Şimdi Ara

En Fazla 85 Bin Lira Bütçe İçin Otomatik Hatchback Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Almayı düşündüğümüz aracın;

    -En düşük 2014 model
    -Antalya şehir içi trafiğinde kullanılacak, kullananın biraz acemi olmasından dolayı kullanımı rahat, görüş açıları iyi olan
    -Şanzımanı pek arıza çıkarmayan, vites geçişlerinde sarsıntı yapmayan, yokuş kalkış desteği olan
    -Küçük boyutlarda, park etmesi kolay olan
    -Çukur ve tümseklerde, darbeleri emme konusunda başarılı, genel olarak konforlu
    -Ses yalıtımı en azından rezalet olmayan bir araç olması tercihimiz :)

    Aracın elden çıkarılabilme kolaylığı, ikinci eldeki talebiyle ilgilenmiyoruz. Alan şahsın belki 20 sene binebileceği bir araç düşünüyoruz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Opel Astra J 1.4 turbo sport 2. El 20-30 binde bulunuyor. Hem performanslı hem c sınıfı hem şanzıman falan ömürlük, LPG uyumu da var çok iyi seçenek.

    Bir de 2018 model sıfır km hyundai i20 1.4 otomatik cam tavan, tam otomatik şanzıman, yine LPG uyumlu, tasarımı güzel araçlar. Ben bunları tercih ederim şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun ömür/sorunsuzluk için "Japon" diyorlar ama ben o fiyat bandında "2014 Peugeot 308 1.2 Puretech EAT6 Allure" kullanıyorum. Şahsen memnunum.

    Araçta tam otomatik "Japon" şanzıman mevcut. (Aisin) Şanzıman maddenizi epey karşılar. Ancak orta-sert bir araç. Kasis/çukur maddesinde çok yardımcı olmaz ama belki denedikten sonra o kadar da değilmiş diyebilirsiniz. Bir de 2014'te Avrupa'da yılın otomobili seçildi.

    Adaptif cruise control, elektronik park freni, yokuş kalkış desteği, kör nokta uyarı sistemi vs. araçta mevcut.
  • Şehir içi kullanılacak araçta tek ve çift kavramalı (DSG, EDC, PowerShift) şanzımanlar, uzun dönem kullanımında debriyaj baskı balatası ve mekatronik arızası gibi büyük masraflar çıkarabilir.

    Bu nedenle tork konventörlü tam otomatik veya CVT şanzımanlarına yönelmek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

    Yukarıda bir Yaris ilanı önerilmiş. Ben daha uygun fiyatlı Yaris Hybrit olanını öneririm....

    YARİS1

    YARİS2

    Daha büyük sınıf istenirse Auris'te oldukça iyi bir seçenek olabilir.


    AURİS1

    AURİS2

    Yine yukarıda başka bir forumdaş İ20 önermiş. Bu araçta şehir içi kullanımı için uygun bir seçenek olabilir.




  • 1.6 cdti astra j alınabilir sanırım piyasasını pek bilmiyorum ama. Boyutları belki sıkıntı olabilir sınıfına göre büyük bi araba ama motoru ve yol tutuşu bu sınıftaki arabaların çoğunu cebinden çıkarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar astra, auris ve golf segmenti yerine corsa, yaris ve polo segmentindeki ebatlarda kasaları kastediyorum. Bunu bir netleştireyim.

    Bunun dışında benim araştırdığım kadarıyla cvt ve eat6 şanzımanlar öneriliyor. İlk mesajda bahsettiğim niteliklere sahip başka bir şanzıman varsa bilmek isterim.

    Konfor ve şanzımanı ele alırsak, bahsettiğim sınıfta bulabildiğim 2017 ve daha yeni C3 modelleri var. Yalnız bu aracın nedense sadece 1.6 litre motorlu modeli var ve aracın şehiriçi yakıt tüketimi 10 litreyi görüyor. Kullanacak kişinin aracı ne kadar kullanacağını öngöremediğim için bu araca karşı çekimserim.

    Açıkçası ben araştırırken şanzımandan başlayarak 208, micra, jazz ve C3 modelleri arasında kaldım fakat 208 ve micra'nın konfor bakımından nasıl oldukları hakkında bir fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra j kronik arızası en fazla olan araçtır son yıllarda piyasaya çıkan modeller arasında madde madde yazsam buraya 20 tane şey yazarım. Bence dizel i30 alın tork konvertörlü şanzuman yada audi a3 1.4 tsi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    Sen arabaların şehir içi verilerine aldanma Antalya şehiriçi trafiği rezil durumda , kilit noktalardan geçecekse kralı gelse 8.5 9 lt altını göremez. O katılog şehiriçi ortalamalarını anca çevreyolunda tutturursun...

    Cvt kullanıcısıyım Antalyada yaşıyorum tavsiye ederim, tam otomatik vites çok rahat oluyor. Ama cvt leri araştır bazı araçlar sıkıntılı Nissan baya sıkıntı yaşadı Micralarda , focus dizel cvt leri acayip batırdı vs Honda Mitsubishi Toyota cvt ler başarılı diye biliyorum. (Kendim mitsubishi kullanıyorum şanzımanı araştırarak aldık 200bin+ km lere kadar sorun yaşayan görmedim abd forumunda)

    Eat6 çok beğendiğim bir şanzıman 208 1.2 130 luk ile çok iyi ama şehiriçinde baya fazla yakacaktır. Ama 208 fena bir yeni kasayla geliyor. Eski kasasını almak ister misiniz bilemem...

    Honda Jazz Cvt temizi bulunursa al git düşünme bile derim...

    Suzuki Baleno , Nissan Pulsar (C hb) alternatif olarak önerebilirim. Karşılaştırır içinize sineni alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 7 Mart 2019; 1:36:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    O fıyatlara c sınıfı varken b sınıfına paranızı harcamayın bence. Boyutları arasında cok fark yok. Mesela guncel polo ıle golf bırbırıne cok yakın

    B sınıfı alacaksanız da sıfır bakın. 83bın tl ye tam otomatık corsa verıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.