VERBATIM mitsubishi firmasına ait bir marka (MITSUBISHININ KALİTESİ MALUM ) ve kendi fabrikasında 1. sınıf dvd üretir .bunun yanında büyük bir fason üretici olan CMC MAGNETIC de verbatim marka disc üretme yetkisine sahiptir.

    MITSUBISHININ URETTİĞİ DVD LER ; MCC......ile başlayan kodları taşır .. ( tek yetkili ithalatçı firma BUrla makina A.Ş. ye bağlı TEKNOSANDIR)

    CMC MAGNETIC TARAFINDAN ÜRETİLEN VERBATIMLAR ; CMC AE ile başlayan kodları taşır .. ( Bu fabrikadan ise isteyen herkes mal alabilir . Burla makinadan daha yetkili bir firma .. Verbatimin isim hakkını almış )

    Türkiyede CD ve DVD ithal eden tüm firmalar CMC ile çalışır , özellikle DVD de fason üreticilera rasında en başarılı ve kaliteli olan firma CMC dir .

    Verbatiimden memnun olmayan arkadaşlar benim tahminimce CMC den getirilen malları kullanmıştır zira o kalitelide olsa MITSUBISHI kadar değil .. Özellikle DMS nin getirdiği ve dağıtıcısı olduğunu söylediği verbatimleri CMC denalır MITSUBISHIDEN değil. Zira mitsubishinin türkiye distribütörü zaten var .


    Piyasada CMC kodu taşıyan başka DVD lerde var ; Diamondun bu günlerdeki ürünleri , iomega , magic ve oky benim kullandığım dvd ler ve hepsi CMC kodlu ama bir farkla :) Diamond ve OKY İKİNCİ KALİYE ÜRÜN ..

    İşte hep sorunda burada .. Kodda o kadar önemli değil türkiyede ......zira adamlar gidip A kalite değil B kalite malı getiriyorlar ..

    Çünkü bizler bir ürünü almak için gittiğimizde ilk sorduğumuz soru "KAÇ LİRA " boyle olunca ithalatçılarda düşük kalite idare eder mal getiriyo ..

    Sizlere kolay gelsin ..

    Sonuç : Paranız varsa arşivinize önem veriyorsanız KODU MCC...003 veya CMC AE01 kodlu ürün kullanın , ama birde ürünü yüzeysel olarak test edin cihazınızda ..

    hangi markalar : VERBATİM MCC 003 KODUNU TAŞIYOR ..

    Başka marka tavsiye etmek istemiyorum ; zira bu formda sırf ticari amaçlı olarak kullanıcıları yanıltan ifadeler görüyorum ve aynı şekilde algılanmak istemiyorum.. VERBATİM DEDİM ZİRA ULUSLAR ARASI BİR MARKA .. TDK GİBİ SONY GİBİ..

    Ben ciddi manada DVD kullanıyorum ama Kulandığım DVD büyük oranda verbatim değil onuda belirteyim .




  • Beyler benim gibi cahal çok ancak büyük nine testi seviyesinde kullanıcıyım ben
    Benim gibi tüketiciler bu kadar ayrıntıyı nerden bileceğiz dvd kodunu imalatçısını neyim şahsıma beni ilgilendirmez.

    Alırım 25 lik DMS'yi takarım yazıcıya daha yazma aşamasında 25'lik kutu düştü 15'e 10 tanesi çöpe :)
    tanesi 700 Bin liraya gelen mal oldumu mu sana 1,5 milyon
    yazdıklarımı 2-3 ay sona okuyabilecekmiyim ? şüpeli
    Tövbe almam bi daha iki polimer katmanın arasındaki yapışkan taşmış cd'nin dışına gözle bakıca görülüyor.

    Sony AccuCore deniycem 880 bin liraya geliyor tanesi
    buda böyle mok çıkarsa DVD benim için hala oturmamış daha çok beklenmesi gereken bi teknoloji olarak kalır uğraşmam bi daha
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recep

    Beyler benim gibi cahal çok ancak büyük nine testi seviyesinde kullanıcıyım ben
    Benim gibi tüketiciler bu kadar ayrıntıyı nerden bileceğiz dvd kodunu imalatçısını neyim şahsıma beni ilgilendirmez.

    Alırım 25 lik DMS'yi takarım yazıcıya daha yazma aşamasında 25'lik kutu düştü 15'e 10 tanesi çöpe :)
    tanesi 700 Bin liraya gelen mal oldumu mu sana 1,5 milyon
    yazdıklarımı 2-3 ay sona okuyabilecekmiyim ? şüpeli
    Tövbe almam bi daha iki polimer katmanın arasındaki yapışkan taşmış cd'nin dışına gözle bakıca görülüyor.

    Sony AccuCore deniycem 880 bin liraya geliyor tanesi
    buda böyle mok çıkarsa DVD benim için hala oturmamış daha çok beklenmesi gereken bi teknoloji olarak kalır uğraşmam bi daha



    Hak vermiyor değilim ; Bende bu kadar detaylı yazmak ve kafa karıştırmak istemem ama özellikle yanlış bilgi veren bazı arkadaşlara tepki olsundiye yazdım .. ayrıca arşivlerine önem veren arkadaşlar var , tabiki eknomik olduğu kadar dayanıklı ürünleride almak istiyorlar , daha ziyade bu arkadaşlarında istifade etmesi için yazdım.. Biraz uzun olmuştur yazdıklarımız kusura bakmayın
    Hangi medyayımı tavsiye ettiğime gelince ; ben bunu belirtmek istemiyorum .. çünkü sektörün içindeyim kimin hangimalı ne şekilde getirdiği hakkında bilgim var .. Sadece bir önceki mesajımda yazdığım kodları bulmaya çalışırsanız bir de basit bir ifade olacak ama " DVD nin alt rengi mümkünolduğu kadar koyu olanı tercih edin .. "




  • ben şimdiye kadar şu markları test ettim

    benim asus dvd yazıcımdaki özellik sayasinde mesela dvd media kaliteli ise 8x lik bir media ya 16x yazabiliyor..

    mesela şiimdiye kadar
    benq,dms,iomega,magic 8x meyalara en fazla 8x
    philips 8x media ya en fazla 12x yazıyor
    verbatim 8x medyaya en fazla 12x yazıyor

    Hp marka 8x medyaya ise 16x yazabiliyor..

    benim şimdiye dek en kaliteli bulduğum marak Hp dir.ama sony hiç demedim.onu da merak ediyorum kaç x yazacak?

    ben herkese kalite istiyorsanız Hp alın diyorum
  • yakında dvd-rw alcam bu konuyu iyiki gormusum. bide nec alın dıyorlar dvd-rw icin nedersiniz.?
  • ben şimdi elimdeki dvd lere baktım şöyle yazıyor:

    aşağıdaki medyaların hepsi dvd+r 8x dir.fakat max hızlar kaliteye göre değişmekte.

    Hp:CMC MAG E01 max hız 16x
    Magic:CMC MAG AE01 max hız 12x
    DMS:AML 001 max hız 8x
    Verbatim: MCC 003 max hız 12x
    Philips: RICOH JPN R02 max hız 12x
    Benq:DAXON A22 max hız 8x

    buna göre benim elimdeki verbatimler mitsubishi comp. ürünü..ama beni en çok şaşırtan Philips oldu.zira RICOH JAPAN üretimi..Hp ise çok kalite ama CMC ürünü.herhalde CMC üretebildiği en iyi kaliteyi HP için Kullanıyor.
  • Sony DVD-R 25dmr-47sp satın aldım 20 YTL 25 li kutu
    Taywan üretimi AccuCore özelliği olandan.
    Test için 1 tane dvd film doldurdum koydum
    balkona güneşe karşı pazar günü İstanbulda
    şiddetli sağnak vardı üstüne sağnak yağmur da yağdı
    bugun 6.cı gün herhangi bir bozulma yok sorunsuz okuyor
    öldürene kadar tutacağım balkonda bakalım AccuCore ne kadar dayanacak.
  • dms kullandım 8 tane yazdım 1 danesi yandı

    ama hundai de preblem yok

    hundai bence tavsiye edilebilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mamba44

    dms +, nt + da problem yok. verbatim gerçekten çok iyi. ama princo, diamond, hyundai tavsiye etmem yazdıktan sonra okumuyor


    +1 Bende de Philips DVDR1640P var ve princo ve diamond dvdlere yazdıklarımı (4xle yazdım) okurken sorun yaşıyorum.
  • verbatim ve iomega ama genel fıkrımı sorarsan hepsı dandık
  • vaa hepsi iyiymiş alırken marka arayıp kafa yormayın satan adam ne verirse alın :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: synthkey

    verbatim sık bulunmuyor,tdk pahalı,en az 500 dms kullandım allaha şükür hiç sorun yok.


    Bir müddet sonra kaydettiğin dvd lerde bozulmalar başlayacak zaten dvd deki en mühim problem saklanma ömrü yoksa yazmaya hepsi yazıyor bi gün açacaksın ve görevimiz tehlikedeki gibi cd çalışmıyor
  • maxell 8x kullanıyorum neroyla sorunsuz 12x yazıyorum.Birde fuji medya öneriliyor ama şahsen bulup deneyemedim.
  • DMS lerle alakalı sorun nedir diye soran arkadaşlara .....

    DMS dvd leri yazarken çoğu arkadaş gibi bende sorun yaşamadım ama aradan 2-3 ay geçmiştiki DMS ler kabak gibi soyulmaya üst baskıları atmaya başladı ..


    Bir başka ifade ile yumurta gibi soyuldu ... Tabi olan bizim arşivlere oldu ..


    DMS lerden uzak durmanızı şiddetle öneririm .. özellikle kayıtlarınız sizin için önemli ise..


    Şu bir gerçek artık DMS ler 1 veya 2 yıl önceki DMS ler değil .. adamlar zaten baktılar kendi markalarında kaliteli mal getiremiyolar Philips , verbatim felan satmaya başladılar ..


    Bu arada DMS lerden alınan verbatimler ile BURLA makinaya bağlı gerçek distribütör TEKNOSANIN getirdiği verbatimler birbirinden farklı arkadaşlar ..

    Buna da dikkat

    MITSUBISHI tarafından üretilenlerinki MCC 003
    DMS nin sattiği ise CMC magneticte üretilen mal , kodu CMC AE01 ve aralarında kalite farkı var özellikle zamana dirençlerinde ..


    kodu CMC AE01 olan verbatimi 1 veya 1,5 milyona alacama , IOMEGA veya MAGIC i alırım 0,55 DEN ONLARINDA KODU CMC AE01


    İşin özü artık DMS ler 1. sınıf ve kaliteli ürün değil ..

    Selamlar saygılar ..

    DMS DVD MAĞDURU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASURBANIPAL -- 23 Haziran 2005, 13:55:04 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.