Şimdi Ara

Empire:Total War(Savaşta yürüken çalan müzikleri degiştirme)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önce konusu vardıysa silinebilir.

    Anlatacagım yöntemle müzikler degişmektedir.Ancak müziklerin çalmasında bazen sorun oluyor, mesela yürümek için olanda 1 kere yürütüp durdurun sonra bir kez daha yürütün müzik çıkacaktır.İşlemler dogru ise müzikler kesinlikle çıkar ama kaçıncı yürüme,koşma veya hücumda bilemiyorum.Şuan yapılabilen en mükemmel hali böyle arkadaşlar özür dilerim.

    Eger bulabilirsem karşı tarafın askerlerinden gelen sesi kesmeye çalışacagım.Çünkü onlardanda mehter marşı geliyor :S.Dün bulmuştum ama kaybettim o sayfayı.

    Arkadaşlar dün bi gayretle bu konu üzerinde internetten bir program indirip 3 saat filan ugraştım(ki bilince 5 dk lık işmiş XD).Sonunda Osmanlı askerleri yürüken, koşarken veya hücuma geçerken trampet yerine mehter marşlarıyla ilerliyor.

    Size gerekli olan program bu

    Birde mp3 dpsyasını wav formatına çeviren bir converter lazım.Başta koymıcaktım ama bi !!kıyak!! olsun size XD.Bu programla youtube'taki videoyu convert ederek indirebilirsiniz.2 dosya oluşacak biri video dosyası biri mp3 dosyası dşkkat edin ona.Birde linki kopyalayınca anında programa yazlıyo!!!

    Daha sonra bu programı açmak için çift tıkladınızda karşınıza bi pencere çıkıcak yer seçmek için, biyer seçmeden tamama basın hiçbir önemi yok o seçimin.

    Bunu yaptıktan sonra açılan programda File------>Open------>Empire total war neredeyse orayı bulun------>ETW'nin içindeki data dosyasını seçin------>Şimdi sounds_music.pack dosyasını açın.


    Şimdi altta çıkan listeyi şu şekilde açın sounds_music.pack------>music------>fieldmusicians

    Çıkan listede size gerekli olan emp_cus_snare_..._***_v1.00_gme.wav şeklinde gidenler olacak.

    Şimdi mp3'ten wav formatına çevirmemiz gereken 3 ayrı müzik var(Her birine ayrı müzik koyacaksanız).Bunları çevirdikten sonra buradaki işlem tamamlanıyor.



    Şimdi tekrar programa dönün ve ilk önce file------>"CA packs are read only" yazan kısmın tik ini kaldırın yoksa degiştirme yapılmaz.



    Daha sonra alt kısımda bulunan emp_cus_snare_..._***_v1.00_gme.wav dosyalarından ... yerleri march, run, charge olanlara sag tık------>extract selected'ı seçin------>herhangi bir dosyaya atın



    Daha sonra bu koyacagınız müziklerin adlarını extract ettiginiz müziklerle aynı yapın.Extract ettiklerinizi silin daha sonra.


    Sonra yine programa gelin degiştirilecek müzik dosyasına sag tık------>replace file------>çıkan pencerede aynı adlı olan degiştireceginiz müzik dosyasını bulun------>çift tık


    Eger dogru yaptıysanız ve hata raporuda almadıysanız(ki adımlar dogru ise bişey olmaz) degiştirdiginiz dosya kırmızı 'ya dönecek.

    Bundan sonrada iş artık programı kapata basıp degişiklikleri kaydet demekte(Bunu yapınca program bir süre kilitleniyor merak etmeyin hiçbir şeye dokunamdan bekleyin).

    Diger ordualrın müziklerini degiştirmek için emp_cus_snare_..._***_v1.00_gme.wav(trampet çalanlar için), yukarda kalan cornetli olanlar borazanlılar için olan dosyalardır.

    Artık oyununuza girin ve müziklerin zevkini çıkarın.

    Tavsiye charge ve run kısmına bunu koyun daha güzel oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barcan -- 25 Nisan 2010; 12:37:13 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.