Şimdi Ara

Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
14
Favori
6.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ayarlara RetroArch dan ulaşılıyor. RG351P de kisayolu var, oyunda hotkey ile RetroArch menusune gecip ayarlari ordan degistirip emulator icin yada sadece oyun icin kayit ediyorum. Ayrica QUIT / kapatma ekranindan RetroArch ile baslat deyip yine RetroArch a geçebiliyorum. B3nzer sekilde ulasmaniz lazim RK2020de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RG350 - RG280 (ayrıca The New Pocket Go / PlayGo / Q80) ve türevlerine resmi olarak Libretro - RetroArch desteği geldi. şimdilik "nightly" (deneme) sürümleri olan RetroArch'ın, OpenDingux işletim sisteminde çalışan tam sürümü kısa zamanda çıkacak. O zamana kadar denemek isteyenlerin


    https://buildbot.libretro.com/nightly/dingux/mips32//


    adresinden son tarihli sürümü indirip yüklemeleri gerekiyor.


    Konu ile ilgili videolar:




    Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020)

    RG280V, RG350M ve MiyooMax el konsollarıma yüklediğim RetroArch, JZ4770 işlemcili cihazlara bir çok yenilik getiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 24 Aralık 2020; 23:59:15 >




  • Merhaba @PROJECT2501


    Şu anda bir konsol almak istiyorum. En günceli RG351p midir? Ben RG350 düşünüyordum ama o geçen senenin modeli sanırım. Benim ellerim biraz büyük olduğu için o tarz modelleri kullanabiliyorum.


    Ali express mi yoksa banggood mu mantıklı alışveriş için?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zugabere

    Dostum seni takip ederim uzun zamandır. Elimde 5 farklı rengte psp var zaten ve bana göre de en iyi emülatör el konsolu o. Ayrıca Ps vita’ da var bende. Dreamcast’i elde oyanamak istiyorum. Bundan dolayı bu konsollardan birini istiyorum.



    Alıntıları Göster

    Mrb yazınızın üzerinden biraz zaman geçmiş gerçi ama yinede sorayım. ps vitada dreamcast oyunları oynanmıyor mu?(emülatörü yok mu?)code veroniva x oyunu ps1 oyunu değil mi? ps1 oyunlarının hepsini vitada oynayabiliyoruz diye biliyorum.





  • Tam aradığım konu! Ama güncelliğini yitirmiş tüh. Ben de son zamanlarda inanılmaz merak saldım el konsollarına. Malum switch oyunlarının TR'de çok pahalı olmasından ötürü daha çok bu tarz emülatörler ilgimi çekiyor. Youtube'da ve yabancı forumlarda epey inceledim, Retroid Pocket 3+ bu aralar çok ilgimi çekiyor hem fiyat olarak uygun da. (Gönül isterdi ki temiz bir PS Vita Slim alıp yardırayım ama temizi nerde...) Sizin verebileceğiniz bir tavsiye var mı?


    Bildiğim kadarıyla Switch lite kırdırılıyor fakat çip ile. Aslında Çipli Lite bulsam daha çok işime gelecek, fiyatı önemli değil. Yeter ki Zelda ve Mario Oddysey gibi yeni nesil oyunları da oynayabileyim. Ama ben daha çok emülatör kısmını istiyorum tabii. :)






    Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020)Retro Game Corpsyoutube
    The Retroid Pocket 3+ is here, and it's an impressive upgrade from their previous models. In fact, it's kind of crazy considering the leaps and bounds that you'll find in this mere $20 difference from the Retroid Pocket 3. Buy one here: https://bit.ly/3OT4DKd My Retroid Pocket Starter Guide: https://retrogamecorps.com/2022/01/16/retroid-pocket-2-starter-guide/ RP3+ community compatibility spreadsheet: https://tinyurl.com/RP3PlusGameSettings Disclaimer: I purchased these devices on my own, but the company sent my order early for review. All opinions are my own, they did not see this review ahead of time, and no money was exchanged in any way. Timestamps: 00:00 introduction 01:57 specs and pricing 04:48 unboxing and impressions 05:52 d-pad, analog sticks, and face buttons 08:50 audio quality, size, and ergonomics 12:21 screen quality and comparison 14:06 shell color options 15:56 software setup and orientation 18:14 retro system testing 19:23 PS1, Saturn, N64, Dreamcast 21:24 Nintendo DS and PSP 22:49 GameCube, Wii, and PS2 28:56 Nintendo 3DS and Switch (cat break) 31:06 Android games, streaming, HDMI 34:23 summary (likes and dislikes) 36:48 conclusion If you want to support the channel, please consider Patreon: https://www.patreon.com/retrogamecorps Find me on Discord! https://discord.gg/retrohandhelds Theme song written by Jim Gray of Our Ghosts: https://ourghosts.bandcamp.com/track/my-first-day-at-the-retro-game-corps Note that this description may contain affiliate links. By clicking on an affiliate link and buying something, I may earn a small commission of the sale at no extra cost to you. You can read more about that here: https://retrogamecorps.com/about/ This video is for entertainment and educational purposes only. #Retroid #emulation #retrogaming
    https://www.youtube.com/watch?v=6IF3_8HTeKY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 18 Ocak 2023; 17:40:21 >




  • Konu güncelliğini yitirmiş belki ama yinede bilen çıkar...


    Bir el konsolu arıyorum, içinde emulatörü olan ps1 psp gb gbc vs vs hepsini çalıştırabilen. Hatta ns oyunlarını bile. Biraz araştırdım çok fazla konsol çıkmış ve kirli bilgi çok fazla

  • rebelyell R kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 konsolunuda kullanan biri olarak yaziyorum.Anbernic 351 yada Retroid Pocket 2 olabilir.ama temiz bir Ps Vita bulursanız vita oyunlarınıda oynayabilirsiniz.Emületör icin muazzam alet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Şu linkte tüm el konsollarının detaylı bir listesi var. Fikir verme açısından burada dursun derim. Ben de sizin gibi PSP ve NS oyunlarını çalıştırabilen bir emülatör aradım. Hatta bi ara PS Vita almayı düşündüm fakat Türkiye'de ikinci elinin fiyatları saçma derecede pahalı. Piyasadaki cihazların çoğu da sorunludur eminim ki. İkinci el elektronik cihaza oldum olası karşı olduğum için Çin'den sıfır bir retro konsol almaya karar verdim.


    Aslında gönlümde Retroid Pocket 3 Plus vardı fakat şu an ona bütçem yetmediği için daha düşük seviyede bir cihaz aldım. Anbernic RG35XX aldım. Bu hafta başında elime ulaştı. Dokunmatik ekranı olmadığı için NS oyunlarını oynatamıyor ama PS1 ve diğer tüm platformları rahat bir biçimde oynatabiliyor. Cihazdan çok memnunum, ele de çok güzel oturuyor meret. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 


    NS ve daha yeni nesil cihazların oyunlarını oynatabilmek için Retroid Pocket 3+ adlı cihazı öneririm. Borç harç içinde olmasam onu alacaktım, 150 Dolar civarı bir şey idi fiyatı zaten. Dokunmatik ekranı da var ve çeşitliliği çok. :)


    NS veya PSP olmasa da olur diyorsanız Anbernic'in ürünlerine mutlaka bakın.


    Edit: NS demişsiniz pardon. Ben DS sandım. Nintendo Switch oyunlarını oynatabilecek emülatörler var tabii ama fiyatları epey tuzlu. Aya Neo gibi cihazlar bunun için uygun.



    Benimki de şöyle bir şey. :)


    Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 2 Mart 2023; 14:45:36 >




  • Ressam R kullanıcısına yanıt

    Baktım şimdi senin aldığın modele gerçekten çok hoş duruyor. NS oyunlarınıda oynamayıverelim canım nolcak. Sen nerden ne kadara aldın? içinde bütün oyunlar kurulu mu geldi? extra birşey yapıyor musun?

  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Kullanımı çok rahat. Normalde piyasada Miyoo Mini adında bir emülatör daha vardı fakat üretimi durduruldu ve stokta kalan son cihazlar fahiş fiyatlara satılıyor. O bundan daha da küçük ve rahat değil.


    Ben kargosu vergisi kılı yünü her şeyi dahil 1750 lira'ya aldım. Aliexpress'ten getirttim. Taşıma çantası da var yanında, çanta istemezsen 40-45 lira düşüyor fiyat ama çanta lazım. Ekran koruyucu film de geliyor cihazla beraber, zaten kullanmaya başlamadan hemen uyguladım.


    Bende CFW'li Nintendo DSi de var yalnız şu kadarını söyleyeyim, bu emülatör ona bin basar. :) DSi konforsuz, ekran çözünürlüğü çok düşük ve bu yüzden bir zaman sonra göz ağrımasına yol açıyor. Oyun skalası sınırlı, bundaki gibi binlerce (birbirinden farklı) oyun yok. Ayrıca bu cihazın çözünürlüğü 640x480 ve IPS ekran ile geliyor.


    Evet cihaz oyunlar kurulu şekilde geliyor. Yalnız stock işletim sistemi çok verimli değil. Black Seraph adlı yabancı bir yazılımcı GarlicOS adında bir işletim sistemi çıkardı. Kolay şekilde bir kurulumu var, kurulumu yaptıktan sonra cihaz uçuyor. :)


    Reddit sayfası şu: https://www.reddit.com/r/rg35xx


    Dersen ki ben çok üşeniyorum, içindeki oyunları açar oynarım, o seçenek bile hayli hayli götürür seni çünkü NEO-GEO'sundan Mega Drive'ına, GBA'dan PS1'e kadar yüzerce oyun var içinde. 64GB micro SD kart ile geliyor.


    Cihazda iki adet Micro SD slotu var, birine işletim sistemini kurup öbürüne ROM atabilirsin. Aynı Windows gibi.

    (Edit: bir adet micro sd ile geliyor, öbürünü kendin alman lazım)


    Bu da GarlicOS yüklemek için talimatların olduğu sayfa, uğraşmak istemem diyorsan bile geldiği haliyle rahat senelerce oynarsın. :)



    İyi pazarladım sana. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 3 Mart 2023; 16:27:37 >




  • Ressam R kullanıcısına yanıt

    Yemin ederim çok iyi pazarladın :)


    özelden aliexpress den aldığın linki atar mısın?


    Cihazı araştırırken garlicOS videosunu gördüm onu izliyordum dedim Ressam a bir sorayım o yüklemiş mi sen kendiliğinden cevap verdin...


    GarlicOs için çift microsd, birine işletim sistemi öbürüne oyunlar, buraya kadar tamam, oyunları vs nereden indiriyoruz?


    Sen kaç gb ve ne marka micro sd kullandın? İşlem zor mu sence? Cihaz ps1 oyunlarında vs kasma donma yaptı mı hiç?


    cihazı kapatıp yanında gelen 64 gb ı takınca hooop direk geldiği haline dönüyor değil mi?


    sorularım çok saçma gelebilir bu emülatör vs olayına 2 gündür bakıyorum sadece sıktıysam özür dilerim.

  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Hayır canım estağfurullah ne sıkması. :) Ben iki aydır araştırıyorum neredeyse o yüzden epey bi tecrübe edindim emülatörlerle alakalı. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 


    şu linkten aldım fakat sanırım fiyatı artmış gibi. başka satıcılardan da alınabilir. https://tr.aliexpress.com/item/1005005055311202.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.2ab33d125wr4X2&gatewayAdapt=glo2tur


    Bu arada illa çift micro sd kullanmak zorunda değilsin, Aliexpress'ten gelen micro sd "generic" yani adi olanlardan. Şimdilik ben de onu kullanıyorum ama yarın öbür gün bozulduğunda pişman olacağım. Gerçekten bozulmaya çok yatkın oluyorlar.


    Onun yerine minimum 32 gb Samsung veya Sandisk marka micro SD kullanılabilir. 32 GB hayli hayli yeter. Tek micro SD karta hem işletim sistemi hem de oyun atılabiliyor. Şu an zaten halihazırda tek kart ile çalışıyor benimki de.


    Oyunları buradan indirebilirsin, bu link internet alemindeki en büyük ROM arşivini barındırıyor.


    https://r-roms.github.io/megathread/retro/


    Dersen ki "tek tek uğraşmayayım, şöyle BEST OF gibi bir şey olsun onu indireyim"


    https://www.reddit.com/r/Roms/comments/x2cn29/platform_explorer_roms_pack_top_games_hacks/


    Cihazla birlikte gelen Micro SD 'deki işletim sistemini hiç bozmadan geri takarsan geldiği haline geri dönüyor diye biliyorum, açıkçası denemedim. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 3 Mart 2023; 17:18:18 >




  • Ressam R kullanıcısına yanıt

    Evet şu an 2103TL ye geliyor... başka satıcılardan bakayım sahte olma olasılığı yok sanırım.. birde 128 lik kartta 8000 oyun diyor çok kararsız kaldım..


    yatay duran el konsolu ararken ne ara dik konsola bakar oldum anlamadım, birde bende gb color var orjinal neredeyse hiç kullanılmamış ama tek kartuş oyunu var, onlara baktım tek tek alınca çok pahalı oluyor

  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Açıkçası Anbernic Direct Store diye resmi bir mağaza da var ama ben "TSIGO" adlı satıcıdan aldım. Gayet sağlam geldi. 1100 Liraya kadar bulunabiliyor hocam. Ben alırken de listeleme fiyatı yaklaşık 1200 lira idi sanırım. Alırken feedback skoruna veya satış yapıp yapmadığına bak bence. Benim gönderdiğim linkte birkaç satış yapılmıştı mesela. Biraz da risk alıp aldım, 2 hafta içinde geldi.


    İlk başlarda ben de hep yatay konsol baktım. Hatta birkaç mesaj yukarıda bahsettiğim gibi gönlümde Retroid Pocket gibi bir cihaz vardı. Hatta GameBoy tarzı dikey cihazların konforsuz olduğunu düşündüğümden hiç aklımın ucundan bile geçirmedim. Ama dönüp dolaşıp vardığım yer burası. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 


    GBC epey eski bir cihaz bir de R4 kart gibi Firmware'li kartuş oluyor mu onlarda bilmiyorum ama bence seni kurtarmaz abi, sen emülatörlere bak mutlaka. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020) 


    Edit: 128 gb kart 8000 oyun kısmına bence hiç takılma, oyunları kendin de atabiliyorsun sonuçta. Reddit'te zaten herkes Çinlilerin cihazlara yüklediği oyunların versiyonlarından şikayetçi, herkes kendi atıyor oyunları. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 3 Mart 2023; 18:6:0 >




  • Ressam R kullanıcısına yanıt

    Bu markanın biraz daha pahalı ama ps2 oyunlarınıda çalıştıran bir konsolu varmış. Onu araştırdın mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebelyell R kullanıcısına yanıt




  • Ressam R kullanıcısına yanıt

    552 mi sence bu mu? Yada başka markadan tavsiye var mı bu şekil olanlardan. 1-2 ay daha bekleyeyim bari ps2 oyunlarınıda oynatan birşey alayım diyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Hocam bu dediklerinizi kapsayan en ekonomik ve güzel cihaz Anbernic Rg35xx şu an. Miyoo mini plus da var ama stok sıkıntıları yaşayacak bir süre. Nintendo 64 ve Dreamcast isterseniz bütçeyi biraz arttırmanız gerekir. Banggood'dan Türkiye direkt kargo işaretleyerek gümrük vergisi içinde satın alabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

    Aralarında ne kadar fark var bilmiyorum fakat RG505 yıllar boyu götürebilecek bir cihaz. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa bunu al gitsin hocam. :D Ama "Çin malı sonuçta, 5 bin lira harcamaya değmez" dersen RG35XX 'i şiddetle tavsiye ederim.


    Geçen haftasonu stock micro sd kartı yaktım. Zaten Reddit'te de herkes çok adi olduğundan söz ediyordu. 32 GB micro SD kartıma GarlicOS'un son sürümünü kurdum, boot screen ile tema da yaptım. Üzerine bi ton PS1 oyunu da attım. Şu an başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi 2020 (24 Aralık 2020)  Zamanında hem PS1 ardından da PS2 sahibi olmuş biri olarak çok da PS2 oyunlarını aramıyorum valla. Bi GT4 olsa iyi olurdu tabii ama ben genelde PS2'de Guitar Hero kasıyordum. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 7 Mart 2023; 10:1:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.