Şimdi Ara

Emiyet şeridi ayıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belediye çözümü buldu... bakınız E5 de emniyet şeridi ayısı var mı?

    yok, çünkü emniyet şeridi yok... metrobüs saolsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 10 Ekim 2008; 16:30:51 >
  • hayvanla hayvan olmayın, emniyet şeridine dalmayın
  • dün annem bagajı iyi kapatamamış, yol bilgisayarı bagaj açık uyarısı verdi. E-5 in ortasındayım, duramıyorum. Emniyet şeridine çekmeye tırsıyorum, manyağın biri bizi arkadan biçecek diye. Bagaj kapağından tümseklerde şıkırt diye ses geliyor. Araç HB olduğu için, bagaj bi açılsa yola fırlayabilir eşyalar ve bu arkadakiler için riskli.

    Neyse sonra bi tane sağa çekmiş şahin gördüm. Trafik de yavaşlamıştı, aracı durdurup bagajı kapttık. Demem o ki, emniyet şeridini kullanan o kadar çok makasçı var ki, tırsıyorum acil bir durumda sağa çekmeye. Kendimi emniyette hissetmiyorum emniyet şeridinde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    dün annem bagajı iyi kapatamamış, yol bilgisayarı bagaj açık uyarısı verdi. E-5 in ortasındayım, duramıyorum. Emniyet şeridine çekmeye tırsıyorum, manyağın biri bizi arkadan biçecek diye. Bagaj kapağından tümseklerde şıkırt diye ses geliyor. Araç HB olduğu için, bagaj bi açılsa yola fırlayabilir eşyalar ve bu arkadakiler için riskli.

    Neyse sonra bi tane sağa çekmiş şahin gördüm. Trafik de yavaşlamıştı, aracı durdurup bagajı kapttık. Demem o ki, emniyet şeridini kullanan o kadar çok makasçı var ki, tırsıyorum acil bir durumda sağa çekmeye. Kendimi emniyette hissetmiyorum emniyet şeridinde.

    Trajikomik ama gerçek




  • quote:

    Orjinalden alıntı: x-rayted

    Kaba ve hakaretamiz olmayan yorumlarınız için teşekkür ederim, iyi ki kimse küfür falan etmiyor ....
    vergi işini yazarken bir savcının bu ülkeye hizmeti ne kadarsa ben de o kadar hizmet ediyorumdur anlamında kullandım...

    Bilmiyorum sürekli TEMi kullanıyor musunuz..Ancak bir insanın emniyet şeridi kuralına uymamasını eleştiriyorsanız. Sütten çıkmış ak kaşık olmalısınız ama heeyy ben emniyet şeridine giriyorum siz hız sınırırnı aşıyorsunuz, o kırmızıda geçiyor, diğeri ters yönden dönüyor..

    Niçin kimse kırmızıda geçen ayılar , dönülmez yerden dönen ayılar , kırmızıda geçen ayılar, trafiği tıkayan ayılar diye mesaj atmıyor..

    Tüm kural ihlalleri ile ilgili başlık atarsak inanın hepimiz en az bir tanesine dahil oluruz.

    Türkiye olarak irreverzibl yani geri dönülemez noktadayız. Türkiye artık sen kendini düzelt toplum da düzelir aşamasını maalesef geçmiştir.

    Bazıları benim savunmama iyi de birileri evini soyarsa sen de mi hırsızlık yapacaksın diyor..Trafikteki kabahatler ile ahlak kurallarını veya devletin suç kanunlarını bir tutatamayız bence aynı kategoride değiller...

    bana emniyet şeridine girme diyen herkesin hiç hız sınırını aşmadığını, hiç kırmızıda geçmediğini, hiç yanlış yerden dönmediğini vs vs.. umuyorum...

    Edit: Ama orası ambulans itfaiye vs içindir diyceksiniz...TEM diye bunun için yazdım..Tem uzun yol yıllardır TEMdeyim. ambulans 1 kere gördüm itfaiye hiç görmedim..Bir araç teme giriyorsa zaten işi acil değildir pek..



    Hocam bence "mantığa bürüme" ve "bahane bulma" refleksini kullanıyorsunuz.

    Yanlışı yapan sayısı arttıkça o iş doğru haline gelmez. Doğru gibi görünebilir ama uzun vadede herkes kaybeder.

    Ben İstanbulda araç kullanıyorum ve evet hiç emniyet şeridine girmedim.

    Hız sınırı TEM de 120 dir ancak siz de biliyorsunuz 150-200 le gidiyor millet. Ben 120-130 u aşmıyorum. (Aştığım da oluyor.)

    Kırmızı ışıkta asla geçmem. (Hatta G.O.Paşada falan arkadan çok korna yedim. Olsun, geçmem.)

    Zaten o korna çalan arkadaşların hiç biri araçtan inip yanıma gelmediler.

    Çünkü ben şöyle düşünürüm: Bir insana, göğsümü gere gere yanlış yapıyorsun diyebilmek için o yanlışı yapmamam gerekir.

    Ancak hatayı hepimiz yapabiliriz.

    Hata ve yanlışı karıştırmayalım.

    Yanlış, bilinçli yapılır. Hata, bilinçsiz...

    Göz göre göre emniyet şeridine girmenin savunulu bir tarafı yok bence.

    Selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: x-rayted

    TEMde gidip gelmeye başladığım ilk yıllarda ben de sizler gibi idealisttim emniyet şeridinden gidenlere kıl oluyordum, hayvan herifler ayılar diye kızıyordum..

    Sonra farkettim ki benimki enayilik: herkes giriyor, ben kızdığımla kalıyorum.Artık BİRİLERİ GİRERSE ben de giriyorum, ama hiç ilk giren olmuyorum...

    Ayrıca akil bir vatandaş olarak ülkemizin emniyet şeridi yasasına da isyan ediyorum..devlet emniyet şeridini bir kısım insana ayrıcalık olarak tahsis etmiş..Mesela geçenlerde bir düzenleme yapıldı polis hakim ve savcılara trafik suçundan ceza kesemeyecek..Bu ne demek hakim ve savcılar istedikleri gibi trafik kurallarını çiğneyebilir demek..En önce onların reddetmesi gerekir ama ballı börek ülkesi türkiyede hakim ve savcılar da adalet ve eşitlik peşinde değil demek ki...Polis emniyet şeridini bir kısım insana ayrıcalık olarak tahsis ettiği için buraya girilmemesi için önlem almıyor herkes de giriyor..mesela TEMde kontrol noktalarındaki polisler arabalarını emniyet şeridine değil toprağa bırakıyor yani geçmesine izin verilenler rahat geçsin diye. Oysa 2 km de bir emniyet şeridini kapatan polis olsa ve mesela ambulans itfaiye vs gelirken telsizle bildirilse onlar da emn şeridini açıp kapasa ideal olur...Ama olmaz o zaman ayrıcalıklılar nasıl gidecek.Sürekli açık tutalım ki bunlar rahat geçsin...hergün 1-2 kişiye de ceza verririz olur biter .......

    Benim 2007 itibariyle bu devlete ödediğim vergiyi yazmak istemiyorum ama 0 km D segmenti 2.0 dizel otomobil fiyatı diyebilirim...Tıkalı yolda sürünücem, işinden çıkan savcı sırf devlet memuru diye emn şeridinden basıp 15 dakikada evinde olacak..benim eşimi çocuğumu görme hakkım yok mu onun kadar...O bu devlete hizmet ediyor da ben Ermenistana mı vergi veriyorum...Hayatımda tek emn şer cezası ödedim. Temde yine arabalar emn şeridine girdi ben de girdim. Önümde sivil plakalı beyaz transit var.. Polis varmış ona geç deyip bana ceza kesti. meğerse kıyıda bir yerde adalet bilmemne vakfı yazıyormuş. Cezaevi mi adalet sarayı mı ne personeli taşıyormuş...İşe bak sırf adam orada çalışıyor diye basıp evine gidecek ben o kadar vergi trafikte 1 saat fazla bekliycem...İşte buna isyan ediyorum..

    Emniyet şeridi emniyet mensuplarına tahsis edilmiş şerit olmamalı..Emniyet şeridinden sadece cumhurbaşkanı (sembolik bir makam olduğu için), acil olaya müdahale eden itfaiye polis ve ambulans gidebilmeli (yangından dönen itfaiye, personel veya randevulu hasta taşıyan ambulans, mesaiye yetişmeye çalışan polis girememeli).

    beyler herkes eşit olmalı padişahlık döneminde değiliz (gerçi bu iyi bir örnek olmadı ama )..hakkı olmadığı halde emniyet şeridine girenleri dile getirdiğiniz kadar; HAKKI OLMADIĞI HALDE DEVLET TARAFINDAN EMNİYET ŞERİDİNE GİRMESİNE SES ÇIKARILMAYANLARI VE DE DEVLETİN AYRICALIK OLARAK BU HAKKI VERDİKLERİNİ DE DİLE GETİRİN LÜTFEN...

    Eğer hiç kimse girmeyecekse tüm kalbimle sizden yanayım ama birilerinin ayrıcalığı devam edecekse ben bu işte yokum...



    Hocam çok doğru yazmışsınız, bu milletin karakteri olmuş artık ayrımcılık, ve kurallar sadece enayiler için var bu ülkede, sadece enayi oluyorsunuz kurallara uyunca!!




  • yıllardır istanbula gider gelirim kesinlikle o emniyet şeridini kullanmadım bundansonrada kullanmam keyfi o şeridi kullananlarada kızıyorum ama elden bişey elmiyor EĞİTİM ŞART
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.