Şimdi Ara

Empedans mı? Frekans aralığı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony nwz a15'e 750 tl civarında kulaklık alacağım. Bazı kulaklıkların empedansı yüksek frekansı aralığı düşük. Bazılarında da tam tersi. Hangisinin yüksek olanını alayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2side önemli kavramlar.empendasin yuksek olmasi bir bakima kotu cunku her cihaz yuksek empedansi cikarcak gucleri veremiyor maalesef.bu sebepten cihazi takip dinlediginde sesin az sevideye gelme ihtimali cok yuksek. Bu sebepten dolayi yuksek empedansi kurtarcak kadar guclu cihazin yoksa ek olarak amfi tasiman gerekir.tek kotu yani bu.(bildigim kadariyla)
    Frekansa gelcek olursak kulakligin kutusunda yazan frekans degerleri cogu kulaklikta gercegi yansitmiyor teorik olarak frekans araligi ne kadar guksek olursa o kadar genis sahme aliyorsun fakat bazi kulakliklarda 8hz degerine varan degerleri yazarlar ama hic bir zaman goremezsin.ozetleyecek olursak frekans araliginin yuksek olmasi iyi birsey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frekans aralığına çok takılma ama illa bir aralık belirtecek olursam, 20 Hz'e kadar inmesi ve 20 kHz'e kadar çıkması iyi bir şey. "Genel olarak" insan kulağı hemen hemen bu değerler aralığında duyar.

    Empedans da daha çok cihazın verebileceği güç (RMS) ile alakalı terimleri içerir. Sesin yüksekliğinde etkili bir ters orantılı katsayıdır ama desibel değeri de bunun yanında bir bu kadar önem taşır.

    Sesin seviyesi hakkındaki tam formülü ben de henüz öğrenemedim ama ikisi de aynı derecede önemli, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.