Şimdi Ara

Elon Musk, Mercedes'in yatırımını tehdit olarak görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk, Mercedes'in yatırımını tehdit olarak görmüyor 

     
    Mercedes-Benz'in çatı şirketi olan Daimler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile  ABD'deki elektrikli otomobil ve batarya üretim hattına 1 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurmuştu. Şirketin Alabama eyaletindeki üretim tesisinin yenilenmesi için harcanacak olan bu para ile elektrikli otomobil üretimi için yeniden yapılanmaya gidilecek ve tesisin yanına bir de batarya üretim tesisi inşa edilecek. Bu yatırımın basında ''Tesla tehditi'' olarak yer almasının ardından Twitter'dan açıklama yapan Tesla CEO'su Elon Musk, bu tehditten pek etkilenmiş gibi görünmüyor.


     

    Yatırımı Yetersiz Buldu 

    Diğer otomobil üreticilerinin aksine Mercedes'in, ABD'ye yönelik bir yatırım kararı alması sık rastlanan bir durum değil ancak yatırım miktarı Musk'ı etkilememiş. Daimler/Mercedes gibi dev bir şirket için bu miktarın çok fazla olmadığını belirten Musk ''Keşke daha fazlasını yapsalardı.'' dedi. Bu açıklamanın ardından ''daha fazlasını'' da tanımlayan Musk, Mercedes'in yatırım miktarının yanına bir sıfır daha eklediğini ve böylece yatırımı 10 milyar dolara çıkardığını görmek istediğini kaydetti. 


     

    Daimler'in geçtiğimiz yıl 180 milyar dolar gelir elde ettiğini göz önünde bulundurursak Elon Musk'ın değerlendirmesinin doğru olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte Daimler'in elektrikli otomobil pazarına yönelik yatırımları 1 milyar dolar ile sınırlı değil. Bu yılın başlarınd yaptığı açıklama ile 2022 yılına kadar üretmeyi planladığı 11 elektrikli otomobil için toplam 10 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyuran Daimler, Almanya'daki araçlar için de kendi batarya fabrikasını açmış durumda. Bununla birlikte şirket, Çin'deki batarya tedarikçisine de 740 milyon dolarlık yatırım yapmıştı.


     

    Tesla'ya Yatırım Yapmıştı 

    Tüm bu yatırım hamlelerin de gösterdiği gibi Daimler, elektrikli otomobil pazarına karşı kayıtsız değil. Şirketin geçmişine baktığımızda elektrikli otomobillere olan ilgisinin Tesla ile ortaya çıktığını görüyoruz. 2009 yılında Tesla'ya 50 milyon dolarlık yatırım yapan Daimler, Elon Musk'ın ifadesiyle şirketin kurtarıcısı olmuştu.  B-Serisi hatchbacklerin elektrikli versiyonların üretilmesi için de Tesla ile anlaşan Daimler 2015 yılına gelindiğinde elindeki Tesla hisselerini kazanç için satmış ve Tesla ile olan ortaklığa son vermişti. Ayrıca bu tarihten itibaren şirket, kendi elektrikli otomobil çalışmalarını da hızlandırmıştı.


     

    Volkswagen ve Daimler elektrikli otomobil pazarına yönelik hamleleriyle halihazırda pazarın lideri olan Tesla'yı tehdit ediyor olsa da Tesla henüz bu hamleleri fazla önemsemiyor gibi görünüyor ancak ilerleyen yıllarda pazardaki üreticilerin artmasıyla birlikte daha sıkı bir rekabetle karşılaşabiliriz. 








  • Adam haklı. Mercedes için 1 milyar yatırım az.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burda şunu bilmek te fayda var ;abd de ofis açmak ve satış yapabilmek için elektrik li araç üretmek kanunlar ile zorunlu olarak dayatılıyor.






    Ülkesini ve yakın geleceği düşünüldüğünde vatandaşı için harika çalışmalar bunlar.







    Burda ki yatırım biraz zorunluluk tan kaynaklanıyor,işçilik maliyetlerinin yüksek oluşu, vergiler vs.kimse abd de fabrika açmaz durduk yere, daha ucuza bitireceği sömürge ülkeler varken.




    abd için merco nun yatırım yaptığı pek gözlenmemiş tir diye geçmekte.



    Tesla; kapitalist leri, petrol üreticilerinin,otomobil üreticilerinin mevcut sistemin gelirinden, keyfinden tembelliğin den iterek yenilikçi bir yaklaşıma soktu nihayet...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 26 Eylül 2017; 0:10:45 >
  • Şu soldaki S400 Hybrid'e bak hey maaşALLAH be. Kısrak gibi ayrılmış geliyor.

  • "çılgın"sin Musk...

  • Mercedes elektrikli araçlarını geliştirip satana kadar tesla zaten pazarda daha da büyümüş olacak model 3 ile, tehdit olarak görmemesi normal, daha en az 5-6 sene sonraya kadar teslanın öncü marka imajını koruyacağı kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden donanım haberde gündelık elon musk haberlerı cıkıyor?
    sankı parayı basmış" her gun benım bır haberımı yayınlayacaksınız" demiş
  • Kim ne derse desin elektrikli otomobillerde lider şuan Tesla.
  • Şuan için görmemesi normal ama bir kaç yıl içinde teslayı baya zorlayacak gibi görünüyor mercedes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesla elektrik araclari icin giga factory gibi devasa batarya uretim tesisleri insa ederken, dunyadaki tum araclar elektrikliye donustugunda global olcekde kac tane giga factory gerekli oldugunun fizibilitesini cikartirken 1 milyar dolar yatirimi ciddi rekabet olarak gormemesi gayet dogal. su bir gercekki tesla elektrikli araclarin uretimi ve tasarimi acisinda mevcut otomobil devlerinin senelerce ilerisinde. kendi hata yapip tokezlemedikden sonra ivmesini kaybetmesi cok guc.

  • Dağılın beyler adam haklı
  • O kadar para içindeler neden o kadar az miktar ayırmışlar acaba ? Musk haklı!

  • kaileye alınmaması gereken dünyanın en büyük ukalası olduğunu kendi sözleri ie her seferinde ispat eden bir tür.

    "2009 yılında Tesla'ya 50 milyon dolarlık yatırım yapan Daimler, Elon Musk'ın ifadesiyle şirketin kurtarıcısı olmuştu."
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.