Şimdi Ara

Elon Musk: Mars'taki ilk yerleşik üs, gezegenin kuzey bölgelerinde inşa edilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çevrimiçi konferans formatında düzenlenen Mars Society Convention 2020 etkinliğinde konuşan SpaceX'in kurucusu ve başkanı Elon Musk, Mars'a ilk insan yerleşimi için gezegenin kuzey bölgelerinin uygun olduğu görüşünü dile getirdi.



    Musk konuyla ilgili olarak:" Yüksek enlemler muhtemelen en kabul edilebilir olanıdır. İnsanlar, diğer şeylerin yanı sıra oksijen ve enerji elde etmek için kullanılabilen buzun olduğu bölgelere daha yakın yerleşmek istiyor. Ayrıca bu bölgelere, Mars atmosferini frenlemek için kullanılacak araçları indirmek daha kolay olacaktır." dedi.



    Ayrıca Bkz.Akıllı telefon pazarındaki konumu riske giren Huawei, otomobiller için teknoloji geliştirecek



    Buz çıkarma işlemi önemli



    Ayrıca, insanlı seferin üyeleri için öncelikli görevlerden birinin, roket yakıtı üretimi için gerekli kapasitelerin yaratılması ve bir iletişim sisteminin organizasyonu olduğunu belirtti. Musk'a göre, yakıt oluşturmak için kullanılabileceği için insanların Mars'ta buz çıkarma işlemini organize etmesi gerekiyor. İletişime gelince, gezegenimizin yörüngesindeki güçlü lazerler Dünya ile Mars arasında bir kanal düzenlemek için kullanılabilir. İnsanların Mars yüzeyinin altında tünel açması gerekebileceği de söylendi. Ancak bunun için SpaceX'in başkanına göre şu anda kullanılandan çok daha az büyük ekipman gerekiyor.





    Konuşma sırasında Mars'a uçuşlarda kullanılması planlanan Starship prototip uzay aracının yörünge içi yakıt ikmal testlerinin 2022 yılında yapılabileceği söylendi. Eylül ayı başlarında, uçuş testleri sırasında, Starship prototipinin 45,7 m yüksekliğe başarıyla yükseldiğini ve ardından fırlatma rampasının yakınındaki sahaya yumuşak bir iniş yaptığını da hatırlatalım.




    Kaynak:https://sputniknews.com/world/202010171080798255-elon-musk-reveals-location-for-first-base-on-mars/







  • Beton işi varsa bize versinler efsane beton döşeriz.

  • Peki merak ettiğim bu bölgeler hani ülkenin şahsi malı olacak? Öyle ya Mars'a bir yerleşim olacak ise o zaman bu toprak parçasının da kanunen bir sahibi olması gerekiyor. Mars'ın kuzey bölümü Mars Kuzey Amerika mı olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 18 Ekim 2020; 12:45:28 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Gidenin olacak tabiki senin olacak değil ya.

  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt

    Hayır yani dünyalı ırkının geleceği ve dünyayı kurtarmak için gidiyorlarsa dedim. O zaman Mars için gönüllü denekleri sadece kendi ülkelerinden almaları ve bu araştırma ve yerleşime başka ülkelerin katkı sağlamaması gerekir, sonuçta kendi ülkesinin toprağı olacak orası.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Katkı sağlamamak sana bir şey sağlamaz. Günümüzde ülke kavramı çok önemli bir şey değil. İşini iyi yapan her ülkede yaşar, her ülkenin vatandaşı olur.

  • cenkakay08 C kullanıcısına yanıt

    Soru şu: Mars'a gönüllü olarak gidip orada koloni kursan, sen bir Marslı mı, bir Türk mü yoksa o bölgeyi kendinin ilan eden Amerikalı mı olursun? Yoksa bilim için ölümü göze almış taşeron bir astronot mu olursun?

  • İlk kendi gitsin orada hayat varsa bize mesaj atsın

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Marstaki bir insan olursun gerisi kendi kafanda kendini ne olarak tamamladığına bakar ve bunun hiçbir değeri yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkakay08 -- 18 Ekim 2020; 15:3:25 >
  • Bu dünyada bazı insanlar fedakardır, ama çoğu insan çıkarına bakar, başkalarının çıkarı için fedakarlık yapmak ise bence enayiliktir.

  • mars'a gittin kuzeye yerleşmesi kaldı..ulan mask bazen boş boş konuşmayı seviyorsun

  • merak etme gözüm adb lilerin 1.5 trilyon dolar inşaat sektörü var ..amele ariyorlarmış gidebiliyorsan iyi para kazanırsın

  • O her insanın yaklaşımına bağlı fakat gerçekte Marslı olursun. Sonuçta orası yeni bir oluşum olacak. İleride gelişirse kendi ekonomisi,devlet yapılanması bile olur. Özünde Dünyalı olabilirsin fakat oraya yerleştiysen kendine de bir zahmet marslı de .  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Çok daha az büyük” nasıl bir ifadedir? Neyle çeviriyorsunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bunu dile getirmeniz de enayilik olmuyor mu? Çelişkilisiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozel sirketlerin ve sahislarin olucak.

  • Amma uzun rüya gördü bu elın mask uyan artık da..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.