Şimdi Ara

Elitebrands - Lider Sanal Mağazacılıktan Alışveriş Yapmayın!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
12.065
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sizinle alışveriş tecrübemi paylaşmak istedim.

    10.11.2016 tarihinde n11.com'daki Elitebrands mağazasından Columbia WM1052-429 model mont satın aldım. Sadece bir kış boyunca kullandığım mont bu baharda en hafif bir yağmurda bile kapüşondan su almaya başladı. Sorunu mağazaya ilettim, incelenmesi için göndermemi istediler. Montu gönderdikten sadece 1 gün! sonra montu geri gönderdiler. Tedarikçi firmanın yaptığı incelemede! üründe kusur bulunmadığı, montun "Güneşte bırakıldığı" gibi saçma sapan bir not bulunuyordu. Firma yetkilisi olan Furkan Bey ile yaptığım görüşmede, aynı üründen binlerce! satıldığı, hiçbir şikayet almadıklarını iletti. Komik olan kısım ise bu kadar kısa sürede montu incelemeleri mümkün olmamakla birlikte kış ayında kullanılan mont nasıl oluyorsa zarar verebilecek kadar güneş ışığına maruz kalıyor ve bu durumdan sadece kapüşon kısmı etkileniyor!

    Montu tekrar göndermemi, şirket sahibini de yazışmaya dahil edip tedarikçiye tekrar ileteceğini, bu işlemin 15 gün kadar sürebileceği ancak kendi kanaati olarak sonucun değişmeyeceğini! söyledi. Ben de detaylı bir inceleme raporu talep ettiğimi, olumsuz sonuç çıkması halinde THH’ne başvuracağımı belirten uzun bir yazı ile açıklayıp tekrar gönderdim. 1 hafta dolmadan mont bu sefer ilk gönderdikleri yazı olmadan geri gönderildi. Yazının kopyası zaten bende bulunuyor. İlk fırsatta THH’ye başvuracağım.

    Özet olarak Elitebrands – Lider Sanal Mağazacılık ismindeki firma üründe sorun olması halinde alsa tüketicinin yanında olmuyor. Tedarikçi firmanın iletişim bilgilerini de paylaşmıyorlar ki buradan ürünün hiçbir şekilde incelenmediği, belirli bir süre bekletip geri gönderdikleri sonucu çıkıyor. Komik olan diğer bir konu amatör bir cevap verip, Columbia firmasının yaptığı AR-GE çalışmalarını yok sayıp montun güneşte bırakıldığı gibi saçma sapan bir tüketici hatası bahanesi uydurmalarıdır. 3 in 1 tabir edilen başka model ama aynı tipte Columbia montu 5 sene kadar kullandım. Ne hikmetse sadece 1 kış çok az kullandığım monta “Güneşte bırakıldığı” gibi bir bahane ile değişim yapamayacağını ilettiler. Benim tavsiyem Elitebrands – Lider Sanal Mağazacılık firmasından alışveriş yaparsanız üründe herhangi bir sorun olması durumunda kesinlikle suçu size atacaklarından iki kere düşünmenizdir. Satışını yaptıkları ürünlerin Columbia TR tarafından tedarik edilmediğini de Columbia TR ile yazışarak öğrendim. Replika veya Kusurlu Ürünleri piyasaya sürüyor bile olabilirler.

    Onlarca Columbia ürünü ve diğer outdoor markaların farklı ürünlerini kullanan bir tüketici olarak ben bu tür numaralara kanmıyorum. Forumdaki herkesi bilgilendirmek istedim.

    İyi forumlar.







  • Aynı sorunun benzeri bana da oldu n11 le iletişime geçtim sorunu çözmezlerse thh ye başvuracağım aynı zamanda birçok mecradan n11'i şikayet edeceğim. Türkiye'de daha n11 kadar kalitesiz müşterisini önemsemeyen bir firma görmedim. Aynı zamanda çok yalancılar. Konuyu çözüm merkezine ilettik yarın ararız diyip aramıyorlar. Sakın n11 belasına bulaşmayın. Sizinde alışverişiniz bizim gibi 3-5 kere iyi geçmiş olabilir ama illaki patlak verince paranız ve zamanınızdan olursunuz.
    Hocam selamlar,

    Öncelikle geçmiş olsun. Yazdıklarımı alıntı yapmanız anlayışlı olmak bir yana beni memnun etti. Günümüzde çoğu alışverişi internetten yapan kullanıcılar olarak mağazalar hakkında birbirimizi biliçlendirmeyi görev olarak görüyorum. Elitebrands firması orijinal ürün satmıyor gibi kesin bir kanıt yok ancak ürünlerin çok kısa sürede deforme olması bu konuda şüphelerimi arttırıyor. Columbia TR nin verdiği cevap da cabası. 1.sınıf replika ürün satıyor olabilirler. Ama ne olursa olsun firma kesinlikle ürünlerinin arkasında durmuyor. Herhangi bir inceleme yaptıklarını da düşünmüyorum. Mahalle arası esnafı mantığında sattıktan sonra işleri bitiyor. Ayrıca bu firmanın adresi belli ancak kurumsal bir telefon numaraları bulunmuyor. Cep telefonu numarasından sözde hizmet veriyorlar. Karşınızda muhatap yok. Görüşmeler kayıt altında değil.

    Umarım bu firmadan kimse alışveriş yapmaz ve zamanla batarlar. Şöyle bir sorun var ki n11, gg gibi siterlerde başka isimler ile mağaza açıp bu satış anlayışıyla devam etme şansları var maalesef. Bu da ülkemizdeki ticaret ahlakının ne kadar ucuz olduğunun göstergesi maalesef.

    Daha önce Adidas firmasını sizin kadar kısa süre giydiğim bir ayakkabıya tüketici hatası demeleri üzerine THH'ye başvurdum ve kazandım. Özel olarak yapılması gereken birşey yok. Sms, mail, firmanın gönderdiği mektup gibi bütün belgelerin çıktısını alıp şikayet formuna ekleyin. Ayrıca internette adresleri yanlış hatırlamıyorsam Sahrayıcedid görünüyordu. n11 den firma ünvan adresini talep edebilir veya internetten de bulabilirsiniz. Gönderdikleri ürün formunda varsa da işinizi görür. Zaten eminim mahkemeye kimse gelmeyecek ve lehinize sonuçlanacaktır. Şansınız bol olsun.
  • Aynı sorunun benzeri bana da oldu n11 le iletişime geçtim sorunu çözmezlerse thh ye başvuracağım aynı zamanda birçok mecradan n11'i şikayet edeceğim. Türkiye'de daha n11 kadar kalitesiz müşterisini önemsemeyen bir firma görmedim. Aynı zamanda çok yalancılar. Konuyu çözüm merkezine ilettik yarın ararız diyip aramıyorlar. Sakın n11 belasına bulaşmayın. Sizinde alışverişiniz bizim gibi 3-5 kere iyi geçmiş olabilir ama illaki patlak verince paranız ve zamanınızdan olursunuz.
  • Benim yaklaşık 200 kadar farklı siparişim oldu hiç sorun yaşamadım.Tabi burası türkiye yaşamayacağım anlamına gelmez ama ben n11 i seviyorum.Bana göre en iyisi.
  • Böylece sahte ürün sattıklarını öğrenmiş olduk. Bir ara bende alacaktım ama kimse güven vermiyor ki :(
  • Merhabalar,

    14/10/2017 tarihinde N11. Com’daki Elitebrands-Lider Sanal Mağazacılık ismindeki firmadan Columbia BM 3937-051 model ayakkabı satın aldım. Ayakkabının yazlık bir ayakkabı olması, tek ayakkabımın bu olmaması, kış aylarında ve yağışlı havalarda giyilmesinin mümkün olmaması gibi sebeplerle çok az giyilmiş olan bu model ayakkabın tekinin kenarlarından yırtılmaya başlaması, satıcı ve sattığı bu markanın ürünleri ile ilgili olarak kafamda şüpheler oluşmasına yol açtı.
    Forumda sayın erkanist ‘in de satıcı firmadan almış olduğu ürün ile ilgili yorumunu görünce önce firma ile iletişime geçtim. Telefonda karşıma çıkan kişi hangi mağaza ile ve hangi siteden vs. alışveriş yapıldığı soruluyor ve ilgiliye bağlıyor bu olaylar çok kolay yapılıyor) görüşmelerde sonunun çözüleceğine ilişkin umutlanabilir sorunun çözüleceği düşüncesine kapılabilirsiniz sakın ha! (inanmayın) telefon görüşmelerinde ayakkabıların incelenmesi için tedarikçi firmaya gönderileceği ve bu incelemenin 10 gün süreceği söyleniyor (kesinlikle inanmayın)
    05/06/2018 tarihinde ayakkabıları kargo ücretini ben ödeyerek gönderdim herhangi bir cevap gelmeyince 21/06/2018 tarihinde mesaj yolladım. Firma tarafından bana böyle bir dönüş yapıldı

    “ Elitebrands Merhaba, Araya bayram tatili girdiğinde işleminiz uzamıştır. En kısa zaman da size geri dönüş sağlanacaktır.” 22.06.2018

    02/08/2018 tarihinde tekrar mesajla ayakkabının durumunu sordum firma yine bana cevap olarak

    “Elitebrands İnceleme ürününüzün kargo takip numarasını rica edebilir miyiz”? 03.07.2018 şeklinde dönüş yapılmıştır.
    Kargo takip numarasını ve gönderi tarihini yazdığımın hemen ertesi günü yani ayın 4’ünde bana

    “ Elitebrands Ürününüz incelenmiş olup, ürününüz de herhangi bir üretim hatası bulunmamaktadır. ilgili rapor ile ürün size gönderilmiştir.”04.07.2018 şeklinde cevap verilmiştir.

    Şimdi bunu okuyan tüm arkadaşlara şunu sormak istiyorum sizce bu ürün incelenmeye gönderilmiş midir. Ben gönderildiğine inanmıyorum. Ayrıca ürün ve firma ile ilgili olarak Columbia Tr’ye durumu aktardığımda aldığım cevap şu şekilde olmuştur.

    “Aktarmış olduğunuz isimli firma tarafımızla herhangi bir bağlantısı bulunan, ürünlerini distribütörlük olarak tarafımızdan tedarik eden bir firma değildir. Columbia, yurtiçi alışverişlerde distribütörlük tarafından tedarik edilmeyen ürünlere dair global anlamda bir garanti sunmamaktadır.“

    Ürün henüz kargo da ve daha elime ulaşmadı elime ulaştıktan inceleme sonucu düzenlenen raporu sizinle de paylaşmak isterim. Bende sayın erkanist arkadaşın yazmış olduğu satırları izni olmadan ancak anlayışla karşılayacağını düşünerek alıntı yapmak istiyorum.

    Benim tavsiyem Elitebrands – Lider Sanal Mağazacılık firmasından alışveriş yaparsanız üründe herhangi bir sorun olması durumunda kesinlikle suçu size atacaklarından iki kere düşünmenizdir. Satışını yaptıkları ürünlerin Columbia TR tarafından tedarik edilmediğini de Columbia TR ile yazışarak öğrendim. Replika veya Kusurlu Ürünleri piyasaya sürüyor bile olabilirler. Onlarca Columbia ürünü ve diğer outdoor markaların farklı ürünlerini kullanan bir tüketici olarak ben bu tür numaralara kanmıyorum. Forumdaki herkesi bilgilendirmek istedim.

    Ayrıca durumu Tüketici Mahkemesine götürmeyi düşünüyorum, İlk defa bir ürünü Tüketici Mahkemesine götüreceğim için araştırarak bulamayacağım bir püf noktası varsa yardımlarınızı bekler iyi forumlar dilerim.




  • system22 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    Öncelikle geçmiş olsun. Yazdıklarımı alıntı yapmanız anlayışlı olmak bir yana beni memnun etti. Günümüzde çoğu alışverişi internetten yapan kullanıcılar olarak mağazalar hakkında birbirimizi biliçlendirmeyi görev olarak görüyorum. Elitebrands firması orijinal ürün satmıyor gibi kesin bir kanıt yok ancak ürünlerin çok kısa sürede deforme olması bu konuda şüphelerimi arttırıyor. Columbia TR nin verdiği cevap da cabası. 1.sınıf replika ürün satıyor olabilirler. Ama ne olursa olsun firma kesinlikle ürünlerinin arkasında durmuyor. Herhangi bir inceleme yaptıklarını da düşünmüyorum. Mahalle arası esnafı mantığında sattıktan sonra işleri bitiyor. Ayrıca bu firmanın adresi belli ancak kurumsal bir telefon numaraları bulunmuyor. Cep telefonu numarasından sözde hizmet veriyorlar. Karşınızda muhatap yok. Görüşmeler kayıt altında değil.

    Umarım bu firmadan kimse alışveriş yapmaz ve zamanla batarlar. Şöyle bir sorun var ki n11, gg gibi siterlerde başka isimler ile mağaza açıp bu satış anlayışıyla devam etme şansları var maalesef. Bu da ülkemizdeki ticaret ahlakının ne kadar ucuz olduğunun göstergesi maalesef.

    Daha önce Adidas firmasını sizin kadar kısa süre giydiğim bir ayakkabıya tüketici hatası demeleri üzerine THH'ye başvurdum ve kazandım. Özel olarak yapılması gereken birşey yok. Sms, mail, firmanın gönderdiği mektup gibi bütün belgelerin çıktısını alıp şikayet formuna ekleyin. Ayrıca internette adresleri yanlış hatırlamıyorsam Sahrayıcedid görünüyordu. n11 den firma ünvan adresini talep edebilir veya internetten de bulabilirsiniz. Gönderdikleri ürün formunda varsa da işinizi görür. Zaten eminim mahkemeye kimse gelmeyecek ve lehinize sonuçlanacaktır. Şansınız bol olsun.




  • Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunun aracı olan n11 ile alakalı olmadığı, ben dahil kimsenin n11'i kötülemediğini, mağaza sahibi Elitebrans firmasının tüketiciyi nasıl mağdur ettiğini anlamak bu kadar zor mu?
  • Merhabalar,
    Daha önceki mesajımda belirtmiş olduğum İnceleme raporu elime ulaştı, Lider Sanal Mağazacılık ve Dış Ticaret Ltd. Şti. tarafıma göndermiş olduğu mesajda
    "Bahse konu olan markanın yetkili distribütörü ile yaptığımız görüşmenin neticesinde piyasaya sunulan ürünlerin üretim aşamasında 3 ayrı kalite kontrol noktasından geçtikten sonra satışa sunulduğu ve satışa uygun olmaya ürünlerin imha edildiğinden bahsediyor.
    İnceleme raporu gelmeden önce Columbia Türkiye'ye yazmış olduğum mail şöyle cevap verilmişti; "Aktarmış olduğunuz isimli firma tarafımızla herhangi bir bağlantısı bulunan, ürünlerini distribütörlük olarak tarafımızdan tedarik eden bir firma değildir. Columbia yurtiçi alışverişlerde distribütörlük tarafından tedarik edilmeyen ürünlere global anlamda garanti sunmamaktadır. "
    Buradan da anlaşılacağı üzere satıcı firma sattığı ürünlerin arkasında durmamakta ve sattığı ürünlerin orijinalliği konusunda şüphelere yol açmaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanist

    Hocam sorunun aracı olan n11 ile alakalı olmadığı, ben dahil kimsenin n11'i kötülemediğini, mağaza sahibi Elitebrans firmasının tüketiciyi nasıl mağdur ettiğini anlamak bu kadar zor mu?
    Hocam ben yazdıgım mesajın üstünde mesaj yazan birisi var sergenist sanırım nicki.Onun mesajına istinaden yazmıştım.Onun mesajına bakarsanız n11 i kötülüyor.Tabi herkes özgür ona bir dediğim yok.
  • Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Konumuz n11, gg gibi aracılık yapan siteler değil, bu platformlarda dükkan açan firmalar ile ilgili.
    Sonuç olarak Elitebrands - Lider Sanal Mağazacılık nerde dükkan açarsa açsın aynı tavır ile satış yapmaya devam edecek.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 29 Ekim 2018; 15:59:10 >
  • Hocam Columbia TR ürüne destek veremeyeceklerini, firmanın resmi olarak satış acentası olmadığını iletti. Ilk mesajimda da yazmıştım. Orijinalmarka sitesinden ürün aldığım da olmuştu yıllar önce. Aynı gruba ait olduğunu sizden öğrendim. Orijinal değil diyemem ürünler için. Ya birinci sınıf taklit ya da orijinal ama ürünün arkasında durmadiklarini başka tecrübe edenler de olmuş. Yani şikayet az olabilir ama sorun yaşadığınızda kervana katılmış olursunuz. Bu riski göze alarak sipariş vermeniz doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkanist kullanıcısına yanıt
    Bu mağaza ve bağlantılı diğer mağazaların ucuza satmış olduğu ürünlerle olarak bende yeni oluşan düşünceye göre ; bu ürünler 7-8 yıl veya daha fazla yıllık elde kalan satılmamış ürünler. Nereden ve nasıl buluyorlar bilemiyorum ama öyle olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system22 -- 12 Eylül 2018; 9:26:8 >
  • fossil marka bir saatlerini aldım
    kurma kolunda bir defo vardı değiştireceklerini söyleyip ürünü iade alıp iptal ettiler

    önce satıştan çekip
    sonra yine her yerde tek stokla aynı defolu ürünü satışa açtılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • system22 kullanıcısına yanıt
    Olabilir, benim aldığım mont piyasada bulunmuyordu. Uzun süre beklemekten özelliğini kaybetmiş ve birkaç kullanımda sorun çıkaran ürünler olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McOrco kullanıcısına yanıt
    Ticaret ahlaki bütün satış kanallarında aynı zaten. Bu kafayla gitmeye devam etsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkanist kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyor ve N11 de kaç tane mağazaları var bilmiyorum, bildiklerim Elitebrands, Grup Tekstil başka da vardır eminim ne güzel iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.